Hvilken Mercedes har twin-turbo

Twin-Turbo eller BiTurbo  som Mercedes liker å kalle det er en versjon av en tradisjonell forbrenningsmotor som er parret med  to  turboladere som tvinger luft inn i motoren for å skape mer kraft. Denne typen motorer er kjent som tvungne induksjonsmotorer, og disse motorene er ganske vanlige i kraftige Mercedes-modeller.

Et BiTurbo-motoroppsett er bare reservert for noen få ikke-AMG SUV-modeller som GLE 580, G550  eller GLS 580. Than S-klasse flaggskip  sedan tilbys enten med en 6-sylindret  BiTurbo  eller en V8  BiTurbo. Når det gjelder AMG-modeller, tilbyr alle dagens Mercedes AMG-motorer et  BiTurbo-oppsett.  

Mange tror at den moderne alderen til bilindustrien blir  plaget av nedbemanning og tvungen induksjon, men ingen kan nekte kraften som Mercedes kan trekke ut fra en 3,0 L 6-sylindret  BiTurbo-motor. 

Naturlig aspirerte motorer er en døende rase, og all den  nyere ytelsen og til og med noen ikke-ytelsesbiler kommer til å tilby et twin-turbo-oppsett eller elektriske / hybride drivlinjer  i fremtiden.

Mercedes 3.0L BiTurbo V6

Mercedes C43 AMG Coupe/ Sedan er drevet av en 3.0L  V6 BiTurbo motor som produserer 385hp og 384 lb-ft av dreiemoment. Denne  powerplant er i stand til å presse C43 en 0-60mph tid på 4.5 sekunder og er også i stand til å returnere 19-27MPG US, ikke dårlig for en AMG-motor.

C43 handler for $56-59k, men forhandlerrabatter forventes fordi den nye C43 er rett rundt hjørnet. Denne motoren brukes også i GLC43 AMG, og motorutgangen er virtually den samme. GLC handler også for $ 59k, men drivstoffeffektiviteten er litt verre på grunn av aerodynamikk og legger tilitional  vekt.

  Best brukt Mercedes-AMG å kjøpe?

Det er også verdt å nevne at de forestående AMG-versjonene av den nye 2022 C-klasse kommer til å bruke verken en 6-sylinder eller en 8-sylindret motor. AMG-entusiaster er ikke glad i denne beslutningen, men Mercedes er fast bestemt på å gi et mer effektivt kraftverk, men likevel like kraftig som en god gammel V8.

Uansett tror de fleste AMG-entusiaster at vi er forbi  Mercedes AMG-toppen uansett, så alle de kommende modellene forventes ikke å være så spennende som de en gang var.

Mercedes 4.0L BiTurbo V8

Sannsynligvis den mest spennende Mercedes-motoren for øyeblikket er 4.0L BiTurbo V8 som driver det meste av AMG-serien, og noen få ikke-AMG SUVer. GLE580, GLS580  og G550 drives alle av en 4,0 L BiTurbo V8. Forskjellen er at både GLE580 og GLS580 parer V8 med Mercedes EQ Boost og G550 ikke gjør det.

Alle disse tre SUV-ene representerer den høyeste trim ikke-AMG-versjonen av deres respektfulle utvalg. G550 koster oppover $ 130k, GLE580 koster rundt $ 80k, og GLS580-butikkene for rundt $ 100k. Men de beste V8-motorene er alltid reservert for AMG-modellene som alle bruker 4.0L V8 BiTurbo, men motoren er ytterligere forbedret av AMG.

Den Mercedes C63 AMG tilbyr ennedjustertversjon av denne AMG V8 som produserer 469hp og 479  lb-ftavdreiemoment, og C63 forhandlere for $69k. Hvis du velger  $ 107k  E63 AMG, får du en anstendig støt i kraft, da 4.0L i E63 legger ut 603hp og 627 lb-ft av dreiemoment.

AMG GT Black-serien tilbyr den kraftigste versjonen av denne motoren. Det er verdt å nevne at motoren i Black Series tilbyren  flat-flyveivkonfigurasjon  , men motoren ligner den som finnesi AMG GT R. Black-serien tilbyr så mye som 720hp og 590 lb-ft dreiemoment og er begrenset i produksjon.

  Hva er Mercedes-SUV-en i toppklasse?

Mercedes AMG 6.0L V12 BiTurbo

For noen år siden  ga Mercedes ut S65 AMG Final Edition. Denne versjonen av S-klasse ble utgitt for å markere den siste Mercedesen som tilbyr en V12-motor.  Men teknisk  sett gjør Mercedes AMG fortsatt denne motoren for Pagani  Huayra  hyperbil.

Denne motoren er utrolig fra mange forskjellige aspekter. Den tilbyr 760hp-830+ HP avhengig av den aktuelle modellen, og den tilbyr også oppover på 750lb-ft dreiemoment. Den kraftigste versjonen av denne motoren tilbys for tiden i multi-million  dollar  Pagani  Huayra  Imola.

Denne typen motorer er utrolig sjeldne i dag, og Pagani klarer å selge dem fordi bilene koster så mye som de gjør, og de produseres i ekstremt begrensede mengder. Men om noen årvildenne legendariske AMG V12 også opphøre produksjonen.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er fordelene med et twin-turbo (BiTurbo) oppsett?

Fordelene med en BiTurbo-motor    er kraft, effektivitet, dreiemoment, spenning. Tvungen induksjon er den nåværende trenden i bilindustrien, og det er av en grunn, da denne typen motorer eri stand til å få betydeligkraft  og effektivitet.

Bare noen få, ikke-eksotiske moderne biler tilbyr en naturally aspirert motor. Modeller som Jaguar F-Type, Lexus LC500, Lexus IS500 og noen få amerikanske biler kan fortsatt kjøpes med en N / A-motor.   I / A-motorer  er  utrolig drivstoff-tørst sammenlignetmed turboladede motorer, men deer enklere i konstruksjon, noe som kan vise seg gunstig når det gjelder pålitelighet.

  Hvilken Mercedes har DISTRONIC PLUS

Hva er forskjellen mellom en superlader og en turbolader?

Superladere og turboladere representerer de mest populære metodene for forced  induksjon. En turbolader er avhengig av eksosgasser for å spoolopp turboen, noe som resulterer i en liten forsinkelse mellom deg som smeller på gassen, og strømmen som leveres til motoren.

På den annen side er en superlader avhengig av motoren for rotasjon, noe som betyr at det ikke er noen forsinkelser i strømmen. Turboladere brukes mest i Europa og Japan, og bare noen få superladede modeller er tilgjengelige.   USA foretrekker superlading for mange av sine muskelbiler, men mange turboladede biler er også tilgjengelige.

Hva er formålet med en intercooler i en turboladet motor?

Turboladere er fantastiske i mange aspekter fordi de øker kraften, og de tilbyr også bedre effektivitet sammenlignet med en tilsvarende drevet N / A-motor. Men de er ikke perfekte, da de er tilbøyelige til å overopphete motoren hvis hele oppsettet av motoren ikke er i stand til å kjøle motoren ned.

Turboladere bruker eksosgasser for å ødelegge motoren, noe som betyr at temperaturene knyttet til disse gassene er utrolig høye, og driftstemperaturentil  slike motorer  er høyere sammenlignet med en I / A-motor. Og formålet med  en  intercooler er å avkjøle gassene ned for å forhindre overoppheting og øke effektiviteten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter