Har Porsches gode motorer?

Motoren er en av de viktigste delene av en bil, men den blir også oversett mange ganger. Porsche har hatt flere kraftige motorer gjennom årene som har ført til etableringen av noen av de raskeste og kraftige sportsbilene i verden. Men har Porsche gode motorer? 

Ja, Porsche har noen av de beste motorene på markedet. En av de beste Porsche-motorene gjennom tidene er Porsche M97.74-motoren. Denne motoren finnes på en av de mest populære og kraftige Porsche-modellene, 997-generasjonen Porsche 911, laget mellom 2005 og 2012. 

Bortsett fra denne motoren, kan Porsche også skryte av andre gode motorer, for eksempel Porsche MDH. NA-motor, Porsche TTE P01-motor, Porsche 980/01-motor, Porsche 911/83-motor og Porsche dual permanent magnetisk synkron vekselstrømsmotormotor. Alle de ovennevnte motorene er kraftige og pålitelige. 

Tidens beste Porsche-motorer? 

Porsche M97.74-motor 

Først på listen vår er Porsche M97.74-motoren. Dette er en av de kraftigste motorene som noen gang er produsert av Porsche. Motoren ble først installert i 997.2 GT3 RS, 4.0-modellen. Dessuten gjorde det 2005 til 2012 Porsche 911-modellene å være populære og elsket på grunn av deres rene kraft og ytelse. 

For å gjøre GT3 sportsbilen enda bedre, ble denne motoren oppgradert fra en 3,0-liters til en 4,0-liters naturlig aspirert motor. På toppen av det var denne motoren veldig pålitelig, takket være de mange sikkerhetsteknologiske fremskrittene som denne motoren kom med.  

Porsche MDH. NA-motor 

The Porsche MDH. NA-motoren ble montert i 991 GT2 RS-bilen. Denne motoren er også kraftig og er utstyrt med førsteklasses funksjoner. Den har et vannspraysystem, store intercoolers, større eksosmanifold primærvalg og redesignede stempler som fungerer hånd i hånd med de andre delene for å levere utmerket kraft. 

  Porsche Tiptronic vs. PDK - hva er forskjellen?

Denne motoren leverer forbløffende høye 700 hestekrefter og 553 lb-ft dreiemoment. Så det er en av de kraftigste motorene som noen gang er produsert av Porsche. 

Porsche TTE P01-motor 

Formel 1-legender som Niki Lauda, Keke Rosberg og Alain Prost kjørte i McLarens som ble drevet av Porsche TTE P01-motoren. Ikke bare slo de konkurrentene, men de vant også tre førermesterskap og to konstruktørtitler.

Også referert til som TAG Turbo, ble denne motoren utviklet og finansiert av TAG. Det var en 1,5-liters twin-turbocharged V6-motor som leverte mellom 750 hestekrefter og 1000 hestekrefter (avhengig av den valgte melodien). 

Overraskende nok ble denne motoren aldri brukt i en ekte Porsche-bil, selv om den ble montert i en Porsche 930 turbo. Imidlertid fungerte denne bilen bare som et testmuldyr, og den ble aldri brukt deretter, bortsett fra McLaren MP4 / 2 og MP4 / 3 racerbiler.  

Porsche 980/01-motor 

Porsche 980/01-motoren er teknisk sett en racerbilmotor. Denne motoren finnes i Porsche Carrera GT, som ble produsert mellom 2004 og 2007. Motoren er plassert midt i bilen, noe som gjør den ganske kompakt og ikke egnet for høyere mennesker over 6’3″. 

Før han monterte denne motoren i Porsche Carrera GT, bestemte Porsche seg for å avgrense den for å oppfylle produksjonsprotokoller. Det var da de kom opp med en 5,7-liters naturlig aspirert V10-motor. Motoren leverer også maksimalt 612 hestekrefter og 435 lb-ft dreiemoment. 

Med en slik kraft kan Carrera GT akselerere fra 0 til 60 mph på 3,8 sekunder med en topphastighet på opptil 205 mph. 

  Lager Porsche en minivan?

Porsche dobbel permanent magnetisk synkron ac motor motorer motor 

Dette er den nyeste motoren fra Porsche. Porsche dual permanent magnetisk synkron ac motors motorer motoren finnes i Porsche Taycan EV. Denne motoren er kraftig, men har ikke de fleste problemene som andre tradisjonelle motorer kommer med. 

Porsche dual permanent magnetisk synkron ac motorer leverer opptil 750 hestekrefter og 774 lb-ft av dreiemoment. Som et resultat tillater det Porsche Taycan å akselerere fra 0 til 60 på bare 2,6 sekunder, noe som er fantastisk. 

FAQ

Hvor lenge varer Porsche-motorer? 

De fleste Porsche-motorer vil vare over 160 000 miles. Men hvis bilen er ordentlig vedlikeholdt, kan den klokke over 250.000 miles. For eksempel er Porsche 911 utstyrt med en av de beste motorene, og det er derfor de fleste Porsche 911-modeller har klokket over 150 000 miles. 

Hvilken Porsche-motor bør du holde deg unna? 

Selv om Porsche har flere gode motorer, er det flere motorer som ikke er gode. En av slike motorer er Porsche 997.1-generasjon Flat-6 4.0-liters naturlig aspirert motor. Denne motoren hadde problemer med IMS-lageret og sylinderscoring. 

Hva er den mest pålitelige Porsche-motoren? 

Tittelen på den mest pålitelige Porsche-motoren går til Porsche M97.74-motoren. Denne motoren ble brukt i den ikoniske 911, som er en av de bestselgende Porsche-modellene gjennom tidene. Den produserte maksimalt 500 hestekrefter og 339 lb-ft dreiemoment. 

Er Porsches virkelig pålitelige? 

Ja, Porsches er veldig pålitelige. Det er den mest pålitelige tyske luksusbilen på markedet. Nylig fikk Porsche en topprangering fra J.D. Power, og rangerte den som det mest pålitelige luksusbilmerket sammen med Lexus. Dessuten opplever den færre problemer enn de fleste luksusbiler. 

  Hvorfor er Porsches så upålitelige?

Er Porsche billig eller dyrt å vedlikeholde? 

Porsche er ganske dyr å vedlikeholde. Dette bør forventes da Porsche er en luksusbil. Så når bilen bryter sammen, vil den tiltrekke seg en høy pris på reparasjon og vedlikehold. Dessuten er Porsches reservedeler dyre å skaffe seg. 

Sammendrag 

Totalt sett har Porsche produsert noen av de beste motorene, og de fleste av dem er fortsatt i bruk til dags dato. Noen av de beste Porsche-motorene er Porsche M97.74-motoren, Porsche MDH. NA-motor, Porsche 980/01-motor og Porsche dual permanent magnetisk synkron vekselstrømsmotormotor. 

Til tross for at Porsche har noen eksepsjonelle motorer gjennom årene, har denne bilen også noen motorer som du bør unngå for enhver pris. Et godt eksempel på en slik motor er Porsche 997.1-generasjonen Flat-6 4.0-liters naturlig aspirert motor. Denne motoren hadde IMS-lageret og sylinder-scoring problemet. 

Den gode nyheten er at de fleste Porsche-motorer er gode og har prestert enestående gjennom årene. Bare sørg for å velge en bil med en pålitelig og kraftig motor. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter