Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

Ikke alle har råd til en ny Tesla. Men hvis du er forelsket i merkevaren og ikke har penger til å plaske på en ny Tesla, kan du fortsatt skaffe deg kvalitets brukt Tesla-modell.

Faktisk har kjøp av en brukt Tesla mange fordeler i forhold til en ny Tesla. For eksempel betaler du mindre, men får fortsatt de samme luksuriøse funksjonene og teknologien som andre Tesla-brukere liker.

Du bør imidlertid gjøre leksene dine i god tid før du velger noen kvalitet brukt Tesla-modell. Du vil ikke ende opp med en dårlig vedlikeholdt bil som vil forårsake alle slags problemer. En god brukt Tesla bør være i fantastisk stand og med en god historie.

Hvordan inspisere en brukt Tesla

Før du signerer papirene og betaler for en brukt Tesla-bil, må du inspisere bilen din og sørge for at den er i god tilstand. Forsikre deg om at du har en sertifisert Tesla-spesialist som tar en titt, spesielt hvis du ikke er kjent med Tesla. Her er tingene du bør sjekke:

Panelgap og feiljusterte trims

Dette er et vanlig Tesla-problem. Så hvis du ser panelgapet og feiljusterte trims på Tesla som du har tenkt å kjøpe, bør det ikke komme som en overraskelse. Selv mange nye Tesla-modeller har dette problemet.

Bulker eller sprekker i taket

Hvis du kommer over sprekker i taket, sjenert bort fra avtalen eller få selgeren til å reparere taket først. På toppen av det bør du se etter bulker på gulvet eller batteripakken. Begge disse delene er på en eller annen måte dyre å reparere.

Aktuatorer for bakluke

Andre deler å inspisere inkluderer stønnende bakluke aktuatorer og bobler i hovedberøringsskjerm. Snakk med selgeren for å reparere disse delene før du overleverer bilen til deg. Selvfølgelig, med mindre du vil pådra deg kostbare reparasjoner etter at du har påtatt deg EV.

  Hvilken Tesla er best for hundeeiere?

Teststasjon

Sist, men ikke minst, bør du alltid prøvekjøre bilen. Dette er universelt for alle brukte bilkjøpere. Og siden Tesla er en EV, bør du også fortsette å lade bilen og se om batteriet fungerer som det skal og har litt god rekkevidde igjen.

Hvorfor du bør kjøpe en brukt Tesla

Å kjøpe en ny Tesla er fantastisk. Men hvis du ikke har penger til å plaske på en ny Tesla, kan du fortsatt bruke det du har i bilbudsjettet ditt på en kvalitetsbrukt Tesla. Her er noen av fordelene du kan glede deg over:

Luksus merke

Tesla er det mest populære luksuriøse EV-merket på markedet. Så enten du kjører en ny eller brukt Tesla, vil folk fortsatt holde deg med høy status. Siden Tesla er et luksuriøst merke, er det mulig at de tidligere eierne opprettholdt det riktig og den brukte bilen er i uberørt stand.

Det er litt billigere

Når du kjøper en brukt Tesla-modell, trenger du ikke lenger å betale full pris på en ny bil. Dette betyr at du kan vente på at drømmebilen din skal treffe bruktbilmarkedet og gå for det. Så du vil ende opp med å spare litt penger, men nyte de samme funksjonene som nye bilkjøpere liker. 

Klart marked

En ting du ikke trenger å bekymre deg for Tesla er videresalg. Tesla er for tiden den hotteste luksusbilen på markedet. Dette betyr at mange mennesker leter etter brukte biler av høy kvalitet. Du kan enkelt selge bilen din etter å ha eier den i noen år.

  Lager Volvo elbiler?

Behørig bygget

Det de fleste bilelskere liker med Tesla er holdbarheten. Enten nye eller gamle, Tesla biler er godt bygget og bør vare i mange år. Dette inkluderer deres langvarige og kraftige litium-ion-batterier. Så forvent at bilen din varer i mange år og dekker flere miles.

Hvorfor unngå en brukt Tesla

Kostbart vedlikehold og reparasjoner

En brukt Tesla kan være billig, men du bør være klar til å håndtere kostbare reparasjoner og vedlikehold. Hvis du kjøper en bil som ikke har hatt oppgraderinger på lenge, må du kanskje bruke mye for å få den oppgradert oppdatert.

Redusert batterilevetid

En av ulempene med å eie en brukt elbil er at batterilevetiden reduseres hver dag når bilen setter på miles. Så hvis den brukte bilen har mange miles på seg, betyr dette at batteripakken er mindre effektiv og vil fortsette å synke når du legger på deg flere miles.

Hva er den best brukte Tesla-modellen?

Hvis du ønsker å kjøpe en brukt Tesla-modell, kan du vurdere å få Tesla Model 3. Dette er den billigste Tesla-modellen på markedet. Bortsett fra det, har den et langdistansebatteri og hurtigladingsalternativ. Men hvis du er en familiemann, kan du vurdere å kjøpe en brukt Tesla Model X.

FAQ

Er det bedre å kjøpe en ny eller brukt Tesla?

Det kommer an på budsjettet ditt. Hvis du har penger til å kjøpe en ny Tesla, gå for det. Men hvis du ikke har penger til å kjøpe en ny Tesla, bør du vente og kjøpe en brukt Tesla etter eget valg.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Hvor kjøper jeg en brukt Tesla?

Akkurat som alle andre bilmerker, er det mange steder du kan kjøpe en bruktbil. Dette inkluderer bilprodusenten, en privatselger eller til og med en anerkjent forhandler. Du bør alltid vurdere å kjøpe bilen din fra en produsentforhandler, da disse vanligvis samsvarer med minimumskravene og vanligvis har garantier.

Er en brukt Tesla verdt det?

Ja, en brukt Tesla er verdt hver krone. Dette er fordi Tesla ikke mister verdien veldig mye. Så du kan videreselge det til en god pris etter noen år. I tillegg er Tesla et slitesterkt merke og kan oppgraderes for å ha den nyeste programvaren.

Sett i gang!

Hvis du lurer på om du skal kjøpe en brukt Tesla eller ikke, ikke nøl. En brukt Tesla er fortsatt en kvalitetsbil som vil tjene deg i mange år fremover. Du vil elske de lavere utslippene, enestående ytelse, komfort, akselerasjon og status som følger med en Tesla. Bare sørg for at du vurderer den brukte bilen grundig før du kjøper den.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter