Hvor ofte må Teslas vedlikeholdes?

Tesla lager helelektriske biler, noe som betyr at de ikke trenger standard vedlikehold som å bytte olje, erstatte drivstofffiltre eller tennplugger. Men som alle biler trenger Tesla fortsatt riktig vedlikehold for jevn drift. Så hvor ofte må Teslas betjenes? 

Tesla har ikke en bestemt tidsramme for service. I stedet anbefaler Tesla å betjene bilen din etter behov. Derfor kan tiden og kostnadene ved å vedlikeholde bilen variere fra år til år. Uansett må noen servicevedlikehold gjøres ofte, og de inkluderer: 

  • Dekkrotasjon, balanse og hjuljustering – Tesla råder sine kunder til å rotere bildekk hver 6250 miles, eller når slitebanedybdeforskjellen er 2/32 eller mer. Bortsett fra roterende dekk, bør hjulene balanseres og justeres. 
  • Luftfilter i kabinen – luftfilteret i kabinen må også skiftes ofte, da det forhindrer at støv, pollen og andre partikler kommer inn i luftventilene. Den anbefalte erstatningsplanen varierer imidlertid fra en Tesla-modell til en annen. Den bør endres annethvert år på Tesla Model 3 og Y, og hvert tredje år på Model S og X. 
  • Bremsevæsketest – Tesla anbefaler klienter å teste bremsevæsken hvert annet år og endre den etter behov. 
  • Høyeffektivt partikkelluftfilter (HEPA) – hvis Tesla-modellen din kommer med et HEPA-filter, bør du bytte det ut hvert annet år. 
  • Air condition service – denne tjenesten inkluderer å endre A / C tørkemiddel bag for eksepsjonell effektivitet og levetid av bilens air condition system. Likevel bør det endres til forskjellige tider i forskjellige Tesla-modeller. Den skal byttes ut etter 6 år i modell 3, etter 4 år på modell Y, og etter 3 år på Model S og X. 
  • Vinterpleie – dette gjelder mennesker i kalde områder. Sørg for å rengjøre og smøre alle bremsekalipere hver 12. 
  Hva er så spesielt med Tesla?

Tidligere trengte Tesla sine kunder til å betjene bilene sine årlig. Ting endret seg imidlertid etter at Tesla gjennomgikk flåteomfattende data. Selskapet bemerket at kjøretøyene var i stand til å motstå en lengre periode uten regelmessig vedlikehold, i motsetning til konvensjonelle ICE-biler. 

Dette er en av hovedårsakene til at Tesla er rimeligere å vedlikeholde enn tradisjonelle bensindrevne biler. Så lenge du sørger for at de ovennevnte servicevedlikeholdene utføres, bør Tesla gni godt og effektivt. 

Dessuten trenger ikke sjåførene å gå for en inspeksjon i servicesenteret, da Tesla-eierappen vil holde oversikt over de forskjellige tidsbegrensningene på disse delene og la sjåfører vite når de skal planlegge for service. 

Hva koster det vanlige Tesla-servicevedlikeholdet?

Siden Tesla er helelektrisk, er det noen få bevegelige deler å bekymre seg for som ikke går galt lett. Derfor vil kostnadene ved å vedlikeholde Teslaen din de første årene være svært lave, og bilen vil ikke brytes ned lett. Dessuten trenger du ikke å bekymre deg for noen standardtjeneste som fremhevet tidligere. 

Det er imidlertid noen vanlige servicevedlikehold som du må være oppmerksom på årlig. Disse inkluderer dekkrotasjon, utskifting av kabinluftfilter, viskerblader og spyling av bremsesystemet. Likevel er det viktig å vite hvor mye du vil bli pålagt å bruke på disse årlige vedlikeholdsdelene. Kostnaden for vedlikehold av disse delene inkluderer: 

  • Dekkrotasjon – $ 35 til $ 100
  • Luftfilter i kabinen – $ 60 t0 $ 200
  • Viskerblader – $ 20 til $ 50 
  • Bremsesystem flush – $ 100 til 110
  Hvilken Tesla er best for hundeeiere?

N / B: Prisene varierer fordi det avhenger av Tesla-modellen du har å gjøre med. For eksempel er kostnaden for dekkrotasjon på en Tesla Model 3 billigere enn på en Tesla Model S. 

Hva dekker Tesla-fabrikkens garanti?

Når du kjøper en ny Tesla, er det viktig å vite hva garantien dekker og hva den ikke dekker. De fleste nye Tesla-eiere tror at 8-årsgarantien dekker alt, men det er ikke tilfelle. Garantien på 8 år eller 150 000 miles for Tesla Model S og X, og 8 år eller 100 000 miles for Tesla Model 3 og Y dekker bare batteriet og drivenheten. 

Tesla tilbyr en grunnleggende begrenset garanti for kjøretøy i 4 år / 50,000 miles garanti som de fleste ICE-biler. Imidlertid har den også 5 år eller 60,000 miles garanti for supplerende selvbeherskelsessystem (SRS) og 12 år eller ubegrenset miles for kropps rust. 

FAQ

Hva er Teslas utvidede serviceavtale?

For å hjelpe kundene med å få en enkel tid til å dekke kostbare reparasjoner, tilbyr Tesla også en utvidet serviceavtale. Denne avtalen dekker imidlertid bare Tesla Model S og X. Likevel kan folk som eier Tesla Model 3 og Y vurdere å få en ettermarkedsgaranti fra en privat leverandør. 

Tesla Model S- og X-eiere kan få to år eller fire års ekstra dekning via det utvidede serviceavtaleprogrammet. Likevel er det også viktig å merke seg at denne dekningen ikke har batteri og drivenhet. 

  Trenger Teslas olje?

Er det et must å ta teslaen min til et Tesla-servicesenter?

Nei, du kan ta bilen din til et ikke-Tesla-servicesenter, men i tilfelle problemer kan dekningen under Tesla-garantien bli påvirket. Dessuten har Tesla over-the-air programvareoppdateringer, ekstern diagnostikk og støtte fra Tesla mobile vedlikeholdstjenester. 

Hva er Teslas mobile vedlikeholdsenhet? 

Siden Tesla har få servicesentre, tilbyr de mobilt vedlikehold, hvor de kommer direkte til deg. Teslas mobile vedlikeholdsenhet kan imidlertid bare hjelpe deg med å rotere dekk eller få filtrene dine endret. Alt du trenger å gjøre er å bestille tjenestene fra Tesla-appen. 

Bunnlinjen 

I motsetning til ICE-biler har ikke Tesla planlagt servicevedlikehold lenger. Tidligere krevde Tesla at alle bilene skulle vedlikeholdes årlig, men det er ikke lenger tilfelle etter at de oppdaget at bilene er mer holdbare og ikke trenger regelmessig vedlikehold. 

Tesla anbefaler imidlertid at visse deler blir betjent etter å ha truffet bestemte miles. For eksempel bør en fullservice inspeksjon gjøres hvert år, mens dekkrotasjon og hjulbalanse utføres etter 6250 miles. På den annen side bør kabinluftfilter og bremsesystem flush byttes ut hvert annet år. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter