Hvordan åpner man en Tesla med et dødt batteri? 

Som de fleste elbiler kjører Tesla også på hovedstrømbatteriet og et 12V blybatteri. Imidlertid, hvis 12V-batteriet dør helt, blir Teslaen din deaktivert, noe som betyr at ting som dører, vinduer og frontlykter ikke vil fungere. Så, hvordan kan du åpne en Tesla med et dødt batteri? 

Hvis Tesla-døren din er lukket og du har et dødt batteri, kan du åpne døren ved å lade 12V-batteriet gjennom frunken. 12V-batteriet er det som driver dører og andre hjelpesystemer på Tesla. Det er også det samme batteriet som slår på frontlykter når hovedbatteriet på 400V går av. 

Hva er prosedyren for å åpne en Tesla med et dødt batteri?

Hvis du ved en tilfeldighet din frunk 

 1. Få en ekstern 12V hoppstarter 
 2. Finn slepeøyedekselet på støtfangeren foran på førersiden. Slepedekselet er vanligvis en stor sirkel. Sett den ut ved å trykke øverst til høyre på dekselet til den skyver inn, og trekk deretter dekselet i din retning. 
 3. Deretter vil du legge merke til to ledninger koblet til det dekselet, eller de vil være inne i et hull, og du vil være nødvendig for å trekke dem ut sakte. 
 4. Fest 12V hoppstarterens kabler til bilens kabler. Begynn med å koble hoppstarterens røde positive kabel til din Tesla røde positive kabel. Deretter kobler du 12V hoppstarterens svarte negative kabel til bilens svarte negative kabel. 
 5. Bruk strøm ved hjelp av den eksterne hoppstarteren for å åpne frunken. 
 6. Etter at du har åpnet frunken, kobler du fra kablene. Begynn med den svarte og deretter den røde.
 7. Fest ledningene tilbake til slepedekselet og plasser slepedekselet tilbake ved å plassere ledningene i åpningen og justere dekselet på plass, og begynn med nedre venstre hjørne først, og skyv det deretter på plass. 
 8. Deretter fjerner du det store svarte plastpanelet som huser 12V blybatteriet. I de fleste tilfeller er den basert over frunk-rommet. Dessuten er det ikke nødvendig med verktøy for å åpne huset. 
 9. Etter å ha åpnet frunken, vil du se det svarte hytteinntakspanelet, som vanligvis ligger på førersiden av bilen. Dette panelet kan også fjernes ved å trekke klipsene oppover. 
 10. Deretter kan du feste den røde positive kabelen fra hoppstarteren til den røde positive terminalen på 12V-batteriet. I tillegg fester du den svarte negative kabelen fra hoppstarteren til den svarte negative terminalen på batteriet. 
 11. Slå på strømmen fra den eksterne hoppstarteren
 12. Gi bilbatteriet ca. 10 minutter. Etter en kort stund vil bilen slå på datamaskinene sine. I tillegg vil du se berøringsskjermen slå seg på. 
 13. Når du har slått på bilen, kobler du fra kablene. Normalt bør du starte med å koble fra den svarte kabelen og senere den røde kabelen. 
 14. Returner de svarte panelene du hadde fjernet tidligere ved å poppe dem tilbake på plass. Kontroller at panelene er riktig justert før du skyver dem på plass. Håndter dem med forsiktighet, da de er veldig skjøre. 
 15. På dette tidspunktet kan du åpne døren selv om hoved trekkraft 400V-batteriet ikke har strøm. Strømmen i 12V-batteriet er nok til at du kan åpne døren og andre hjelpesystemer. 
 16. Til slutt kjører du til en ladestasjon for å lade bilen, og du bør ikke slå av bilen. Hvis du gjør det, kan du bli sittende fast i bilen hvis du ikke har fulladet den.  
  Bryter Tesla ofte sammen?

N / B: Siden Tesla oppdaterer deg når 12V-batteriet ditt er i ferd med å gå ut, er det viktig å lade det i tide for å unngå at batteriet blir dødt. Dessuten forlenger lading av batteriet i tide også batteriets levetid. 

FAQ

Hvordan kan jeg flytte en Tesla med et dødt batteri fra veien?

Hvis Tesla-batteriet dør midt i veien, trenger du ikke å vente til bergingsbilen kommer for at du skal skyve den til side. Så lenge 12V-batteriet har litt ladning, kan du bruke det til å sette bilen i nøytral. Likevel bør du skyve bilen sakte og i korte avstander. 

Vær oppmerksom på at 12V-batteriet og 400V-batteriene fungerer annerledes. 400V-batteriet er for å kjøre motoren, mens 12v-batteriet brukes til å drive hjelpefunksjoner på bilen. Så hvis bilen går tom for batteri, vil 12V-batteriet holde berøringsskjermen på der du kan bruke den til å sette bilen i nøytral.  

Hva skjer når en Tesla dør i et avsidesliggende område?

Hvis Tesla-batteriet dør i et avsidesliggende område, bør du begynne med å lete etter en annen bil for å hjelpe deg med å starte bilen. Forsikre deg om at bilen er en forbrenningsmotor, da elektriske biler kan skade motoren hvis de starter andre biler. 

Imidlertid, hvis det ikke er noen biler i nærheten, men du har en litium-ion-hoppstarter, kan du fortsatt starte bilen. Bare sørg for å koble hoppestarterkablene til terminalene på 12V-batteriet etter behov. Etterpå kan du besøke en ladestasjon for å lade batteriet helt opp. 

  Kan du ta en Tesla til en mekaniker?

 Er Tesla bra for langdistansekjøring?

Det avhenger av ruten. Noen ruter er bra for langdistansereiser, mens andre ikke er det. Så hvis ruten din har flere superladestasjoner eller toaletter der du kan få tilgang til lading, er det ikke noe problem. Likevel, hvis du vil reise langt på en rute med få ladestasjoner, blir det en utfordring. 

Konklusjon 

Hvis Teslaen din har et dødt batteri, men du vil åpne døren, trenger du en hoppstarter for å gjøre det. Først og fremst må du åpne frunken før du kobler 12V-batteriet til hoppstarteren. Etter å ha slått på 12V-batteriet, kan du nå åpne døren. 

Tesla leveres med to batterier: 400V og 12V batterier, 400V-batteriet er for å slå på motoren, mens 12V-batteriet er for å drive hjelpesystemene, for eksempel dørene. Etter at du har åpnet dørene, må du sørge for å la vinduene være delvis åpne til du har ladet batteriet helt. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter