Hvordan blande BMW kjølevæske

Hovedproblemet når du blander BMWs kjølevæske er det faktum at du nesten aldri kan få alle kjølevæskene ut av motoren. Av den grunn, alltid strebe etter å fylle på med undilute BMW kjølevæsker. Når du har satt inn 6 liter eller en og en halv liter coolant i bilens system, legg til deionisert vann. Det er andre akseptable måter å gjøre det på, for eksempel med en blanding av 50:50 vann og kjølevæske.

Beste praksis når du blander BMW kjølevæsker

I noen tilfeller, hvis du heller for mye kjølevæske inn i systemet til bilendin, kan du skade det ved å korrodere metallene som brukes i produksjonen. Bruk av feil type kjølevæske vil også skade motoren din. Sørg for at du alltid bruker væsker som er sertifisert eller godkjent av bilprodusenten eller forhandleren.

Generelt sett likerBMWs ikke å kjøre på gammelt kjølevæske. Noen BMW-modeller er enda mer følsomme på kjølevæskesystemene sine enn de fleste biler. For å skylle kjølesystemet til BMW-en din riktig trenger du noen få enkle verktøy.

Hvilke verktøy trenger du for å skylle BMW-kjølevæsken din?

Det er en ganskeenkel prosess, spyling av et kjølesystem. Du trenger de riktige verktøyene for jobben, hvorav de fleste du kan finne i hvilken som helst husholdning.

  • En enkel skrutrekker, avhengig av hvilken type avløpsplugger i bilen din.
  • En trakt.
  • Dreneringspanne, jo større jo bedre.
  • En pipenøkkel som lar deg fjerne sprutskjoldene under bilen din hvis det er slik.

Hvis du mangler verktøyene for jobben, bekymre deg ikke, da det er mange ferdiglagde kjølevæskespylingsett tilgjengelig både online og kanskje på din lokale bensinstasjon.

  Beste BMW for en første bil

Trinn 1: Velge riktig frostvæske.

Hvis du bryr deg om bilens motor, bør du ikke velge en tilfeldig frostvæske og i stedet få en ekte BMW kjølevæske, godkjent av produsenten. Hold deg til fabrikkbe anbefalte produkter. Du kan tydelig se de anbefaltep-arameters av bilen din i bilhåndboken eller slå den opp på nettet, da det varierer sterkt etter modell.

Trinn 2: Bland aldri vann fra springen med kjølevæsken. Få destillert vann.

Kranvann er fullt av bakterier og andre stoffer som kanskje ikke er skadelige for oss å drikke, but kan i stor grad skade motoren, kjølevæskesystemer og andre deler av kjøretøyet ditt. Den riktige blandingsandelen du vil få med vann og kjølevæske er et forhold på 50 / 50. Dette er en ganske aggressiv blanding i de varmere delene av verden, men det gjør en god jobb med å beskytte motoren til BMW-en din og smøre vannpumpen.

Trinn 3: Gjør en kjølevæske flush på BMW-motoren din

Hvis du ønsker å skylle kjølevæsken fra bilens system, starter du med å fjerne motorblokkavløpspluggen. Sørg for at plasseringen av avløpspannen er der den må være. La det gå flere timer før bilen din er så tørr som mulig.

Når dette er gjort, legg tappepluggen der den hører hjemme. Det er på tide å betjene radiatoren på bilen din. Beveg avløpspannen mot radiatoravløpspluggen. Radiatorens støpsel er vanligvis plassert i et av hjørnene. Fjern den og tøm kjølevæsken derfra også. La det renne en stund og sett støpselet tilbake når det er gjort.

  Beste olje for BMW X3 og BMW X5

Den neste tingen å gjøre er å bruke destillert vann til å rengjøre systemet ved åskylle det igjen. Fyll systemet med destillert vann. Vær oppmerksom på hvor mye av væsken systemet ditt vil ta. Slå på bilen og trykk varmeknappen opp til maksimum. Kjør bilens motor til det punktet der den når den normale gjennomsnittlige temperature. Slå av motoren og tøm systemet igjen slik du gjorde sist.

Dette vil fjerne alle rester fra kjølevæsken i systemet ditt.

Trinn 4: Fyll på BMWs kjølevæskesystem med ny kjølevæske

Kontroller at alle avløpspluggene er på plass før du fortsetter med å fylle systemet igjen. En blanding av 50 / 50 destillert vann og frostvæske er det vi går for. Vær oppmerksom på om frostvæsken din er forblandet med vann. Hvis det var det, ikke tilsett mer vann og bare hell det inn. Jegf det var ikke, gå for 50 / 50 blandingen.

Hvis bilen din har tatt 10 liter vann (2,64 liter) når du gjorde vannet flush, hell nå i 5 liter vann og 5 liter frostvæske. I tilfelle kjøretøyet er utstyrt med en blenderskrue, må du åpne den, hvis ikke, bare legg til kjølevæsken.

FAQ

Bør du bruke en 50 / 50 blanding av vann og kjølevæske?

Det er mange kjølevæsker som er fabrikkblandet med vann i en 50 / 50 premix. Å bruke en blanding av 50 / 50 vann og frostvæske er viktig, men det er viktig å sørge for at kjølevæsken du bruker ikke er faktiskory forblandet med vann. Hvis du ved en tilfeldighet blander en ferdigblandet kjølevæske med vann, kan det svekke effekten og forårsake skade på kjøretøyet ditt.

  Hva er den beste lille BMW SUV?

Bør du tømme systemet til BMW-en helt eller blande kjølevæskene?

De fleste eksperter og BMW-fans delerpå at de vanligvis vil gå for et fullt avløp på bilens system før de heller inn mer kjølevæske. Hvis du ikke vil gjøre det, må du sørge for at du er godt klar over på hvilket grunnlag de gamle og de nye kjølevæskene er laget. Hvis de for eksempel begge er etylenglykolbaserte,kan du blande dem, uansett om en av dem er grønn og den andre blå.

Hvor ofte bør du bytte kjølevæske?

BMW-merket anbefaler at sjåfører erstatter kjølevæsken i bilens system hvert to til tre år, spesielt hvis ikkehei ikke kjøres så ofte. Videre anbefaler BMW kjølevæsker, fullpakket med gunstige tilsetningsstoffer til metallene som brukes i produksjonen av motoren. De forhindrer korrosjon, sikrer smøring og beskytter hele motor- og kjølevæskesystemet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter