Er hybridbiler bra for motorveikjøring?

Hybrider er ikke nødvendigformotorveikjøring, men de er først og fremst bygget for urbane kjøremiljøer. Dette betyr at hybrider fortsatt tilbyr lavere utslipp på motorveier, men drivstoffeffektiviteten er ikke langt  fra en vanlig forbrenningsbil.

Hvis du bare planlegger å kjøpeen hybrid forlangdistansekjøring, er det kanskje ikke verdt de ekstra kostnadene. Men hvis du bare har tenkt å bruke den til sporadisk motorveikjøring, noe som betyr at mesteparten av  kjøretiden  din er gjort i byen, kan en hybrid være en god ide.

Til tross for at de ikke kan dra nytte av bedre MPG-resultater på motorveien, er hybrider fortsatt anstendige for stort sett alle kjørescenarioer. Hvis du vil ha en perfekt langdistansecruiser, bør du velge diesel i stedet, da de pleier å tilby  de  beste kjøreegenskapene på motorveien.

Hybrider er laget for urbane kjøremiljøer

Som nevnt tidligere, fungerer hybrider best under 50-60 mph fordi forbrenningsmotoren ikke trenger å jobbe så hardt. Over 60 mph de fleste hybrider har en tendens til å levere dårlig økonomi fordi det ikke er det de er bygget for.  Likevel bør du oppleve MPG som ligner på en vanlig forbrenningsbil mens du cruiser på motorveien.

Den første grunnen til at hybrider ble realisert er mer på grunn av stadig strengere utslippsregler som skapte et marked for mer effektive kjøretøy. Først senere innså Honda og Toyota at drivstoffeffektivitet faktisk burde være det viktigste salgsargumentet til en hybrid.

Mens du kjører sakte, kan du også dra nytte av regenerativ bremsing som er en funksjon designet for å utnytte  tapt energi i prosesser som bremsing eller girskifte. Spesifikke trekkraftmotorer er festet til hjulene som genererer energi mens du bremser bilen.

  Beste Mercedes hybridbiler

Dette betyr også at hybrider og elbiler er forskjellige for å kjøre pådagligbasis fordi en vanlig forbrenningsbil ikke har en slik funksjon. Det nærmeste man kan regenerere bremsing i en vanlig bil vil trolig være motorbremsing, men intensitetsforskjellene mellom de to er ganske  brede.

Elbiler og motorveikjøring

Elbiler er de nye barna i byen, og som sådan har man en tendens til å stille mange spørsmål om hva elbiler kan eller ikke kan gjøre. For det første kan de være gode cruiserfordi de ikke haren droningmotor i bakgrunnen, videretilbyr de også  en  haug med futuristiske kjøreassistansesystemer som bidrar til å ta belastningen medlangdistansekjøring.

Imidlertid er de begrenset av subpar rekkevidde, så mye at endieselbil med en stor tank noen ganger kan tilby dobbelt så mye rekkevidde sammenlignet med en EV. I tillegg til rekkeviddeproblemer tar elbiler også lang tid å lade opp mens vanlige diesel- oggassdrevnebiler tar minutter å lade opp.

Du kan alltid være sikker på at en bensinstasjon ikke er overfylt og atdennesten alltid er i virksomhet. På den annen side er ladestasjoner en blandet pose, noen ganger fungerer de, noen ganger gjør de ikke det.  Du kan også komme til ladestedet bare for å se en liten trafikkork med elbiler som venter på å bli ladet.

Dieselbiler og motorveikjøring

Dieselbiler blir ofte oversett fordi de er æret for sine landbrukslydende motorer som vanligvis finnes på kommersielle kjøretøy. Men i EU har dieselbiler alltid vært populære fordi de tilbyr den beste   drivstoffeffektiviteten på motorveien.

  Hvilke Mercedes-modeller er hybride?

Mange kilder oppgir at dieselmotorer  har en tendens til å være 20-30% mer drivstoff-effektivpå motorveier sammenlignet med hybridbiler. Som nevnt tidligere fungerer hybrider best i urbane kjøremiljøer som for det meste består av sakte stopp- og -gå trafikk.

Selv om dieselprisene er høye,hvis du ofte gjørlangdistansekjøring, er det fortsatt fornuftig å velge en diesel. Diesel er mer kraft-tett, noe som gjør det bedre for langdistansecruising. Bensin-bare biler kan også være brafor motorveikjøring i visse tilfeller.

Vær det som mulig, Ford Fusion tilbyr opptil 700 miles på full lading og en full tank. Dette betyr at du bør ta denne informasjonen som en generell oversikt, og ikke en 100% sikkerhet. Alt avhenger av den spesifikke bilen og det aktuelle drivverket.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en hybrid?

Det avhenger av ditt distinkte  bruksscenario. Hvis du for det meste kjører i byen, kan en hybrid være en god ide fordi den lar deg dra nytte av hybridplattformen. På den annen side, hvis du for det meste gjørlangdistansekjøring, bør du hoppe over å kjøpe en hybrid og velge diesel i stedet.

Et annet problem med hybrider er at det bare ikke er så mange av dem rundt, og det faktum at de også pleier å være kjedelige og ganske livløse. Selvfølgelig er det noen få hybrid superbiler i disse dager, men slike biler er bare reservert for de mest heldige.

  Beste bil for bykjøring

Hvordan kjøre på en motorvei?

Ved første øyekast kan man tro at motorveikjøring er som alle andre typer kjøring, men det er noen få motorveier-spesifikke tips du bør innlemmei kjøringen din. Det  er alltid best å kjøre med kontinuerlig hastighet fordi det gjør turen mest avslappende, og den fungerer også best for bedre drivstoffeffektivitet.

I tillegg til dette bør du alltid holde trygg avstand bak bilen foran, og alltid bruke svingsignalene når du bytter kjørefelt. Hvis bilen din ikke har spesifikke blind-flekkovervåkingssystemer, må du alltid sjekke blindsonene dine før du slår sammen eller bytter kjørefelt.

Kjører motorveien bedre for bilen din enn urban kjøring?

Ja,  det er fordi det vanligvis tar mer tid, noe som betyr at motoren har en tendens til å holde seg ved optimal temperatur. Videre er motorveireiser også gunstige for å rydde ut partikkelfiltrene dine fordi de gjør det mulig for bilen å puste mer.

Bykjøring er ikke dårlig for bilen din i seg selv, men biler er ikke bygget for å kjøre korte avstander fordi motoren krever optimale temperaturer. Det er det samme med elbiler og hybrider, optimal temperatur og konsekvent kjøring  er  best for dinlangsiktige  bilpålitelighet.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter