Alt om 2023 VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Volkswagen Tiguan er en kompakt familie SUV / Crossover som først ble introdusert tilbake i 2007 og har siden skapt tre generasjoner. Den aller siste Tiguan-modellen fra 2023 er for det meste en overføring fra 2022-modellen, noe som betyr at den ikke endres for modellåret 2023. Men hvis du vil vite alt om 2023 VW Tiguan, må du huske å holde deg som deter akkurat temaet for dagens artikkel.

For modellåret 2023 har VW introdusert nye hjuldesign, spesielt for de mer avanserte trimmodellene. VW har også utstyrt Tiguan med 45W lading gjennom innebygde USB-ladere. Dessuten forblir VW Tiguan den samme som 2022-modellen, noe som ikke er dårlig fordi Tiguan ble redesignet for omtrent et år siden.

Du får fortsatt kraftige, sofistikerte og effektive motorer, VWs trofaste DSG dual-clutch girkasse, og muligheten til å gå for enten FWD eller 4MOTION AWD. Designmessig har Tiguan noen få komponenter fra nye VW Golf som gjør den mer moderne og mer på linje med resten av VW-katalogen.

Pålitelighetsmessig vil 2023 sannsynligvis forbli den samme som 2022-modellen, noe som betyr at den skal gjøre det bra. Verdimessig forventes en liten prisøkning på grunn av inflasjon mens det praktiske kommer til å forbli det samme, med andre ord, Tiguan kommer til å forbli en veldig praktisk crossover / SUV.

2023 VW Tiguan – Drivlinjen

VW Tiguan tilbys med en 1.5L TSI 4-sylindret turboladet motor i to forskjellige trinn av melodi. Den mer beskjedent innstilte 1.5L-motoren tilbyr 130 hk og 162 lb-ft dreiemoment, mens den kraftigere 1.5L TSI tilbyr 150 hk og 184 lb-ft dreiemoment. Du kan også kjøpe en PHEV-versjon av 2023 Tiguan som tilbyr en 1.4L bensinmotor og en elektrisk motor for en kombinert effekt på 245hp og 295lb-ft dreiemoment.

  Alt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Alle disse motorene er parret med VWs kjente 6-trinns DCT DSG automatgir som er kjent for å være glatt og sofistikert, men kan være jerky til tider, spesielt ved lavere hastigheter.  Standard Tiguan-modeller leveres med fallodd, mens 4MOTION AWD er tilgjengelig som et alternativ for de kraftigere 1.5L-motorene.

Effektivitetsmessig er PHEV-modellen forståelig nok den mest effektive med 131MPG kombinert mens 1.5L TSI returnerer 37MPG maks. Andre markeder tilbyr også Tiguan med en 2.0L TDI-motor med 150hp som returnerer opp til 43MPG kombinert.

2023 VW Tiguan – Design og kjøring

Som nevnt i begynnelsen fikk VW en heftig oppdatering for modellåret 2022 som gjorde den veldig moderne og i tråd med den nye VW Golf.  Dette betyr at den får nye LED-lys rundt og et mer strømlinjeformet utseende. Interiøret er nå med det nye rattet med haptisk touch og et masete klimaanlegg som hadde blandet mottak da det først kom ut.

Vi må også nevne at Tiguan kommer med opptil 7 seter som Allspace-modellen som er det foretrukne valget for familier. Kjøremessig kjører Tiguan som en litt opphøyet VW Golf, noe som gjør den til en flott daglig sjåfør med en jevn kjøreopplevelse som er komfortabel og ikke altfor dynamisk.

2023 VW Tiguan – Pålitelighet og vanlige problemers

Når det gjelder pålitelighet, synes VW Tiguan å gjøre det bra da JD Power tildelte den en 76/100-vurdering som regnes som gjennomsnittlig. De vanligste VW Tiguan-problemene er knyttet til DSG-girkassen, problemer med bremsene, problemer  med forskjellige viktige og ikke-essensielle elektriske komponenter, og noen ganger til og med motoren.

  Volkswagen Polo år å unngå - De beste og verste årene

Alt i alt trenger vi å nevne at dieselmotorer kommer med visse DPF-problemer som kan være dyre å fikse. Alt i alt er det en relativt billig bil å kjøre og vedlikeholde, og derfor bør det ikke være et problem hvis du tar vare på den.

2023 VW Tiguan – Verdi og praktisk

Prisen for 2023 Tiguan varierer mellom $ 26,590 for lavere modeller med FWD, mens avanserte trims med den kraftigere motoren og 4MOTION koster nærmere $ 37,000. For den prisen er Tiguan sikkert en konkurransedyktig familie-SUV som kan tilby ganske mye verdi.

Praktisk er veldig bra da Tiguan er en av de mest romslige SUVene i sitt segment, spesielt hvis du går for 7-seters Allspace-modellen. Sikten er utmerket, å komme seg ut av bilen er så enkelt som det blir,  og montering av barnesete er en lek takket være lett tilgjengelige  IsoFix-monteringspunkter og dører som åpnes på vidt gap.

FAQ-seksjon

Er 2023 VW Tiguan verdt det?

Hvis du er noen som ønsker en dyktig daglig sjåfør som er trygg, komfortabel, effektiv og velutstyrt, er Tiguan et godt valg. Det har kanskje ikke wow-faktoren til noe som en Mercedes GLB, men det gjør alt GLB gjør samtidig som det koster mindre penger.

Noen vil kanskje synes det er litt kjedelig, men det er vanligvis tilfelle med SUV-er som gjør alt som de skal. Alt i alt er det virkelig verdt det å vurdere Tiguan som din neste daglige sjåfør, da den tilbyr alt  du ønsker fra en 2023 crossover / SUV.

  Er Volkswagen Sharan en god bil?

Er 2023 VW Tiguan trygt?

Tiguan 2023 har ikke blitt testet av IIHS, men Tiguan 2022 fikk en Top Safety Pick+-pris som bare gis til biler med de beste sikkerhetsbevisene på markedet. Fordi 2023-modellen for det meste er en overføringsmodell, kommer 2023 Tiguan til å utføre det samme.

Videre får Tiguan også alle moderne sikkerhetsfunksjoner som parkeringssensorer, kameraer, blindsoneassistent, filholder,automatisk bremsing, adaptiv cruisekontroll, døsighetssensorer, enhel rekke andre assistansefunksjoner.

Hvilke biler konkurrerer med 2023 VW Tiguan?

Tiguan konkurrerer med slike som Subaru Forester, Toyota 4Runner og Honda CR-V. De dyrere Tiguan-rivalene inkluderer Mercedes GLB/GLC, Audi Q3/Q5 og BMW X1/X3.  Det er trygt å si at Tiguan virker mye bedre enn de tidligere asiatisk-laget kolleger, mens premium tyske merker tilbyr mer av alt, men koster også mer i prosessen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter