Hyundai i30 vs VW Golf – Hva er bedre?

Er Hyundai i30 en god bil?

Verden av hatchbacks er fullpakket med dusinvis på dusinvis av flotte alternativer i flere priskategorier. Den Volkswagen Golf er en av pionerene i dette segmentet, og det fortsetter å rack i popularitet selv etter 8 forskjellige generasjoner. Hyundai i30 derimot er ikke ute på langt nær så lenge Golf  er, men den klarer likevel å overgå VW Golf i visse markeder.

I denne artikkelen skal vi sammenligne disse to hatchbackene og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Vi skal introdusere deg for alle inn og ut av begge modellene, vi vil fortelle deg hvilken som har den bedre motoren, hvilken som er mer praktisk, hvilken som er mer  effektiv, tryggere, raskere, mer ønskelig og alt annet du trenger å vite. Så, Hyundai i30 vs VW Golf – Hvilken er bedre?

Først og fremst kan VW Golf fås med mer enn fem forskjellige drivlinjer avhengig av marked og trimnivå. Hyundai i30 kommer bare i bensinmotorform mens Golf kan fås i bensin-, diesel- og hybridvarianter. VW Golf er også den nyere modellen av de to, noe som betyr at den skal være mer moderne og oppdatert.

Pålitelighet er der i30 tar det, men ikke med en hel masse. Golf er også en litt dyrere bil, men du kan føle at prisen skiller seg ganske enkelt. Det praktiske er litt bedre med VW Golf, men begge disse er på linje med de fleste andre kombier fra dette segmentet.

Hyundai i30

Du kan få i30 til en startpris på rundt $ 20 000 i forskjellige markeder, mens i30N Performance kommer til å få deg tilbake mer enn det dobbelte av pengene. Den vanlige i30 er tilgjengelig med to separate bensinmotorer. Den første  er en  1.0L inline 3-sylindret motor med  120 hk, mens den andre er 1.5L 4-sylindret med 160 hk. På toppen står i30 N med sin 275 hk 2,0 l 4-sylindrede turbomotor.

  Hyundai Veracruz Pålitelighet

En 6-trinns manuell is standard, men du kan oppgradere til en 7-trinns DCT automatisk. Alle versjoner av i30 er strengt FWD inkludert i30 N. Design-klok, er i30 ikke kommer til å vinne noen priser når som helst snart, especially når du sammenligner det med de fleste moderne hatchbacks. Interiøret er veldig mye det samme som det gir deg alt du trenger, men på den mest unexciting måte.

Påliteligheten er utmerket over hele linja, mens kjøreopplevelsen også  er ganske normal, bortsett fra i30 N som er veldig morsom å kjøre. Praktisk er greit for segmentet, noe som betyr at i30 ikke er den mest eller minst praktiske bilen der ute.

VW Golf

VW Golf starter på noen tusenlapper mer enn i30 for basismodellen, mens toppmodellen Golf R koster noen tusenlapper mer ennde i30 N. Motormessig kommer VW Golf i nesten alle varianter. Du kan få  bensinmodellen med en standard 1.0L 3-sylindret med 9 0-110 hk, en 1.5L 4-sylindret med 130-150 hk, eller toppspesifisert 2.0L 4-sylindret med opptil  320 hk i Golf R.  

Designmessig ser VW Golf veldig frisk ut, men det merkes med en gang at VW ikke lagde en helt ny Golf da Mk8 åpenbart er basert på Mk7. Utvendig design er ekstremt spesifikasjonsavhengig, noe som betyr at Golf både kan se fantastisk og veldig stygg ut.  Interiøret er en blandet pose, da den tilbyr mye funksjonalitet, men brukervennligheten  og materialvalgene er tvilsomme.

  Er Hyundai i40 en god bil?

Pålitelighetsmessig er VW Golf verre enn i30, og det kommer ikke til å endre seg når som helst snart. VW Golf føles  ganske behagelig å kjøre med god sikt og ganske stor bagasjerom.  R-øresetet er også veldig bra, slik det ofte er med VW Golf.

Verdict – VW Golf er bedre

Den Volkswagen Golf har alltid vært selve toppen av automotive hatchback design på flere måter enn én. Først og fremst er VW et av de mest kjente og mest ikoniske merkene i bilhistorien. VW Golf har eksistert i flere tiår, noe som betyr at VW har lagt mye arbeid, tid, penger og bedriftsenergi i å sørge for at Golf holder seg på toppen.

Designmessig ser VW Golf-modeller med R-Line-, GTD- eller GTI-trim mye bedre ut enn noen i30. Interiøret er mye bedre med Golf, men hvis du ikkespesifiserer dem høyt nok,  vil begge disse se billige ut på innsiden. VW Golf tilbyr mer  sitteplasser som  ikke kommer som noen overraskelse som VW Golfs har alltid vært kjent for å ha mye plass, men i30 tilbyr 5 liter mer bagasjerom plass.

Påliteligheten er bedre med i30, prisene er bedre med i30, og brukervennligheten er bedre med i30. På den annen side har VW flere motorer, mer kraft, mer plass, mer teknologi og et mer ønskelig merke.

  Hyundai Ioniq 5 vs Ioniq 6 - Hva er forskjellen?

FAQ-seksjon

Er Hyundai i30 mer effektiv enn VW Golf?

De fleste MPG-ene du kommer til å få fra en Hyundai i30 er  mellom 40 og 50 MPG, sistnevnte er bare mulig hvis du kjører som en absolutt bestemor.  På den annen side kan VW Golf lett nå 50MPG med bensinmodeller, mens dieselmodeller i beste fall kan nå forbløffende 70MPG.

Videre tilbys VW Golf med to hybridmotorer, hvorav den ene kan returnere opp til nesten 200MPG.

Er Hyundai i30 tryggere enn VW Golf?

Både Golf og i30 er 5-stjerners biler når det gjelder sikkerhet,  og begge er tilgjengelige med praktisk talt alle assistansesystemer som er kjent for kombiverdenen. Jada, du må betale ekstra for de fleste av disse, men vi må også nevne at Hyundai tilbyr mer sikkerhetssett som standard.

Er Hyundai i30 en bedre familiebil enn VW Golf?

Selv om Hyundai i30 er en flott familiebil, kan VW Golf bare være den beste familiebilen der ute. VW Golf tilbyr en overflod av plass mens bagasjerommet størrelse er nesten identisk.  Du kan virkelig ikke gjøre et feil valg hennee som begge er enorme familiebiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter