Hyundai Ioniq 5 vs Ioniq 6 – Hva er forskjellen?

Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Tilbake i 2021 kom Hyundai ut med Ioniq 5, og det er trygt å si at Ioniq 5 tok verden med storm. Alle  elbilentusiaster var raske til å snakke om  hvordan Ioniq 5 ser ut og hvordan den kan stjele mange kunder fra Tesla Model 3-leiren.  Hyundai ønsker imidlertid at Ioniq-serien  skal bli mye større, og derfor kom de nylig ut med Ioniq 6.

Hyundai Ioniq 6 ser ut  som et stort avvik fra Ioniq 5, da den ser mye slankere og strømlinjeformet ut utenfor mange likheter mellom de to. Det kan være tilfelle for de fleste aspekter av Ioniq 6, men de deler fortsatt den samme etosen når det gjelder interiør, drivlinje og belysningssystemer.

De viktigste forskjellene mellom Ioniq  5  og  Ioniq 6 avhenger av utvendig design, aerodynamikk, effektivitet, førerassistansesystemer og pris. I denne artikkelen skal vi gå i dybden på alle disse forskjellene og fortelle deg alt du trenger å vite om den kommende Ioniq 6.

Alt i alt er disse to ikke så forskjellige som de kan virke fra utsiden, da de fleste deler deles mellom de to. Etter hvert kommer vi også til å se Ioniq 7 som kommer til å bli en stor luksus-SUV med opptil syv seter.

Hyundai Ioniq  5 vs Hyundai Ioniq 6 – Design  

Sannsynligvis den mest åpenbare forskjellen mellom disse to modellene er designet.   Ioniq 5  er litt av en blanding mellom en kombi, en crossover og en SUV, men med en veldig lang akselavstand som gjør at Ioniq 5 ser unik ut, både i forhold til andre Hyundai-modeller og resten av bilindustrien.

  Hyundai Tucson vs Honda HR-V - Hvilken er bedre?

Ioniq 6 er en elegant 4-dørs coupé med en båtlignende bakende som har som mål å være så strømlinjeformet som mulig.    Ioniq  5 er også preget av sterke bretter og skarpe hjørner, mens Ioniq 6 er mye mykere i sin designtilnærming. Interiøret er mer eller mindre identisk, bortsett fra kameraene som erstatter bakspeilene med Ioniq 6.

Hyundai Ioniq  5 vs Hyundai Ioniq 6 – Aerodynamikk  

Aerodynamikkhar blitt et veldig populært aspekt av den moderne bilindustrien fordi en god aerodynamisk profil fører til  bedre effektivitet, en roligere tur og bedre ytelse.  Som sådan  har Ioniq  5  en luftmotstandskoeffisient på 0,288 mens Ioniq 6 har en luftmotstandskoeffisient  på 0,21, som er en av de beste karakterene i bilindustrien.

Bare Mercedes Benz EQS tilbyr en bedre aerodynamisk profil enn Ioniq 6 på imponerende 0,20.

Hyundai Ioniq  5 vs Hyundai Ioniq 6 – Efficiency  

Takket være en bedre aerodynamisk profil, et litt større toppbatteri, optimalisert programvare og neste generasjons halvledere,  vil Ioniq  6 tilby en rekkevidde på opptil 380 miles, noe som står i sterk kontrast til de 303 milene du får med dagens Ioniq 5 Long Range-modell.

Noen sier imidlertid at Ioniq 6 kommer til å kunne vare enda mer enn 380 miles, men jeg antar at vi må vente og se.

Hyundai Ioniq  5 vs Hyundai Ioniq 6 – førerassistansesystemer

Hyundai Ioniq  6 er litt av en videreutvikling fra  Ioniq 5,  noe som betyr at den bygger på mange erfaringer oppnådd med Ioniq 5.  Selv om  Ioniq  5 får mange imponerende assistansesystemer,  vil Ioniq 6 tilby enda mer.

  Er Hyundai Equus en god bil?

For eksempel vil Ioniq  6 få avanserte teknologier for filskifte, kryssingsteknologier og ekstern smart parkering, som alle ikke er tilgjengelige med dagens Ioniq 5-modeller.

Hyundai Ioniq  5 vs Hyundai Ioniq 6 – Pris  

Den siste differensierende faktoren mellom disse to elbileneer prisen fordi  Ioniq  6  sannsynligvis vil koste mellom $ 3000 og $ 5000 mer enn Ioniq 5. En fullt utstyrt  Ioniq  6 kommer til å koste opptil $ 10.000 mer enn en fullastet Limited spec Ioniq 5.

Uansett må vi vente og se at Ioniq  5 ennå ikke er tilgjengelig for kjøp.  Imidlertid sier mange troverdige kilder  at Ioniq 6 kommer til å bli dyrere enn Ioniq  5 og at  Ioniq  7 kommer til å bli mye dyrere enn Ioniq 6  .

FAQ-seksjon

Er Hyundai Ioniq 6 bedre enn Hyundai Ioniq 5?

Det avhenger av hvilken type bil du liker mer. Hvis du er mest interessert i praktiske, enkle å leve med og lettkjørte biler,  vil Ioniq 5 sannsynligvis være ditt valg. Ioniq  6 kommer imidlertid med sin rettferdige andel av fordelene, hvorav noen  er betydelige (rekkevidde og effektivitet).

Vi kan også en dag få en ytelsesversjon av Ioniq 6 som kommer til å konkurrere med slike som Tesla Model 3-ytelsen. Hvis du liker sportslige kjøreopplevelser,  er Ioniq 6 sannsynligvis noe for deg.

Er Hyundai Ioniq  6 mer praktisk enn Hyundai Ioniq 5?

Det er fortsatt uklart hvor praktisk Ioniq 6 egentlig er, da det ikke er noen kundebiler ute ennå. Men å dømme etter designprofilen og hvordan  Ioniq  6 håndterer ledig plass, er det trygt å si at Ioniq 5 kommer til å bli den mer praktiske av de to.

  Er Hyundai Veracruz en god bil?

Bagasjerommet på Ioniq  6 kan vise seg å være mer nyttig på grunn av  designet og fordi det går dypere enn det som ble funnet med Ioniq 5.

Er Hyundai Ioniq 6 en luksusbil?

Hyundai Ioniq 6 er ikke en luksusbil,  da  luksusbilsegmentet er preget av mye dyrere og raskere biler. For eksempel, hvis du vil ha en 4-dørs elegant luksus elbil sedan, vil du sannsynligvis måtte gå for Audi E Tron GT eller Porsche Taycan, som begge koster mye mer penger enn Ioniq 6.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter