Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 har eksistert i et år eller to nå, og vi kan trygt si at det er en av de mest interessante familie-elbilene på markedet. Nissan begynner bare å sette sitt preg, og derfor må den settes opp mot Ioniq 5.

I denne artikkelen vil vi sammenligne Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya og fortelle deg elektrisk bilerything du trenger å vite om deres drivlinjer, design, teknologi, praktisk og pris. Som sådan, hvis en av disse to imponerende elbilene interesserer deg, må du huske å holde deg fast og finne ut hvilken som er det beste kjøpet.

For det første ser begge futuristiske ut, men bruker ikke nesten det samme designspråket. Der Ioniq 5 er retrofuturistisk og boksete, har Ariya et mer strømlinjeformet utseende med vekt på delikate bretter som får bilen til å se skulpturert og unektelig futuristisk ut, muligens elbil som ligner Mercedes EQC.

De offisielle praktiske tallene er ikke ute ennå, men Ioniq 5 ser ut til å være den mer praktiske bilen totalt sett. Ioniq 5 veier mindre enn Ariya, men Ariya får et større batteri og mye mer ytelse.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Drivlinjen

Ioniq 5 leveres med to batteristørrelser, et mindre 55 kWh batteri eller et større 77 kWh batteri med enten en enkelt eller en dobbel motorkonfigurasjon. Enkeltmotormodeller tilbyr 168 hk eller 225 hk, mens dual-motor-varianten tilbyr 320 hk. RWD leveres med enkeltmotorvarianter, mens dual-moto-varianter utelukkende får AWD.

Ioniq 5 kan  gjøre mellom 220 og 303 miles, avhengig av hvilken modell du går for,  og den kan også lades opp med en 350kW lader som vil fylle opp Ioniq 5-batteriet på under 20 minutter. Nissan Ariya derimot får tilsvarende større 63kWh eller 87kWh batterier. Disse vil tilby deg enten 238 hk for den mindre batterimodellen eller 390 hk for den større batterimodellen.

  Hyundai Ioniq hybrid  Pålitelighet

Range er nesten identisk med Ioniq 5 som Ariya tilbyr mellom 265 og 304 miles på full lading.  Hvordanelbil  er, Nissan er også snart å tilby Ariya e-4ORCE som kommer med en 92kWh batteri, 400hp, og 240 miles av rekkevidde.

Det faktum at DC-ladehastigheten er begrenset til 130kW. Dette betyr at lading av Ariya tar rundt 35 minutter.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Design og kjøring

Design er en ting av personlig preferanse, men vi trenger å påpeke hvordan disse to nærmer seg design på en helt annen måte. Ioniq 5 er inspirert av både fortid og fremtid, mens Ariya er så futuristisk som lignende elbiler blir. Interiøret i begge er veldig likt med to store widescreens og en enkel dash.  Hvordanelektrisk biler, Ariya får en midtkonsoll mens Ioniq 5 ikke gjør det.

Når det gjelder kjøreopplevelsen, er det fortsatt for tidlig å tell hvordan Ariya kjører, men det bør ikke være for forskjellig fra Ioniq 5, da de tjener samme formål.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Teknologi

Når det gjelder teknologi, er Ioniq 5 godt utstyrt uansett trim lelektrisk bilel,  noe som betyr at alle modeller får korsryggstøtte, oppvarmede forseter, Android Auto, Apple CarPlay og dual-zone A / C. SEL-varianter inkluderer også trådløs lading, oppvarmet ratt, omgivelseslys og HVAC 2nd  rad ventilerer. Top-end Limited-modeller inkluderer massasje, seteminne, et stort panoreringstak, et Bose-lydsystem og en kul HUD.

  Er Hyundai Santa Fe en god bil?

Nissan Ariya er også godt utstyrt fra fabrikken, noe som betyr at du får et 6-høyttaler lydsystem, Apple CarPlay, Android Auto, en kraftløftgate og over-the-air programvareoppdateringer som standard. Evolve-trimmen er neste i køen, og den får et pantak, en HUD, en motorisert midtkonsoll, minne og elektriske seter, oppvarmede seter foran og en trådløs lader.

Hvordanelektrisk biler, top-end Platinum Ariya får også ventilerte forseter, et servoratt, utvidet skinn og Bose lydanlegg.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Praktisk

Ingen offisielle målinger av Nissan Ariya-interiøret er ute ennå, noe som betyr at vi ikke kan vurdere hvor praktisk det virkelig er.   Ioniq 5 er en av de mest praktiske elbilene i sitt segment  som helhet, samtidig som den er helt i toppen når det gjelder innvendig plass og lasterom.

Ariyas bagasjerom er vurdert til 16.5 kubikkfot mens Ioniq 5 tilbyr 27.2 kubikkfot. Dette er åpenbart en stor forskjell mellom de to og kommer til å spille en stor rolle i å bestemme hvilken du skal få.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Pris

Ioniq 5 er tilgjengelig i SE (Standard range) trim som koster $ 41,000 med det lille batteriet og $ 45,000 med det større. Midt-spec-modellen er SEL, og den starter på $ 47,000 mens topp-spec Limited-modellen starter på $ 53,000.

På den annen side er Ariya tilgjengelig i fire trim lelbil els. Den billigste som heter Venture+ koster $47,000, Evolve+ koster $50,000, Premiere koster $55,000 og topp-spec Platinum trim koster $60,000.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Dom

Vi må vente litt før vi kan gjøre en endelig dom som Ariya er ikke ute ennå, og det kan ikke testes. Hvordanelektrisk bil er, gitt pricing og hva du får for pengene,  er Ioniq 5 fortsatt kongen av dette segmentet.  Det er mer praktisk, uten tvil bedre utseende, bedre utstyrt og rimeligere.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - Hva er bedre?

FAQ-seksjon

Når skal Nissan Ariya selges?

I følge nylige  elbil-elopments kommer Nissan Ariya til å være tilgjengelig sent på   høsten 2022, mens 2023 kommer til å bli året vi sannsynligvis vil begynne å se disse ut og om. 

Er Nissan Ariya en ytelse EV?

Ariya kommer til å være tilgjengelig i sin ytelsesform som skal gjøre det til en morsom bil å kjøre, da Nissan er kjent for å lage biler med god chassisinnstilling. Som sådan vet Nissan hvordan man får en bil til å håndtere godt, men det er ikke 100% for Nissan elbiler.

Er Nissan Ariya tryggere enn Hyundai Ioniq 5?

Det er nesten umulig å si hvilken av disse to som er tryggere, da begge får praktisk talt alle nødvendige sikkerhetssystemer du forventer av en 2022-bil.  Som sådan, uansett hvilken du går for, er du sikker på å være veldig trygg uansett hvor du kjører.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter