Mercedes GL450 – Alt du trenger å vite

Mercedes GL450

Mercedes GL-klasse er en mercedes luksus SUV i full størrelse som er i stand til å imøtekomme opptil syv passasjerer, en hund eller to, og en haug med bagasje. GL-klasse, eller den nå omdøpte GLS-klasse Mercedes SUV er rettet mot de som ønsker å maksimere plass og nytte, uten å ofre komfort, luksus og teknologi.

Den første generasjonen av GL (X164) var i produksjon mellom 2006 og 2012, og den ble senere erstattet med X166-generasjonen.  X166 var i produksjon mellom 2012 og 2019 og ble senere erstattet av GLS-klassen som den nye Mercedes full-size luksus familie SUV.

Designmessig ser X164 litt ut som en økt versjon av mellomstor ML, noe som betyr at den ser aggressiv, utilitaristisk og stilig ut. X166 ser litt mer spesiell ut takket være ny Mercedes-frontlysteknologi, et mer pålitelig kabinett og mye mer teknologi.

GL450 bruker en 8-sylindret motor som betyr at den er plassert helt øverst i Mercedes SUV-serien.  Det tilbyr en overflod av plass, opptil syv seter og mye lasteplass. Verdimessig tilbyr GL god verdi, men det koster ganske mye penger å vedlikeholde.

Mercedes GL450 – Drivverket

Den første generasjonen av GL450 bruker en 4.7L V8 som tilbyr 335 og 339lb-ft av dreiemoment. Den leveres med Mercedes 7G-Tronic automatgir eksklusivt. Denne motoren er kjent for sin trekkraft og uanstrengt ytelse uten å ofre glatthetsforbedring.

Den andre generasjonen av GL450 bruker samme motor, men kraften økes til 362hp og 406lb-ft av dreiemoment.  Denne GL450 bruker en nyere, mer raffinert og effektiv girkasse kalt 9G Tronic  automatgirkasse.

  Vanlige problemer med Mercedes E220

GL450 er GL-klassen på startnivå, men dentilbyr mer enn nok trekkraft for de fleste. 450-modellen er også den mest effektive av gjengen fordi begge disse GL450-modellene er i stand til å returnere en anstendig 18-22MPG kombinert.

Mercedes GL450 – Design og chassis

Som nevnt i begynnelsen låner den første generasjonen av GL450 designsignalene fra den mellomstore ML-klassen. Dette gjør X164 ganske aggressiv ser med uttalt skuldre og en ganske kommanderende front grille. Kjørehøyden økes, men GL450 er ingen all-out off-roader.

Den andre generasjonen av GL450 bruker en mer moderne design takket være en helt ny grille, nye LED multibeam frontlykter og en elegant er-looking silhuett.  X166 ser ikke  så aggressiv ut som X164, men den er fortsatt kommanderende for de fleste.

Chassiset og fjæringen til GL450 er primært skreddersydd for komfort og cruising. Kroppen har en tendens til å rulle ganske mye , og hvis du parrer det med et høyt tyngdepunkt og mye vekt, vil du immediately realize at GL450 er en komfortabel SUV og ingenting mer.

Mercedes GL450 – Pålitelighet og vanlige problemer

Begge generasjoner av GL450 anses som pålitelige, men X166 er mye mer pålitelig enn X164.  Begge disse koster mye penger å vedlikeholde, og riktig vedlikehold er en nødvendighet, uten det vil disse SUVene ikke kunne vare lenge.

Uansett er de vanligste problemene disse SUVene har en  tendens til å oppleve elektriske problemer, fjæringsproblemer (spesielt hvis de er utstyrt med AIRMATIC-fjæringen, den fryktede Takata-tilbakekallingen forbundet med airbag-problemer, motorproblemer og potensielle problemer med servostyringssystemet.

  Hva er de beste Mercedes-modellene gjennom tidene?

Mercedes GL450 – Verdi og praktisk

Du kan finne en høy kjørelengde tungt brukt X164 GL450 for omtrent $ 10,000. Dette er ikke de du burde se etter, da de pleier å være kostbare å vedlikeholde, selv om den opprinnelige brukte prisen virker fristende.  Du bør bruke rundt $ 17k – $ 20k på en første generasjon GL450 hvis du vil ha et relativt anstendig eksempel.

Den andre generasjonen av GL450 kan fås for omtrent $ 15k i den aller laveste enden, mens de beste X166 GL450-eksemplene går for omtrent $ 40k +. Du bør bruke minst $ 27 – $ 32k på en av disse hvis du vil ha et anstendig eksempel med ikke for mange miles på klokken.

Praktisk-klok, begge generasjoner av GL er overlegen alle andre Mercedes SUV der ute. De tilbyr mye plass, mange cubby-plasser  og lagringsenheter, samtidig som de gir god all-around synlighet. De er designet for familiebruk i tankene, noe som betyr at dette fortsatt er enormt gode familiebiler.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Mercedes GL450?

Dette avhenger av hvor mye du er villig til å bruke på en ny bil, og trenger du til og med en bil så stor som GL. Du må også huske på at disse brukte luksus-SUVene i full størrelse har en tendens til å koste ganske mye penger å vedlikeholde, noe du må gjøre hvis du vil at det skal vare.

Totalt sett er GL450 en flott bil for familier, da den tilbyr mye plass samtidig som den er en veldig trygg bil.  4.7L V8 er mer enn nok for de fleste, og GL63 stormende V8-modellen er egentlig ikke nødvendig for en slik ikke-dynamisk bil.

  Er det en god idé å kjøpe en Mercedes?

Er GL450 trygt?

Siden de fleste SUVer i GL- og GLC-klassen kjøpes av større familier, må GL være trygg å selge i det hele tatt. Derfor gikk Mercedes langt for å sikre at GL oppfyller alle moderne sikkerhetsstandarder.

Den første X164-generasjonen av GL450 er trygg, men den mangler mange moderne programvaresikkerhetsfunksjoner. Den fryktede Takata-tilbakekallingen gjorde disse relativt usikre når det gjelder kollisjonsputer, så husk å sjekke om modellen du ser på er fri for disse problemene. Imidlertid er den andre generasjonen av GL450 mye tryggere uansett utstyrsnivå.

Er GL450 en god terrengbil?

Alle generasjoner av GL450 er i stand til å holde sine egne når det gjelder mild og moderat off-roading, men de er ikke off-road SUVer, ikke med en kilometer. De er altfor tunge, for lange og for store. Dette betyr at de er primarily designed for veibruk.

Uansett bør GL450 gjøre susen for 99% av folk, hvis du vil ha en mer seriøs Mercedes off-roader, bør du fokusere oppmerksomheten på G-klasse SUV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter