Mercedes C230 – Alt du trenger å vite

Mercedes C230

Mercedes C230 var i produksjon mellom 1997 og 2007, men W203 er den alle er interessert i, både fordi den har en ganske populær status og fordi W202 rett og slett er altfor gammel nå. Som sådan, hvis du er interessert i å kjøpe en Mercedes C230 eller du bare vil vite mer om det, må du huske å lese denne artikkelen.

W203 C230 er en inngangsnivå Mercedes sedan som har stått testen av tid når det gjelder design. Drivverket som tilbys i C230 er også tilstrekkelig med tanke på bilens størrelse og vekt, mens plassen som tilbys er nok for de fleste.

Chassiset og fjæringen er på den mykere siden, noe som betyr at C230 først og fremst er laget for de som ønsker å nyte en rolig cruiser. Selv om C230 er en relativt pålitelig bil, er den ikke uten sin andel av feil som vanligvis inkluderer oljelekkasjeproblemer, kollisjonsputeproblemer, elektriske problemer og suspensjonsproblemer.

Verdimessig kan C230 nå fås for bokstavelig talt peanøtter. Hvis du er ute etter et anstendig eksempel, må du bruke ganske mye mer penger, men fortsatt ikke på langt nær nok til å kjøpe en lignende, men mer moderne Mercedes sedan.

Mercedes C230 – Kraftverket

C230 leveres med enten en 2. 5L 6-sylindret motor med 204 hk og 180 lb-ft dreiemoment eller med en 1,8 L 4-sylindret superladet motor med 192 hk  og 191 lb-ft dreiemoment.  Begge disse motorkonfigurasjonene oversatte strømmen til veien gjennom en 6-trinns manuell girkasse og bakhjulsdrift.

2,5 L V6 er vurdert til 25MPG kombinert, mens 1,8 L innebygd 4-sylinder er vurdert til 26MPG. Reell bruk har vist at 1.8L-motoren er more effektiv en mens den generelle motorpåliteligheten er anstendig med begge hvis den opprettholdes riktig.

  Hvilke Mercedes har digitale dashbord

Imidlertid er 2.5L-motoren naturlig aspirert, noe som betyr at den er både enklere og ikke under så mye stress mens 1.8L-motoren både er supercharged og støttet av en intercooler.  Uansett vil riktig vedlikehold ta seg av begge disse motorene.

Disse motorene er raffinerte og glatte selv etter dagens standarder. De er også stille mens den manuelle girkassen er i stand til å vare lenge hvis du er glatt med den.

Mercedes C230 – Design og chassis

Utformingen av C230 er perfekt i tråd med mercedesens designspråk på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.  Noen sier at denne epoken med Mercedes-biler gir mest Mercedes-lignende design ut av dem alle fordi alle ekte Mercedes sedans kommer med to sirkulære frontlykter på forsiden.

Den stilige og elegante designen strekker seg over hele bilen som etterlater en klassisk Mercedes silhouette. Nesten alle Mercedes-modeller fra den tiden ser like ut fra bakenden, noe som betyr at C230 ser ut som sine større E-klasse- og S-Klasse-brødre.

Chassiset på C230 er også perfekt i tråd med Mercedes-biler fra den tiden, da det er mykt og godt balansert. Selv om C230 ikke er en ytelsesbil på noen måte, er den fortsatt i stand til å konkurrere med noen moderne biler.

Mercedes C230 – Pålitelighet og vanlige problemer

Det er trygt å si at C230 faktisk er en pålitelig og pålitelig Mercedes bruktbil, men bare hvis du opprettholder den riktig. Disse bilene er ikke på langt nær så komplekse som dagens Mercedes-biler er, men gitt alderen, trenger de riktig omsorg, ellers vil de slite.

  Ruster Mercedes-Benz?

De vanligste problemene forbundet med C230 er elektriske problemer med startspolen som vanligvis skyldes en oljelekkasje som finner veien inn i ledningsnettet.  C230 var også en del av den beryktede Mercedes Takata-tilbakekallingen, noe som betyr at noen av disse fortsatt har air-bag-relaterte problemer.

Mercedes C230 – Verdi og praktisk

Mercedes C230 kan fås for bare noen få tusen dollar for modeller med høyere kjørelengde, mens bedre bevarte eksempler har en tendens til å koste oppover $ 10,000 XNUMX.  Dette betyr at du kan kjøpe en semi-moderne Mercedes kompakt luksus sedan for enn rimelig pris.

Praktiskmessig er C230 mer enn anstendig, da den tilbyr sitteplasser for opptil 4 voksne passasjerer og et lasterom som er stort nok for noen få kofferter. Alt i alt får du det du betaler for, men det erogså bekymringsfullt å nevne at denne generasjonen av C-klassen ikke er så romslig som den nåværende.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes C230 behagelig å kjøre?

Mercedes C230 er en ganske komfortabel bil å kjøre, selv etter dagens standarder fordi den er lett, den kommer vanligvis med tykke dekk og den er veldig godt dempet. Fjæringen på C230 er også på den mykere siden, noe som betyr at thpå C230 faktisk er satt opp for komfort.

Denne generasjonen av C-klassen er ikke på langt nær så godt isolert som de etterfølgende generasjonene, noe som betyr at den ikke er så stille. Totalt sett er C230 en komfortabel bil å reise i, spesielt sammenlignet med mange andre luksusbiler fra den tiden.

  Hvilken er bedre - S-klasse eller E-klasse?

Er Mercedes C230 trygg?

Mercedes C230 er en trygg bil med tanke på størrelse og alder. Lspiste 2000-tallet var allerede en tid da sikkerhet har blitt et stort salgsargument for premiummerker, så Mercedes var opptatt av å gjøre bilene sine så trygge som mulig.

Det er imidlertid verdt å nevne at du alltid bør være oppmerksom på om kollisjonsputene ble erstattet etter Takata-tilbakekallingen. Videre, da fjæringssystemet på disse C230-modellene var litt iffy, er det også en god ide å sjekke disse også.

Er Mercedes C230 verdt det?

Mercedes C230 er en ervervet smak, da det ikke er for mange logiske grunner til at en nåværende bilist noen gang vil vurdere å kjøpe en slik bil. Grunnen til at folk kjøper biler som disse er at de enten minner dem om fortiden eller fordi de bare er begeistret for dem.

Som sådan er det din forståelse om C230 virkelig er verdt det eller ikke.  Hvis du vil vite om det er verdt å spørre pris når det gjelder pålitelighet og brukervennlighet, så er svaret ja, C230 er verdt det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter