Mercedes GT 53 – Alt du trenger å vite

Mercedes GT 53

Mercedes AMG GT 4-dørs 53 er det Mercedes liker å kalle en super sport luksus sedan fordi den kombinerer ytelsen og eksklusiviteten til AMG GT 2-seters sportsbil og luksus, praktisk  og sitteplass i Mercedes Benz CLS-klasse.

AMG GT 4-dørs er ikke bare en Mercedes CLS med et mer aggressivt karosserisett fordi det har et helt separat AMG-designet chassis med enestående komponenter som også oversettes til interiøret. GT AMG er faktisk en virkelig imponerende bil, uansett om du går for 43, 53 eller 63 AMG-versjonen.

GT 53 bruker en turboladet 6-sylindret motor som tilbyrmye kraft og er også sofistikert med ganske anstendige drivstofforbruksvurderinger.  Utformingen av GT 4-dørs ligner 2-dørs AMG GT, men det understreker størrelsen og veitilstedeværelsen til 4-dørsmodellen.

AMG GT-plattformen ser ut til å være et veldig pålitelig grunnlag, men det er noen problemer som er verdt å nevne. Verdimessig koster GT 4-døren mye penger, så mye at den konkurrerer med slike som noen høyere 63 AMG-modeller. Praktisk er også mer enn anstendig, men bakre setehoderom lider litt på grunn av en skrånende taklinje.

Mercedes AMG GT 53 – Drivverket

Mercedes AMG GT 53 leveres med en 3.0L turbocharged inline 6-sylinder motor som tilbyr 435hp og 383lb-ft av dreiemoment.  Alle AMG GT-modeller kommer med Mercedes proprietære 9G-Tronic 9-speed automatisk kraftoverføring som perfekt balanserer glatthet og kraft med upretensiøse skift og anstendig økonomi.

53 får også Mercedes 4MATIC + AWD-systemet som er i stand til å sende 100% av kraften til bakhjulene hvis du er villig til å gjøre det.  Dette er nok for GT 53 å returnere 26MG med en 0-60mph tid på 4.5 sekunder og en topphastighet på 177mph.

  2022 Mercedes G Vogn vs Range Rover

Det er trygt å si at 4.0L BiTurbo V8 funnet i range-topping GT 63 er mye mer spennende og kraftig, men 435hp i en luksus sedan er ikke noe å klage på.  Alt i alt er drivlinjen som finnes i GT 53 fantastisk, da den tilbyr fantastisk ytelse, anstendig økonomi og en dobbel personlighetskarakter som kan endres i henhold til hjertets ønske.

Mercedes AMG GT 53 – Design og chassis

Mercedes AMG GT 4-dørs utvalg ble introdusert noen år etter AMG GT 2-dørs kupé. 4-dørs låner inspirasjon fra både Mercedes CLS og 2-dørs GT AMG for å lage den beste Mercedes sports sedan der ute.  Aggressiv facia, en lang skrånende silhouette, og en beefy bakre ende gjør gt skiller seg ut selv i superbil selskap.

Interior-wise, AMG GT er kledd med materialer av høy kvalitet med vekt på karbonfiber, aluminium, lær og Alcantara.  Det AMG-spesifikke rattet, AMG-spesifikke seter skiller AMG GT fra den mer vanlige Mercedes-serien, og GT føles absolutt fokusert og ytelsesorientert bak cockpiten.

AMG GT får et helt enestående interiør takket være en massiv midtkonsoll som ligner en V8-motor. Dashbordet er høyt oppe, og du sitter lavt til bakken , noe som får GT til å føle at det er mindre enn hva det faktisk er.

Kabinettet til GT 53 er innstilt på å være litt mer håndterbart enn det som finnes i GT 63, noe som betyr at det balanserer ytelse, håndtering og ansvarlighetuten å ofre komfort, brukervennlighet og daglig drivabilitet.

  Mercedes-Benz ML63 AMG - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Mercedes AMG GT 53 – Pålitelighet og vanlige problemer

AMG GT er en pålitelig bil generelt, noe som betyr at alle AMG GT-varianter tilbyr over gjennomsnittet pålitelighetsresultater sammenlignet med vanlige Mercedes-modeller. Dette betyr imidlertid ikke at GT 53 er uten feil, da styresystemet ser ut til å avgi rare lyder på visse modeller som senere kan koble fra servostyringshjelpen.

AMG GT 53 er også kjent for å lide av problemer relatert til innvendige rattles og knirking, noe som ikke er noe du vil ha i en $ 100,000+ bil.  Eiere har også rapportert problemer med elektronikk i bilen, for eksempel GPS-systemet, telefontilkobling, talekontroll og infotainmentskjermen.

Mercedes AMG GT 53 – Verdi og praktisk

Mercedes AMG GT 4-dørs holder verdien bedre enn alle vanlige Mercedes-modeller fordi etterspørselen er høy og tilbudet er begrenset. Som sådan, hvis du vil ha en brukt GT 53 4-dørs, må du betale rundt $ 100,000 XNUMX.

En ny er godt over $ 100,000 mens GT 63-modellene nærmer seg $ 200,000-merket ganske ofte. Praktisk-klok, gt 4-dørs tilbyr et relativt betydelig lasteområde med romslige forseter, men bakre seteplass er begrenset på grunn av en skrånende taklinje design.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes AMG GT 53 verdt det?

Hvis du er ute etter en bil som kombinerer ytelse med styling, spenning, eksklusivitet og bransjeledende teknologi, er 4-dørs GT-serien den for deg. Mercedes hadde til hensikt at GT 4-døren skulle være det overlegne valget til den nå nedlagte 2-dørs AMG fordi 4-døren tilbyr en mer livlig og komfortabel plattform.

  Bør jeg kjøpe en Tesla eller en Mercedes?

Dette betyr at det ikke er for mange biler der ute som kan matche GT 4-døren. Porsche Panamera er en direkte konkurrent til AMG GT 4-dørs, men Mercedes føles mer dynamisk og mer egnet for ytelseskjøring.

Er Mercedes AMG GT 53 trygg?

Mercedes AMG GT 53 er en 5-stjerners vurdert bil når det gjelder sikkerhet fordi den bruker alle moderne Mercedes sikkerhetssystemer.  Du må faktisk velge ut bilen med mye ekstra utstyr hvis du vil at den skal være så trygg som den kan være.

Uansett tilbyr AMG GT 4-døren et stivt chassis som er i stand til å motstå mye stress mens krasjkrympingssonene er mer enn anstendige.

Hvilke biler konkurrerer med Mercedes GT 4-dørs?

De eneste virkelige konkurrentene til AMG GT 4-dørs er Porsche Panamera og BMW 8-serien Gran Coupe. Imidlertid tilbyr alle tre av disse forskjellige tilnærminger til hvordan du lager en rask, pen, luksuriøs og ønskelig sportssedan.

Panamera føles den mest alvorlige ut av kjøpesenteret, samtidig som den tilbyr de høyeste kvalitetsnivåene. BMW er den mest dynamiske mens AMG GT føles som den mest spennende bilen i gjengen å kjøre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter