Mercedes W124 – Alt du trenger å vite

Mercedes W123 var, og er fortsatt en av de mest minneverdige Mercedes-modellene gjennom tidene, noe som betydde at Mercedes måtte gjøre ganske mye arbeid for å erstatte den med en verdig modell. Det er her W124 kommer inn, og det er trygt å si at W124 også er en av de mest minneverdige Mercedes-modellene gjennom tidene.

W124 er kjent for sine bankhvelvnivåer av byggekvalitet, langvarige motorer, staselig design og en mye mer moderne silhouette enn sine forgjengere.  Imidlertid kom W124 i mange forskjellige varianter, inkludert både diesel- og bensinmotorer og en sedan, en kabriolet, en kupé og en eiendomsversjon.

W124 var i produksjon mellom 1985 og 1996, og selv denne ikoniske bilen ble tilbudt med både oppvarmede og minneseter. Dette gjentar bare videre at 80-tallet var den gylne epoken med Mercedes-ingeniørarbeid både på grunn av pålitelighet, men også på grunn av innovasjon.

W124 er også tilgjengelig som både manuell og automatisk, men de fleste gikk forståelig nok for automatisk. Den mest potente E36 AMG-modellen er allerede en klassiker, men E400 og E500 ble til og med utviklet sammen med Porsche. Mange tror at E500 var den aller første ekte tyske performance sedan.

Mercedes W124 – Drivverket

Motoren er det bankende hjertet til enhver bil, og det er derfor bare forståelig å starte fra motoren og girkassekombinasjonen. W124 er allment kjent for å tilby noen av de mest pålitelige motorene ut av alle biler noensinne, spesielt de 6-sylindrede versjonene.

W124 ble også tilbudt med 4-sylindrede bensin- og dieselalternativer, men disse ble ansett som litt for trege for W124. De 6-sylindrede motorene, spesielt 3.0l V6 , blir ofte referert til som de beste drivlinjealternativene for W124, men 8-sylindret 500E er definitivt den mest ikoniske W124 gjennom tidene.

  Porsche mot Mercedes: Pålitelighet

W124 var til og med tilgjengelig med en tidlig iterasjon av Mercedes 4MATIC AWD-systemet, men dette var ikke så populært fordi 4MATIC-systemet ikke var så pålitelig som resten av bilen.  Girkassemessig ble W124 tilbudt både som manuell og automatisk, men flertallet av kundene gikk for automatisk.

Som tidligere nevnt er W124 en utrolig pålitelig bil, men motorene led av problemer som lekkasjer, distributør cap problemer og sporadiske drivstoffsystemproblemer.  Imidlertid er disse engines kjent for å vare noen hundretusenvis av miles uten å trenge omfattende overhalinger.

Mercedes W124 – Designspråk og chassis

W124 viste frem den nye epoken med Mercedes-design fordi W123 så ut som en ekte 70-tallsbil mens W124 så ganske moderne ut  selv på slutten av 90-tallet. Imidlertid er det største problemet knyttet til eldre Mercedes-modeller korrosjon, og W124 er ikke fremmed for korrosjonsproblemer.

Den gode nyheten er at det er mange reservedeler til W124, men hvis du kommer over en tungt korrodert bil, bør du gå bort og aldri se deg tilbake. Eiendommer var kjent for å lide av korrosjon enda mer på grunn av vinkelen på bakvinduet.

Mercedes W124 – Fjæring og komfort

W124 ble plassert som en avansert Mercedes sedan som betydde at den måtte tilby overlegen komfort og en overall sofistikert kjøreopplevelse.  Mercedes biler fra denne tiden er også kjent for fjæring slitasje, og dette er også tilfelle for W124.

  Vil Mercedes SLK bli en klassiker?

Kuleleddene er noen av de svakeste komponentene som finnes på W124, og de krever noen ganger spesialverktøy for fjerning. Eiendoms- og kupémodellen brukte til og med et spesielt selvnivellerende bakfjæringssystem som også var kjent for å synke etter en while.

Mercedes W124 – Verdi og praktisk

I dag kan du finne et anstendig eksempel på W124 Sedan med alle de riktige alternativene for rundt $ 19,000 XNUMX. Det er ganske åpenbart at gode eksempler på W124 har en tendens til å øke i verdi over tid, noe som også betyr at å kjøpe en nå potensielt kan høste belønninger i fremtiden.

En anstendig range-topping Porsche co-utviklet 500E i dag koster mer enn $ 30,000 mens de aller beste eksemplene går for dobbelt så.  Alt i alt tilbyr W124 mye Mercedes for pengene, og gitt det faktum at verdiene fortsetter å gjøre sterkt, er det et verdig forslag hvis du er i markedet for en moderne klassisk sedan.

Praktiskmessig er W124 anstendig. Selv om etterfølgeren til W124 var den første E-klasse, ikke fortsett å tro at W124 tilbyr lignende plass som en E-klasse. Det tilbyr mange lagringsplasser og et ganske stort lasteområde, men det indre rommet ligner i dag mer på en C-klasse.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Mercedes W124?

Mercedes W124 ble ofte referert til som den beste Mercedes classic-bilen på startnivå fordi den tilbyr alt en ekte Mercedes-klassiker bør. Det ser staselig ut med en aura fra fortiden, samtidig som den tilbyr teknologien noen mellomstore luksussedaner fortsatt ikke tilbyr.

  Ruster Mercedes-Benz?

Du bør kunne glede deg over W124 i lang tid fordi den er så utrolig pålitelig. Som sådan, hvis du er i markedet for en 80-90-tallet moderne klassisk sedan, er W124 sannsynligvis et av de beste alternativene der ute.

Er Mercedes W124 en ekte Mercedes?

Mercedes W124 er faktisk en bil mange anser for å være den siste «riktige» Mercedes-modellen fordi den kom på slutten av Mercedes golden era av engineering. Som sådan er W124 en av de «mest Mercedes» modellene gjennom tidene fordi den tilbyr en perfekt balanse mellom luksus, pålitelighet, raffinement og verdi.

Range-topping 500E ble utviklet sammen med Porsche og blir ofte referert til som en definitiv del av Mercedes Benz royalty.

Er det enkelt å vedlikeholde Mercedes W124?

W124 er kompilert til de fleste biler fra den tiden, og er en ganske enkel bil å jobbe med.  Suspensjon ball ledd feil er en av de vanskeligste å fikse og vanlige problemer med W124.  Disse bilene er ikke på langt nær så komplekse som dagens biler er, noe som betyr at de fleste mekanikere lett skal kunne jobbe på W124.

Alt i alt bør W124 ikke forårsake mange problemer, spesielt hvis du opprettholder det riktig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter