Mercedes W203 – Alt du trenger å vite

Mercedes W203

Mercedes W203-navnet refererer til 2000-2007 Mercedes Benz C-klasse som nå er tilgjengelig for en svært rimelig pris.  W203 regnes av mange som et av de beste nåværende Mercedes-verdialternativene, mens andre anser det for å være kjedelig og ikke på langt nær så interessant som W211 E-klasse fra samme tid.

Uansett kommer W203 med mange funksjoner som sannsynligvis vil imponere deg uansett hva du synes om W203 som helhet.  W203 kommer i en rekke forskjellige motoralternativer som starter fra en mindre 4-sylindret motor og beveger seg helt opp til de kraftigste V8-motorene som finnes i AMG-modellene.

W203 ser ut som en mer kompakt versjon av W211 E-klasse fra samme tidsepoke som ligner på det Mercedes gjør nå med den nye C-klassen og den nåværende E-klasse.  Interiøret i W203 viser alderen litt, men den kommer med high-end skinn, aluminium og tre trim.

W203 er en anstendig pålitelig bil, men den kommer også med sin andel av de vanligste problemene. Verdimessig er W203 ekstremt bra, mens praktisk ikke er på nivå med den nåværende C-klassen, men ikke langt fra det for at det skal være en avgjørende faktor.

Mercedes W203 – Kraftverket

Motoren er det bankende hjertet til hver bil, så det er forståelig å starte derfra.  C180 Kompressor er den svakeste versjonen av W203 C-klasse fordi den tilbyr en 2.0L 4-sylinder med 129hp mens senere C180-modeller bruker en enda mindre 1.8L 4-sylinder ennå med opptil 143hp.

C200 leveres også med en 4-sylindret motor, en 2.0L en med 163hp.  Den 6-sylindrede serien sparker of fmed C230 som tilbyr 204hp fra sin 2.5L V6. Det er også en 4-sylindret versjon av C230, men den er ikke så populær som den 6-sylindrede versjonen.

  Er Mercedes gode biler?

C240 bruker en 2.6L V6 med 170hp mens C280 bruker en 3.0L V6 med 231hp. W203 er også tilgjengelig med noen forskjellige V6-motorer med opptil 354hp i C32 AMG. Den kraftigste W203-modellen er C55 AMG da den bruker en 367hp V8.

E  ntry-nivå versjonen av W203 brukers en manuell girkasse og enn RWD plattform while høyere-end modeller bruker en 5-speed automatisk og er tilgjengelig med Mercedes 4MATIC AWD-systemet.

Mercedes W203 – Design og chassis

W203 ser ut og føles som en krympet versjon av W211 E-klasse fra den tiden, noe som er bra når du ser på den fra perspektivet til en C-klasse eier. Dette betyr at W203 ser fin og stilig ut, men proporsjonene er tvilsomme for noen.

De avanserte AMG-modellene ser mye mer aggressive og iøynefallende ut, spesielt E55 AMG med sine signature hjul.  Interiøret i W203 er fullpakket med mange avanserte materialer som lær, aluminium og tre trim som løfter kjøreopplevelsen ganske mye.

Chassiset og fjæringen til W203 er begge rettet mot en mer nedkjølt, cruising-stasjon. De avanserte AMG-modellene er derimot mye mer dynamiske og i stand til canyon craving.

Mercedes W203 – Pålitelighet og vanlige problemer

Mercedes W203 er en tilstrekkelig pålitelig bil som betyr at den skal vare deg relativt lenge, men bare hvis du opprettholder den godt.  De vanligste problemene som har en tendens til å plage W203 er assosiert d med elektronikk, olje- og drivstofflekkasjer, frontfjæring, potensiell rust og balanseringsakselen.

  Mercedes W124 - Alt du trenger å vite

Det gode er at W203 ikke lider av for mange mekaniske problemer, men det dårlige er at det lider av  ganske mange elektriske problemer.  Alt i alt er W203 anstendig når det gjelder pålitelighet. Hvis du opprettholder det, vil det sannsynligvis vare lenge.

Mercedes W203 – Verdi og praktisk

W203 kan bare fås for noen få tusen dollar i disse dager, selv for anstendige modeller. Dette betyr at W203 er en ekstremt god avtale i dag. Årsaken er at ingen egentlig er så begeistret for W203, da det ikke er det  beste utseende, eller den best presterende Mercedes moderne klassikeren.

Praktiskmessig er W203 ikke i nærheten av så romslig som den nåværende C-klassen, men den bør gjøre susen for opptil fire voksne.  Lasterom er også anstendig, men ikke på samme nivå som nyere C-klasse modeller.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W203 trygg?

Mercedes W203 er faktisk en trygg bil fordi det er en relativt moderne bil som har tilfredsstilt de fleste av de nåværende krasjsikkerhetstestene. W203 kommer ikke med de aller nyeste aktive programvaresikkerhetssystemene som finnes på moderne biler, men mange anser dem for å være overflødige uansett.

De viktigste strukturelle punktene i W203 er mer enn anstendige, noe som betyr at W203 er en veldig trygg bil. Uansett hvilke funksjoner en bil tilbyr, er ingen av dem i stand til å erstatte en utpekt og påtentive driver.

  Kraftigste Mercedes-motor?

Er Mercedes W203 verdt det?

Den Mercedes W203 er verdt det hvis du er interessert i å kjøpe en relativt ny brukt, kompakt luksus sedan som ikke kommer til å bryte banken. W203 kommer i en rekke forskjellige motorvalg, og de 6-sylindrede er faktisk de beste å få , da de er de mest pålitelige.

Dubør ikke forvente at W203 skal være i nærheten av så frodigeoss, stille eller komfortable som den nåværende C-klassen, men du vil sannsynligvis bli overrasket fordi forskjellene ikke er så store.

Hva er den beste W203-modellen å kjøpe?

Ifølge noen få Mercedes-entusiaster er C55- og C32 AMG-modellene de beste å få, men bare hvis du er ute etter de kraftigste og raskeste modellene der ute.  Den virkelige verdien kan bli funnet med C230, da den tilbyr en perfekt balanse mellom kraft, pålitelighet og pris.

Bare sørg for å gå for en 2005-modell og oppover, da disse er kjent for å være de mest pålitelige.  Tidligere modeller er kjent for å oppleve problemer med balansereakselen mye mer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter