Mercedes W212 – Alt du trenger å vite

W212 Mercedes E-klasse er nå mer enn 10 år gammel, noe som betyr at den mistet en stor del av sin opprinnelige verdi og nå kan kjøpes ganske rimelig. W212 fikk en oppdatering i 2012, og den står fast i den øvre middelklassen av luksuriøse mellomstore sedaner som kan gjøre både cruising og bykjøring beundrings på en beundrings måte.

W212 kommer i mange motorvarianter fra  det 4-sylindrede alternativet og beveger seg opp til range-topping 6.2L naturlig aspirert AMG V8. W212 tilbys bare med en automatisk girkasse som er kjent for å være pålitelig og ganske langvarig hvis den blir tatt vare på tilstrekkelig.

Utformingen av W212 er litt mer tvilsom som selv noen Mercedes Benz entusiaster anser det å være litt for senior utseende, spesielt sammenlignet med Audi C7 A6 og BMW 5-serien F10 som begge ser mer ungdommelig, spesielt i S-Line og M-Sport trims.

Imidlertid er C7 A6 og F10 5-serien ikke så komfortable som E-klassen, og gitt det faktum at W212 ser ganske dempet ut, er det også en fin måte å nyte luksus mens du er ubemerket. Alt i alt er W212 også en ganske pålitelig bil som enkelt kan gjøre hundretusenvis av kilometer uten store overhalinger.

Mercedes W212 – Kraftverket

W212 kommer i mange forskjellige motoralternativer som spenner fra 2.0L turbocharged 4-sylindere, noen få 3.0l 6-sylinder alternativer, noen hybrider, og range-topping 6.2L V8. Alle W212-motorer tilbyr mer enn 200hp, mens range-topping 6.2L tilbyr en latterlig 577hp i toppform.

  Hvorfor er Mercedes oljeskift så dyre?

De mest populære motoralternativene er 6-sylindrede, nærmere bestemt E350 og E400, men mange valgte også 2,0 l 4-sylindret. Den beste motoren å gå for er den som finnes i E350 fordi den tilbyr 300hp, jevn akselerasjon og anstendig økonomi med tanke på bilens størrelse og kraft.

Alle W212 E-klasse modeller er paret til en 7-trinns automatisk girkasse i tillegg til noen få high-end ansiktsløftede modeller som til og med tilbyr en 9-trinns auto. Alle motorer er kjent for å vare lenge hvis de vedlikeholdes riktig, men det virker som om 2.0L 4-sylindret bensin er den mest pålitelige fordi det er det vanlige valget for drosjesjåfører.

Alle motorer er stille og glatte, bortsett fra noen få dieselalternativer som iboende høres litt traktorlignende ut. Til slutt er W212 også tilgjengelig med et AWD 4MATIC-system som er et kjærkomment tillegg hvis du lever i kaldere klima.

Mercedes W212 design og fjæring

W212 ser staselig og dyr ut, selv til denne dagen. Imidlertid ser det ut til å dele hår når det gjelder godt utseende fordi det ikke er så pent proporsjonert som noen E-klasse-modeller er. Det er trygt å si at både forgjengeren og etterfølgeren har hatt en bedre initial når det gjelder design.

Fjæringsmessig tilbys W212 enten med et standard spolesystem eller Mercedes AIRMATIC luftfjæring. W212 er tilstrekkelig komfortabel uten AIRMATIC-alternativet, men hvis du vil ha den mest rolige og komfortable fjæringen, må du sørge for å velge AIRMATIC-luftfjæring.

  Hvilken Mercedes er V8?

AIRMATIC-systemet er ikke så upålitelig som mange tror, men du bør opprettholde det kontinuerlig.

Mercedes W212 praktisk og verdi

Mercedes W212 er en ekte mellomstor luksus sedan som betyr at den tilbyr nok plass til opptil 5 passasjerer. Lasterommet er stort, men ikke på samme nivå som noen av konkurrentene. Alt i alt bør du kunne strekke deg ut i W212, uansett om du sitter foran eller bak.

Verdimessig kan du få en anstendig W212 ansiktsløftningsmodell med alle de riktige alternativene og uten for mange miles på klokken for omtrent $ 28,000 eller litt mer. Det er fortsatt en nydelig bil å eie, og det er ikke så langt unna dagens mellomstore luksus tyske sedans.

Mercedes W212 vanligste problemer og generell pålitelighet

W212 E-klasse er en ganske pålitelig bil, spesielt når du sammenligner den med noen av konkurrentene. Det er imidlertid ikke perfekt, da flere vanlige problemer må løses. W212 lider av problemer som overoppheting på grunn av en defekt vannpumpe, potensielle fjæringsproblemer, lekkasjer, møbeltrekk slitasje og problemer med den servoassisterte styringen.

Alt i alt er W212 faktisk en pålitelig bil som kan vare lenge, men bare hvis du tar vare på den.

Delen Vanlige spørsmål

Er W212 E-klasse en trygg bil?

W212 er faktisk en veldig trygg bil fordi den kommer med alle sikkerhetsfunksjonene fra 2000-tallet, inkludert kollisjonsforebyggende systemer og alle slags sensorer, radarer og kameraer som skal holde deg trygg på det meste.

  Vil Mercedes SLK bli en klassiker?

Passiv sikkerhet er også noe E-klasse gjør veldig bra fordi de fleste krasjtesting tildelte W212 med førsteklasses rangeringer.  Alt i alt er det en trygg bil som gjør den perfekt for familietransportoppgaver. Det er også verdt å nevne at range-topping-versjonene som får alle sikkerhetsfunksjonene, faktisk er tryggere enn de uten dem.

Bør jeg kjøpe W212 E-klasse?

Hvis du er i markedet for en brukt, komfortabel og luksuriøs executive sedan, er E-klasse et godt valg fordi den tilbyr flotte allsidige egenskaper.  Hvis du liker utvendig design, vil du sannsynligvis også like interiørdesignet også.

W212 ser faktisk litt for seniorvennlig ut, men hvis du går for den ansiktsløftede modellen i AMG-trim, bør du kunne det, spesielt i kupéform.

 

Er Mercedes W212 effektiv?

Mercedes W212 er vurdert for 21MPG i byen og 32MPG på motorveien mens den kombinerte MPG er 25.  E350 tilbyr den mest økonomiske motoren, mens E63 tilbyr minst økonomisk motor fordi den tilbyr så mye kraft.

Alt i alt er alle W212-motorer relativt effektive sammenlignet med konkurrentene, men de kan absolutt ikke matche dagens turboladede 4-sylindrede motorer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter