Peugeot e-208 vs BMW i3 – Hvilken er bedre?

2023 Peugeot e-208

Verden av subcompact elektriske biler absolutt er interessant som disse små kvikk elektriske biler er hva det europeiske markedet belielectric bryr seg er en perfekt by pendler. Du kan se mange av disse i byer som London, Paris, Berlin, Barcelona eller andre større europeiske byer, ettersom det er mye enklere (og billigere) å leve med disse sammenlignet med vanlige og større forbrenningsmotorbiler.

Peugeot e-208 er en av de ledende bilene i dette segmentet for øyeblikket som Peugeot gjorde en veldig god jobb med den nyeste e-208. Det er en bil som ikke koster for mye penger, men likevel klarer å se autentisk ut og tilby godt standardutstyr. BMW i3 på den annen side bygger bro mellom rimelige subcompact elektriske biler og subcompact luksus elektriske biler som sikkert er en utfordring for e-208.

I denne artikkelen skal vi sammenligne Peugeot e-208 vs BMW i3 og fortelle deg hvilken av disse to som er den bedre bilen. Vi vil sammenligne dem med hensyn til priser, design, kjøreopplevelse, rekkevidde, kraft, batteristørrelse, lading, praktisk og funksjoner.

Ved slutten av denne artikkelen kommer du til å ha en bred forståelse av hvorfor en av disse er den bedre bilen, og det skal gjøre det mulig for deg å velge din neste subkompakte elbil mye enklere.

Peugeot e-208 – Den minste Peugeot elbilen

Peugeot e-208-prisen er £ 31,345 i Storbritannia, € 32,250 i Nederland og € 35,350 i Tyskland, som kan sees på som normen i dette segmentet. Selv om denne prisen virker litt bratt for en subkompakt bil, virker den ikke for høy for en elbil. For denne prisen, du får en 2/4-dørs subcompact elbil med en enkelt elektrisk motor, 139hp, og godt utseende.

  BMW X1 Pålitelighet

Den e-208 kommer med en 45kWh brukbart batteri som bør være nok til å gi deg mellom 125 og 265 miles rekkevidde, avhengig av hvordan du kjører bilen og utetemperaturen. Du kan lade e-208 fra 10% til 80% ved hjelp av en langsom AC 7.4kW lader på rundt 7 timer og 15 minutter, mens rask DC-lading på 150kW tar rundt 25 minutter.

Peugeot e-208 blir ofte sett på som den best designede bilen i sitt segment, ettersom interiøret er veldig vanskelig å slå for prisen. Plassen som tilbys er også på linje med de fleste biler, mens kjøreopplevelsen er overlegen de fleste takket være smidig håndtering og mangel på krengning.

BMW i3 – Den minste BMW elbilen

BMW i3 ble først introdusert for modellåret 2013, men ble helt avviklet for modellåret 2022. Du kan kjøpe en lite brukt BMW i3 i Europa for rundt € 28 000 til € 35 000, avhengig av kjørelengde, modellår og utstyr. De første modellene har et lite batteri på 18,8 kWh, mens de aller nyeste modellene har et brukbart batteri på 38 kWh.

For formålet med denne artikkelen skal vi fokusere på 38kWh-modeller, da disse er de eneste som med rette kan sammenlignes med e-208. Disse tilbyr mellom 168hp og 181hp, forhjulsdrift, og en rekkevidde på mellom 100 og 225 miles, avhengig av hvordan du kjører bilen og temperaturen utenfor.

Langsom AC-lading ved 11 kW tar 4 timer og 15 minutter, mens rask DC-lading tar 36 minutter med en 50 kW lader. BMW i3 ser unik ut fordi BMW ønsket å gjøre en uttalelse med i3. Noen mener utseendet er attraktivt og særegent, mens andre mener det ser litt for rart ut. Uansett ser interiøret i den nyeste generasjonen fortsatt ganske moderne ut.

  Vanlige problemer med BMW e39

Kjøreopplevelsen av i3 er komfortabel og ikke altfor dynamisk som ikke er noe du forventer fra en BMW. Det er heller ikke spesielt godt isolert eller romslig som det var nelectric carer intensjonen med i3.

Konklusjon – Peugeot e-208 Er Den Bedre Bilen

Peugeot e-208 er mer komfortabel, mer romslig, har et større bagasjerom, bedre teknologi, bedre rekkevidde, raskere lading og mer sammensatt håndtering. BMW i3 gjør fortsatt føles ganske moderne, men sin kjørestilling, treg til å svare infotainment, og trang baksetet plass (små dører) er det som gjør det mindre ideelt alternativ for de fleste.

Selv om disse synes tett matchet når det kommer til pris, er det litt mer fornuftig å betale litt mer og få en bedre bil helt ny. Den i3 har vært rundt for en stund, og det er ganske tydelig som e-208 tar det et skritt videre i nesten elektrisk carery kategori.

Ofte stilte spørsmål

Kommer BMW til å tilby en ny BMW i3?

BMW i3 har blitt avviklet for godt, og BMW har ingen umiddelbare planer om å gjeninnføre den når som helst snart. Som det ser ut, er BMW nå mer konsentrert om å tilby splitter nye elbiler, og i3 har eksistert i 9 år, noe som betyr at plattformen den er basert på er ganske gammel og utforsket til slutt.

Mange mennesker belielectric omsorg for at dagens BMW elektriske modeller er litt på den styggere siden som den generelle BMW design språk går gjennom en relectric carolution snarere enn en elektrisk carolution. Vi har ennå til å se hva BMW har i vente for sin minste elbil, men vi vet at det ikke kommer til å bli kalt BMW i3.

  Beste olje for 2006 BMW 325i

Er Peugeot e-208 tryggere enn BMW i3?

Peugeot e-208 var nelectric carer testet av Euro NCAP, men sin 2019 ICE fetter har fått en 4 av 5-stjerners vurdering som det ikke gjorde det så bra i kategorien sårbare trafikanter der det bare scoret 56%. Voksen passasjer beskyttelse er mer enn tilstrekkelig på 91%, mens barn passasjer sikkerhet er på 86% som også er mer enn bra.

BMW i3 er nesten identisk i kategorien for elektriske biler, men den kommer litt til kort når det gjelder sikkerhet for voksne passasjerer, som er begrenset til 86%. Howelectric carer, BMW kom ut og sa at i3 faktisk er en 5-stjerners bil, men vi kan ikke vite dette med sikkerhet.

Er BMW i3 for liten?

BMW i3 er perfekt når det gjelder å pile gjennom travle bygater og parkere bilen der ingen andre biler tør å nærme seg. i3 tilbyr nok plass til høyere sjåfører hvis de er alene i bilen mens flere passasjerer kommer til å slite.

Som sådan er i3 ikke så stor, men hvis du bruker den til det den er, bør den være stor nok elektrisk caren for høyere sjåfører.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter