Peugeot 1.6 PureTech Motor Problemer

Peugeot 508

For 2023 modell år, Peugeot har offisielt sagt at det vil slutte å tilby diesel og bensin-bare motorer som betyr at alle neste generasjons Peugeot biler kommer til å bruke enten bare elektriske drivlinjer eller en hybrid drivlinje. 1.6L PureTech-motoren skal sparkes av samme grunn, men mange hevder at den fortsatt er for god til å bli kvitt.

Heldigvis, bruktbilmarkedet er fylt med fristende 1.6L PureTech modeller som inkluderer modeller ikke bare fra Peugeot, men også fra DS, Citroen, Opel/Vauxhall, og selv BMW og Mini. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de vanligste Peugeot 1.6 PureTech-motorproblemene og fortelle deg hva som kan gå galt med den.

Først av alt må vi nevne timing kjede problemer, mer spesifikt, timing belte snapping og forårsaker massevis av andre problemer. Andre problemer inkluderer oljelekkasjer og drivstoffinjektorproblemer, som begge også kan være dyre og relativt vanskelige å løse.

Til slutt må vi også snakke om karbonavleiringer som oppstår etter at motoren har vært brukt i lang tid. Hvis disse ikke rengjøres, kan de forårsake en mengde problemer som mest sannsynlig vil føre til at du trenger å kjøpe en helt ny motor.

Problemer med timingkjeden

Timing kjede problemer er noen av de verste problemene noen motor kan lide av fordi de kan forårsake terminal motor skade. Problemet med 1.6L-motoren er at kjedet og kjedekontrolleren er utsatt for slitasje i ganske rask hastighet. Dette betyr at begge disse kan gå i stykker, og kjedet kan føre hele motoren til sin forestående undergang.

  Vanlige problemer med Peugeot 3008 Hybrid4

Noen har sagt at dette skyldes at kjedet ikke er sterkt nok til å takle dreiemomentet denne motoren faktisk kan tilby. Et annet problem skyldes en defekt strammer som nekter å opprettholde riktig oljenivå. Hvis disse ikke håndteres i tide, vil de til slutt føre til at kjedet går i stykker og potensielt til og med ødelegge motoren og noen av komponentene i nærheten.

Oljelekkasjer

Mange eiere klaget over at 1.6L PureTech hadde problemer med å opprettholde riktig motoroljetrykk, noe som sikkert vil føre til en rekke problemer. Motorolje brukes både til å smøre motorens innvendige deler og til å holde motoren kjølig. Hvis motoren ikke er i stand til å operere ved sin optimale temperatur, er det ikke kommer til å være i stand til å rense seg selv eller opprettholde anstendig effekt.

Problemet her er at noen av tetningene rundt oljeledningene og deres tilhørende komponenter kan bli sprø og lekke olje. Peugeot sa at de riktige intervallene for oljeskift er hver 30 000 kilometer (2 år), men mange Peugeot-spesialister mener at du bør gjøre det ovennevnte hver 15 000 til 20 000 kilometer bare for å være sikker.

Problemer med drivstoffinjektoren

Hvis du hører din 1.6L PureTech hvese eller avgir chaffing lyder fra toppen, er det sannsynligvis på grunn av en lekkasje. Hvis du ikke håndterer dette problemet i tide, vil det føre til forurensning og skade på injektoren. Hvis du virkelig går glipp av merket, kan turboladeren din også svikte ettersom oljen blir for forurenset til å nå turboladeren.

  Problemer med girkassen i Fiat 500L

Sørg derfor for å være nøye med drivstoffinjektorene når du utfører service på bilen. Noen har også rapportert at de kjenner sterk drivstofflukt som kommer inn i kupeen, noe som ofte kan være forårsaket av lekkende drivstoffinjektorer. Å si at dette bare er en plage er feil, ettersom det å bli utsatt for drivstofflukt i lang tid også kan være skadelig for helsen din, spesielt hvis du ikke ofte resirkulerer luften i kupeen.

Karbonavleiringer

Da motorer med direkte innsprøytning kom på markedet, ble folk overrasket over hvor kraftige disse motorene kan være uten at det går ut over den generelle effektiviteten. Sprøytemønsteret med direkte innsprøyting muliggjorde større presisjon som fører til mer kraft og gir plass til en mindre motor, som begge bidrar til ytelse.

Ulempen med direkte innsprøytning er imidlertid karbonavleiring som kan oppstå når tykke lag med karbon begynner å legge seg på motorens innvendige deler. Disse må rengjøres ved hjelp av «Walnut Blasting»-teknikken et par ganger i løpet av levetiden til en godt vedlikeholdt motor. Hvis du ikke gjør dette, kommer det til å ødelegge motoren til slutt.

Ofte stilte spørsmål

Er Peugeot 1.6L PureTech En God Motor?

Peugeot 1.6L PureTech er faktisk en veldig god motor som den kombinerer god effektivitet med mer enn nok kraft for alle dine daglige behov. Jada, det kan ikke være altfor spennende eller emosjonelle, men det er iboende tilfelle med disse små motorer. Det er en motor designet for å være et verktøy, og et godt verktøy er det definitivt.

  VW Crafter Problemer

Det er litt synd at disse sakte fases ut til fordel for mindre hybridiserte enheter, men det er et tegn på tiden vi lever i. Men siden så mange biler bruker disse motorene, vil de være i stort tilbud på bruktbilmarkedet i mange år fremover.

Er PureTech-motorer noe bra?

PureTech-motorene er noen av de mest avanserte motorene PSA-gruppen noensinne har lansert. Alle er små, kompakte, lette, økonomiske og har et relativt lite CO2-fotavtrykk. Selv om disse er på vei ut, er de noen av de mest avanserte motorene du kan finne i dette segmentet.

Vi må imidlertid påpeke at det er noen pålitelighetsproblemer med disse som kan gjøre dem litt uønskede i tillegg til at de ikke er spennende.

Er PureTech-motorer diesel eller bensin?

PureTech-motorer er det Peugeot liker å kalle sine bensinmotorer. Det er ingen PureTech dieselmotorer som sammenlignbare Peugeot dieselmotorer kalles BlueHDi. Uansett hvilken av disse to du foretrekker, er de begge på vei ut til fordel for nyere, mindre og hybridiserte motorer som er de eneste alternativene du kan velge for neste generasjons Peugeot-modeller.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter