Peugeot e-208 vs Nissan Leaf – Hvilken er bedre?

2023 Peugeot e-208

Subkompakte elbiler har blitt ganske populære de siste årene, ettersom de representerer en perfekt metode for å transportere deg gjennom travle bygater uten å forurense miljøet. Biler som disse er beregnet for lading hjemme over natten, noe som betyr at de fungerer best når de står tilkoplet over natten.

I Europa er Peugeot e-208 en av de mest populære subkompakte elbilene, mens Nissan Leaf er en av de mest populære elbilene i USA. Med slike overlegne referanser gir det perfekt mening å sammenligne disse to i en head-to-head matchup. Så, hvis du er interessert i å vite hvordan Peugeot e-208 vs Nissan Leaf ender opp, sørg for å lese denne artikkelen!

Peugeot e-208 ble først introdusert i 2020 og er basert på en kjent Stellantis-hentet elbilplattform som også finnes med dusinvis av andre Stellantis-biler. Nissan Leaf kom opprinnelig ut i 2010, mens 2. generasjon av Nissan Leaf kom ut i 2017.

Realiteten er at Nissan Leaf er den aller første masseproduserte elbilen, noe som delvis er grunnen til at den ble så kjent. Howelectric carer, ettersom industrien har utviklet seg raskt de siste årene, fortjener Nissan Leaf fortsatt sin hot spot, eller tilhører den hot spot e-208?

Peugeot e-208 – Den minste Peugeot-elektriske bilen

Peugeot e-208 starter på £ 31,345 i Storbritannia, € 32,250 i Nederland og € 35,350 i Tyskland. Dette gjør det til et ganske rimelig alternativ, spesielt med alle tilgjengelige offentlige elbilinsentiver. For denne prisen får du enten en 2-dørs eller en 5-dørs subcompact 139hp kombi med et 45kWh batteri og en maksimal rekkevidde på mellom 125 miles og 265 miles, avhengig av hvordan du kjører den.

  Vanlige problemer med Peugeot Bipper

Dette batteriet er koblet til en enkelt elektrisk motor som driver forhjulene og gjør det mulig for e-208 å nå 60mph fra stillestående på rundt 8 sekunder. Batteriet kan lades fra 10 % til 80 % på rundt 25 minutter ved hjelp av en 150 kW DC-hurtiglader, mens langsom AC-lading på 7,4 kW tar rundt 7 timer og 15 minutter.

Designmessig ser e-208 veldig moderne og futuristisk ut, både innvendig og utvendig. Plassen som tilbys er ganske bra for segmentet, men generelt vil de fleste være enige om at e-208 ikke er egnet til å transportere fire voksne. Kjøreopplevelsen er smidig og kvikk, noe som gjør den perfekt for overfylte byer og trange gater. Pålitelighet er litt av et mysterium som e-208 er fortsatt en ganske ny bil.

Nissan Leaf – Den kompakte elbilpioneren

Den nåværende Nissan Leaf koster mellom £ 28 995 og £ 34 945 i Storbritannia, € 33 400 til € 41 100 i Tyskland og € 35 090 til € 41 890 i Nederland. Den forholdsvis billigere modellen er den vanlige Nissan Leaf, som har et batteri på 39 kWh, en reell rekkevidde på ca. 240 km, en elektrisk motor på 148 hk og permanent forhjulsdrift.

Hurtiglading med maksimalt 46 kW lader batteriet fra 10 % til 80 % på ca. 43 minutter, mens langsom AC-lading med 3,6 kW tar nesten 13 timer. Den forholdsvis dyrere Nissan Leaf+ er den du vil ha, da den tilbyr et 59 kWh batteri og en rekkevidde på mellom 150 og 315 miles, avhengig av kjørevanene dine.

215hp og 251lb-ft dreiemoment gjennom forhjulene er mer enn tilstrekkelig mens 0-60mph ganger er under 7 sekunder. Rask likestrømslading ved 46 kW tar en time, mens langsom lading tar nesten 11 timer. Design-messig, Nissan Leaf er ikke en spesielt attraktivt utseende bil, men interiøret er litt mer livlig.

  Er Peugeot 107 en god bil?

Leaf+ er også en overraskende romslig bil med god plass både foran og bak. Kjøreopplevelsen er ganske vanlig mens komfort lelectric carels er tilstrekkelig.

Konklusjon – Peugeot e-208 Er Bedre

Ved første øyekast kan det se ut som Nissan Leaf er mye bedre enn e-208, spesielt når du tenker på at Leaf tilbyr et større batteri, mer plass og bedre rekkevidde. Howelectric carer, alle batteri- og rekkeviddefordelene Nissan Leaf har falt kort av e-208 fordi ladehastighetene er utrolig sakte. Dette betyr at elektrisk caren hvis e-208 har et mindre batteri, vil du kunne gjøre mer kjøretid i e-208 fordi du kan lade den mye raskere.

Designmessig ser e-208 bare mer målrettet ut både innvendig og utvendig. Det er mye mer attraktiv og har mye mer karakter fra bak rattet. Bladet, elektrisk caren selv om det er en flott bil, egentlig ikke føles spesielt underholdende å leve med.

Den e-208 er bedre utstyrt, tilbyr mye raskere ladehastigheter, tilbyr bedre verdi, bedre utseende, og mye mer karakter.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor skal jeg kjøpe Nissan Leaf over Peugeot e-208?

Nissan Leaf er den mer komfortable bilen for flere voksne, da den tilbyr mye mer plass både inne i bilen og i bagasjerommet. Hvis du ikke trenger mer enn 150-310 miles rekkevidde på daglig basis, og du kan lade den over natten, kan du dra nytte av Leafs batterifordeler over e-208.

  Peugeot Boxer 2.2 HDi Problemer

Howelectric carer, hvis du vil ha en elbil som også kan gjøre langdistanse reiser, vil jeg gå for e-208 som raskere ladehastigheter er mye viktigere i den virkelige verden sammenlignet med ren batteristørrelse. Dette er fordi du kan endre kjørevanene dine for å øke / redusere rekkevidden mens ladehastigheter ikke kan endres, i det minste ikke av forbrukeren.

Er Nissan Leaf bedre enn Leaf+?

Nissan Leaf+ er bedre enn den vanlige Leaf ettersom den tilbyr flere ekstrautstyr, mer kraft og lengre rekkevidde takket være et større batteri. Disse forskjellene spiller en stor rolle ettersom ladehastighetene til Nissan Leaf er ganske pinlige for dagens bilindustri.

Når det er sagt, kommer Nissan til å oppgradere ladehastighetene til den kommende Nissan Leaf +, noe som betyr at du vil kunne lade den ved 100 kW, noe som kommer til å redusere ladehastighetene med mer enn halvparten og vil gjøre Leaf + mye mer konkurransedyktig.

Er Nissan Leaf den første elbilen?

Nissan Leaf blir ofte referert til som den aller første masseproduserte elbilen, noe som stemmer. Det er ikke den aller første elbilen, ettersom elbiler faktisk debuterte på 1800-tallet, men ingen klarte å lage en ekte elbil for massene før Nissan.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter