Trenger Mercedes AMG EQS olje

Elbiler kan virke som vanlige ICE-biler ved første øyekast, men realiteten er at de er en verden fra hverandre under huden.  Hele  elbileieropplevelsen er vastly annerledes fordi den krever at du lader bilen regelmessig og gjør alle slags elbil-spesifikt vedlikehold.

elbiler bruker ikke motorolje fordi en elektrisk motor har færre bevegelige deler, så det er ikke behov for ekstra smøring og varmestyring. Som sådan trenger en Mercedes EQS AMG ikke olje, og det er den samme historien for alle ekte elbiler der ute.

Fordi de fleste elbiler ikke er avhengige av en tradisjonell overføring, trenger de heller ikke transmisjonsolje. Imidlertid er det nødvendig med noen essentiale væsker som bremsevæske, frontrutevaskevæske og kjølevæske i både elbiler og ICE-biler.

Hvis du vil finne ut forskjellene mellom ICE-biler og elbiler når det gjelder regelmessig vedlikehold, må du lese denne artikkelen. Informasjon som disse kan bli nyttig i fremtiden hvis du noen gang bestemmer deg for å gå over til en full-on elbil.

Elbiler – Vedlikeholds- og overallpleierutine

Den åpenbare forskjellen mellom en elbil og en ICE-bil er det faktum at du hele tiden må lade elbilen din  .  Dette betyr at du må investere i enten en vegglader eller ha pålitelig og konstant tilgang til velutviklet ladeinfrastruktur.

Du trenger ikke å bytte motorolje fordi en elbil ikke har en tradisjonell motor. Den samme historien går i de fleste tilfeller til sendingen.  Alt knyttet til drivlinjeaspektet er annerledes, noe som betyr at du må utdanne deg om alle elbileierspesifikasjonene i tide.

elbilbatterier trenger ikke å være opp til temperaturen for å gi maksimal effekt som det er tilfelle med en ICE-bil. Det er imidlertid alltid best å forvarme batteriene hvis du vil lade dem trygt og raskt.

  Er en Polestar en god første bil?

elbiler krever ikke bremsevedlikehold så ofte som en ICE-bil gjør, fordi elbiler drar nytte av regenerativ bremsing. Dette betyr at du ikke alltid stoler på bremsene selv for å stoppe deg, men snarere selve det elektriske systemet.

Forbrenningsbiler – Vedlikeholds- og omsorgsrutine

Vi er alle ganske klar over hva som skal til for å opprettholde en gass- eller dieselbil, så det er egentlig ikke en hemmelighet. Det er imidlertid alltid gunstig for deg og bilen din å gå gjennom noen vedlikeholdsrelaterte artikler og annen informasjon for å sikre at bilen din fungerer optimalt.

Som tidligere nevnt trenger ICE-biler regelmessig utskifting av motorolje i henhold til produsentens anbefalinger. Noen motorer har behov for mer vanlige oljeerstatninger og andre er det ikke, så stol aldri på noe annet enn produsentens anbefalinger.

ICE biler trenger å nå en optimal temperature før du begynner å presse dem ellers kan du forårsake problemer for både motoren og overføringen. Noen biler vil til og med begrense rpm før bilen når en viss temperatur for å bevare viktige drivlinjekomponenter.

ICE-biler trenger ikke dekkbytter så ofte as elbiler gjør fordi de pleier å være lettere, men dette kan variere avhengig av hvordan du kjører og hvilken type dekk du bruker.

Service – elbiler vs ICE-biler

Service er også der disse to typene biler varierer vesentlig fordi ICE-biler krever service mye raskere, men elbiler er faktisk mer difficult å fikse i de fleste tilfeller. Alt dette betyr at ICE-biler fortsatt skal være litt enklere å leve med fordi alle servicekanalene er verksteder er kjent med alle potensielle problemer som kan oppstå.

  Hva er den beste Mercedes for høye sjåfører?

elbiler er fortsatt ganske nye, noe som betyr at det ikke er så mange trente og erfarne mekanikere som til og med er i stand til å jobbe med de nyeste  elbilmodellene. Selvfølgelig kan du alltid ta bilen din til forhandleren og bli ferdig med den, men det er fortsatt ikke en garanti for at menneskene som jobber der til og med har noen anstendig opplevelse.

elbiler kommer faktisk med færre bevegelige deler, noe som betyr at slitasje på overal-komponenten reduseres kraftig. Likevel, hvis noe går galt, vil du sannsynligvis fikse en ICE-bil raskere og mer praktisk fordi du kan nå en erfaren mekaniker mye tidligere.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes EQS verdt pengene?

Hvis du er i markedet for den mest luksuriøse, mest komfortable og staselige elbilen, og du ikke er interessert i rekordstore 0-60 mph ganger, så ja, EQS er absolutt verdt pengene. Det er fordi EQS er like luksuriøs, om ikke enda mer luksuriøs enn flaggskipet Mercedes S-Klasse i sin topp-spec, og hvis du ikke ønsker å bli chauffered.

Det er bokstavelig talt ingen elbil der ute som kan matche EQS for direkte interior plass, komfort, teknologi og luksus. Den nye Lucid Air Dream er ikke langt unna, men det er trygt å si at nivåene av raffinement er worlds fra hverandre.

Hvorfor bør jeg kjøpe en elbil?

Hvis du har midler til å kjøpe en elbil, bør du kjøpe en hvis du er sikker på at du kan bruke elbilplattformen til sitt fulle potensiale. Dette betyr å kunne lade bilen opp regelmessig og stole på elbilspesifikke funksjoner som regenerativ bremsing.

  Jaguar mot Mercedes: Pålitelighet

Hvis du tror du ikke vil være villig eller i stand til å plugge bilen inn og planlegge langdistansereisene dine på forhånd, er det bedre å hoppe over å kjøpe en elbil for nå.

Er elbiler bedre enn hybrider?

Hybrider er den trinnvise steinen mellom tradisjonelle forbrenningsmotorbiler og elbiler fordi de tilbyr begge deler. Dette betyr at en plug-in hybrid kan kjøre i kun elbilmodus og med forbrenningsmotoren i gang.  Som sådan er hybrider bedre hvis du ikke er i stand til å utnytte den elektriske motoren fullt ut, og hvis du vil ha en forbrenningsmotor som ser over deg til enhver tid.

Men hvis du vil rense utslippene dine og redusere driftskostnadene, er en elbil et bedre alternativ.  elbiler virker sikkert som fremtiden, men bare hvis ladingen infrastructure utvikler seg tilsvarende, og hvis elbilprisene ikke fortsetter å gå opp.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter