Vanlige problemer med Audi A6

Audi A6 Problemer

Den Audi A6 ble først introdusert tilbake i 1994 som en oppdatert versjon av Audi 100. Siden da har A6-modellen strakt seg over 5 forskjellige generasjoner og er nå en av de mest populære og best solgte Audi-modellene der ute. Den nåværende Audi A6 C8 er bare 2-3 år gammel og former seg til å bli en annen suksess for luksus automaker fra Ingolstadt.

Ikke alle A6-generasjoner er like pålitelige fordi C6 ser ut til å være den beste av gjengen. C7 tar andreplassen mens den nye C8 nå er nummer tre når det gjelder pålitelighet. C8 er imidlertid bare i begynnelsen av livslinjen, så det er forståelig å tro at den kommende C8-oppdateringen kommer til å løse mange problemer som plager den nåværende C8 A6.

 Uansett er de vanligste Audi A6-problemene overdreven oljeforbruk, timingkjedeproblemer, karbonoppbyggingsproblemer, girkasseproblemer og elektriske problemer.  For at en A6 skal vare lenge, trenger den konstant vedlikehold, uten det vil det sannsynligvis forårsake alle slags problemer.

Det er virkeligheten til tyske utøvende luksusbiler, da de ikke er designet for å tåle mangelfullt vedlikehold. Det er ikke sant at disse bilene ikke er buil t godt nok, det er heller det faktum at mange mennesker som kjøper dem ikke opprettholder dem tilstrekkelig.

Audi A6 overdreven oljeforbruk problemer

Mange europeiske luksusbiler er kjent for å drikke for mye olje, spesielt etter å ha samlet en anstendig mengde miles på kilometertelleren.  Problemer som disse kan løses på to forskjellige måter fordi de vanligste årsakene til at dette skjer er fordi oljen lekker eller fordi motoren er ganske utslitt.

Hvis oljen lekker, kan du enten fortsette å sfile oljetanken når oljenivået faller, men det er en bedre ide for deg å finne grunnårsaken og løse den. Hvis A6-modellen du ser på er eldre og har en god del miles på klokken, må bilen guzzle økte mengder olje for å smøre seg ordentlig.

  Problemer med Kia Xceed GPL

Problemer med Audi A6-tidskjeden

Et av de mest fryktede problemene som plager A6 er problemer med timingsystemet, nærmere bestemt timingkjedestrammeren. De beste Audi A6-motorene er V6- og V8-motorer, og begge disse bruker sofistikerte plastførere og hydrauliskep-soner for kjedene for å holde dem fine og stramme. Imidlertid er disse kjent for å mislykkes, og når de gjør det, må du handle raskt.

Du må handle raskt fordi hele motoren din kan være i fare. Hvis strammeren svikter, kan kjeden muligens til og med ødelegge hele motoren på bare noen få hundre miles, eller enda mindre. Pass på å være oppmerksom på disse plastspenningene hvis du er i markedet for en A6.

Audi A6 karbonoppbygging problemer

Mange av motorene som finnes i A6 er avhengige av det direkte injeksjonssystemet for å drysse drivstoff direkte inn i sylinderne. Ulempene med denne teknologien er at direkte injeksjonsmotorer bruker mindre drivstoff , og de avgir lesCO2 mens de gjør mer kraft i prosessen. Dette er viktig for mange moderne bilprodusenter, da teknologier som disse gjør dem i stand til fortsatt å lage større motorer som passerer CO2-utslippstesting.

Imidlertid fører den direkte injeksjonsteknologien til  at overdreven bilbon bygger seg opp i inntaksventilene. Hvis disse karbonavsetningene akkumuleres for mye, vil de sannsynligvis begrense luftstrømmen til motoren som har en tendens til å forårsake grov tomgang, misfires, stalling og redusert effekt. Den enkleste måten å løse dette på er å enten bytte olje oftere eller rengjøre avleiringer regelmessig.

  Vanlige problemer med Ford B Max

Problemer med Audi A6 girkasse

Den Audi A6 er tilgjengelig med enten en manuell, en Tiptronic dreiemoment omformer, en S-Tronic girkasse, eller den fryktede Multitronic girkasse.  Multitronic CVT overføring brukes ofte på FWD Audi modeller og er kjent for å mislykkes ofte.

Den enkleste måten å ta vare på Multitronic-problemer er å skylle transmisjonsoljen hver 35.000 miles, ellers vil girkassen sannsynligvis mislykkes.

Audi A6 elektriske problemer

Eldre tyske luksusbiler er ikke fremmede for alle slags elektriske problemer, og det er den samme historien med eldre A6-modeller. Disse problemene manifesterer seg på mange forskjellige områder, for eksempel i bilens elektronikk som strømvinduer, telefontilkobling, GPS, utvendig lyn, strømlokk og så videre.

Disse kan lett løses, men de dukker ofte opp igjen, spesielt på eldre Audi-modeller.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er den minst pålitelige Audi A6-modellen?

Det er noen Audi A6 modeller år som rett og slett er for problematiske og bør unngås. Disse opplever vanligvis alle problemene som er oppført i denne artikkelen, og mange flere, slik at de er i stand til å øke vedlikeholds- og reparasjonskostnadene raskere enn mer pålitelige Audi A6-modeller.

Du bør unngå modellene 2000, 2003, 2004, 2005, 2006, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2019.  Den vanlige tommelfingerregelen er å alltid se etter nyere modeller fra en bestemt generasjon, noe som betyr at post-facelift A6-modeller alltid er det beste alternativet når det gjelder pålitelighet.

Hvilke Audi A6-modeller er de dyreste å vedlikeholde?

Den Audi A6 er en gjennom og gjennom luksus bil tilgjengelig med store motorer, mye strøm, og mye teknologi. Alle disse trenger riktig vedlikehold, og noen modeller er mye dyrere enn andre. De dyreste Audi A6-modellene er de sporty S6- og RS6-modellene, spesielt de med en V10 Lamborghini-avledet motor.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman S

Audi A6 modeller med fryktede Multitronic CVT girkasse er også vetn å være dyrt å vedlikeholde, og det er den samme historien med eldre Audi modeller med Quattro AWD-systemet.

Er Audi A6 verdt det?

Den Audi A6 er en av de beste mellomstore luksus sedans gjennom tidene, og som sådan er det virkelig verdt det. Imidlertid, hvis du er i markedet for en A6, må du velge riktig bil, noe som betyr at du alltid må kunne holde til side et visst beløp for vedlikeholdskostnader.

En A6 er ikke en Toyota Corolla som betyr at det er langt mer komplekst og trenger mer delikat omsorg. Mens du handler etter en A6, gå alltid for post-facelift modeller, og prøv å unngå Multitronic girkasse.  Biler med mange miles på klokken er ikke nødvendigsarily dårlig fordi de verste Audi A6-modellene er de som ikke har blitt opprettholdt i henhold til Audi vedlikeholdsplan og anbefalinger bok.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter