Hva er bedre Audi Q5 eller Audi SQ5?

Er Audi SQ5 en god bil?

Audi Q5 er en liten familie executive SUV som konkurrerer med slike som BMW X3 og Mercedes Benz GLC. Disse SUVene er noen av de mest populære bilene i dagens dag og alder, da SUV- og crossover-æraen fortsetter å øke. SQ5 er den toppmodellen Q5 som får den kraftigste motoren, og en hel rekke andre oppgraderinger.

Å sammenligne Audi Q5 med Audi SQ5 er som å sammenligne en iPhone 13 med iPhone 13 Pro Max, noe som betyr at Q5 er standardmodellen mens SQ5 er «Pro Max» da den gir den mest eksklusive opplevelsen. Derfor er disse basert på samme chassis, og de fleste komponenter deles mellom dem.

SQ5 får imidlertid en større motor, en forsterket girkasse, større bremser, lavere kjørehøyde, stivere fjæring, mer utstyr fra standard og et bedre utseende innvendig og utvendig design. Gjennomsnittlige tilskuere kan kanskje ikke se forskjellen mellom disse to, men forskjellen bak rattet er umiddelbart merkbar.

I denne artikkelen vil vi sammenligne disse to modellene og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Du vil snart innse om du er den typen fyr som virkelig ønsker alle oppgraderingene som er tilgjengelige med Q5, eller hvis du er noen som ikke bryr seg om vanskelighetene og vil spare noen få dollar i prosessen.

Audi Q5

Selve basisnivået Audi Q5 har en startpris på $ 44,100. Dette er standard Q5 uten noe på det som betyr at knapt noen kommer til å kjøpe den. Premium Plus Q5 starter på $ 49,100, mens toppmodellen Q5 Prestige utstyrt med alt du trenger starter på $ 54,800. Du kan alltid legge til noen ekstra alternativer på toppen av denne prisen, men $ 60,000 XNUMX+ Q5-modeller er ikke så vanlige.

  Hyundai Ioniq 5 vs Audi Q4 E Tron - Hva er bedre?

Standard Q5 er tilgjengelig med en rekke forskjellige motorer som inkluderer en inngangsnivå 2.0L 4-sylindret motor med rundt 250 hk,  en 2.0L dieselmodell med rundt 190 hk og en 3.0L 6-sylindret TDI-modell med opptil 300 hk.   Q5 er også tilgjengelig med noen få hybridmotorer, for eksempel 50 TFSIe Quattro med en 2.0L bensinmotor og en elektrisk motor med en kombinert effekt på 300 hk.

Ikke alle Q5-modeller får Quattro AWD fra fabrikken, noe som betyr at du må betale for det på inngangsnivåmodellene. Utsiden av bilen er svært avhengig av alternativene du går for, noe som betyr at ikke-Prestige-modeller uten S-Line-pakke egentlig ikke er de mest spennende SUV-ene der ute.  Q5 kjører enkelt uten noe spesielt med det.

Audi SQ5

2022 Audi SQ5 starter på $5 6,995 som er et sted i regionen Audi Q5 Prestige. Imidlertid  vil SQ5 Premium Plus-pakken sette deg tilbake $ 61,195, mens toppmodellen SQ5 Prestige vil sette deg tilbake $ 66,395, men du får i utgangspunktet alt det er å få med SQ5 Prestige-pakken.

SQ5 får en 3.0L kompressormatet V6-motor med 350 hk og 369 lb-ft dreiemoment. Den leveres også som standard med Audis Quattro AWD-system uansett utstyrsnivå du går for. SQ5 får en hel rekke oppgraderinger i forhold til det vanlige Q5 i stort sett alle avdelinger. De mest merkbare forskjellene er fjæringssystemet og måten bilen ser ut innvendig og utvendig.

SQ5 får spesielle komponenter som karbonfiber trim stykker og sportsseter som ikke er tilgjengelige med den vanlige Q5. SQ5 er en Audi Q5 slått til 11, noe som betyr at den generelle opplevelsen rett og slett er bedre i alle henseender. SQ5 er egentlig ikke så spesifikasjonsavhengig, da alle SQ5-modeller ser bra ut.

  Vanlige problemer med Audi RS7

Konklusjon – SQ5 er bedre, men for hvem?

Det er ganske klart at SQ5 er den bedre bilen er det gir deg mer av alt samtidig beholde sin verdi mye bedre. SQ5 er mer spennende, raskere, bedre håndtering, mer luksuriøs, og viktigst av alt, den har en karakter. Q5 er en flott bil, men det ruffler egentlig ikke noen fjær, noe som betyr at mange anser det for å være litt for klinisk.

Som sådan, hvis du er noen som verdsetter egenskapene som følger med SQ5, er det ganske klart at du alltid vil foretrekke SQ5, selv når det krever at du bruker litt ekstra penger. På den annen side, hvis du bare vil ha en komfortabel SUV som allerede får mye utstyr, er du bedre avf med den vanlige Q5.

Audi SQ5-modeller er mer populære blant den yngre befolkningen som ønsker å vise seg frem og føle seg mer spesielle, mer dyktige, noe som er helt greit. På den annen side kjøpes en vanlig Q5 vanligvis av de som ikke trenger eller vil bevise noe, men bare vil ha en trygg, luksuriøs og komfortabel SUV.

FAQ-seksjon

Er Audi Q5/SQ5 tilgjengelig som coupé?

Etter at Audi lanserte post-facelift 2. generasjon av Q5, introduserte de også Sportback (SUV Coupe) -versjonen med den. Det betyr at du kan betale noen tusenlapper ekstra hvis du vil oppgradere til Sportback-modellen.

  Er Audi S5 en god bil?

Forskjellen mellom de vanlige Q5/SQ5 og deres respektive Sportback-versjoner er bare design. Det er også verdt å nevne at Sportback-modeller lider litt når det gjelder praktisk bruk på grunn av en skrånende taklinje som spiser inn bakrommet.

Er Audi Q5 en god familiebil?

Audi Q5 er en flott familiebil fordi den tilbyr alle qua li-båndene du forventer av en flott familiebil. For det første er den romslig nok til opptil fem personer, og den kommer med stor bagasjerom. For det andre er det en veldig trygg bil med en fantastisk 5-stjerners kollisjonssikkerhet.

Det er også en veldig komfortabel, stille bil å reise i som får mange familievennlige funksjoner som USB-ladeporter, mange innvendige lagringsplasser, lett tilgjengelige  IsoFix-monteringspunkter, infotainment i baksetet og multi-sone A / C.

Er Audi Q5 en off-road SUV?

Audi Q5 kan gjøre off-roading, men det er egentlig ikke noe Audi Q5 er kjent for å gjøre.    De fleste som kjøper denne typen SUVer, tar dem ikke off-roading, da  det ikke er det de er designet for å gjøre.  Gitt, bilen kommer med justerbar kjørehøyde, hill descent control, AWD og dedikerte kjøremoduser, men for denne prisen kan du få en mye bedre offroader.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter