Vanlige problemer med Mercedes W205

Mercedes W205 problemer

Mercedes W205 er siste generasjons Mercedes kompakt luksus sedan og også en av de best solgte Mercedes-modellene i den nåværende epoken. W205 gjorde et stort sprang sammenlignet med W204 når det gjelder design, motorer, overføring, luksus  og generell modellappell.

W205 var den første bilen som så ut og føles som en mindre Mercedes S-klasse, noe som betyr at W205 fortsatt er en veldig konkurransedyktig bil ibruktbilsegmentet. W205 var i produksjon mellom 2014 og 2018 mens W205 ansiktsløftning var i produksjon frem til 2021.

W205 er en anstendig pålitelig bil hvis du sørger for at alt vedlikeholdet er utført riktig.  Som sådan har W205 en tendens til å lide av overdreven vibrasjoner under kjøring, en defekt MAF-sensor, en defekt kamakseljusteringsspole, potensielle elektriske problemer og girkasseproblemer.

Det er trygt å si at W205 ikke er den mest pålitelige Mercedes-modellen der ute, men det gjør det veldig bra hvis du opprettholder den riktig. Det er også viktig å merke seg at de senere W205-modellene er mye bedre da Mercedes klarte å stryke ut mange ufullkommenheter med senere modeller.

Mercedes W205 overdreven vibrasjon problemer

W205 er utstyrt med en aktiv kjøresensor som er designet for å konstant overvåke kvaliteten på stasjonen og rapportere til bilens datamaskin hvis noe er galt. Mange eiere ser ut til å ha rapportert at W205 C-klasse-modellene deres har en tendens til å lide av overdreven vibrasjon mens de kjører.

Noen av disse har også rapportert at problemer som disse har en tendens til å være knyttet til den aktive kjøresensoren, mens andre har rapportert problemer med drivlinjen, fjæringen eller girkassen. Alt i alt ser det ut til at overdreven vibrasjoner er et vanlig grep med W205 C-klassen.

  Vanlige problemer med Audi RS5

Mercedes W205 defekt MAF-sensor

Mercedes W205 er utstyrt med en masse luftstrøm sensor som har til oppgave å kontinuerlig overvåke mengden og temperaturen på luften som kommer inn i motoren. Dette fungerer sammen med drivstoffinnsprøytingssystemet for å skape riktig mengde strøm avhengig av hva du vil.

Hvis du føler at W205 mangler strøm eller at den noen ganger lider av mangelfull akselerasjon, er sjansen stor for at MAF-sensoren har skylden. Mange Mercedes-spesialister mener at MAF-sensoren måbyttes ut hver 80 000 kilometer eller så, så sørg for å gjøre det hvis du støter på dette problemet.

Mercedes W205 kamaksel justering solenoid problem

Kamakseljusteringsspolens oppgave er å dosere olje  riktig gjennom det variable ventiltidssystemet når det er nødvendig.  Hvis kamakseljusteringsspolen begynner å forårsake problemer, vil den sannsynligvis kaste off motorens timingsystem.

Problemer som disse må løses i tide, da de kan crespiste mye mer trøbbel nedover linjen. Siden dette systemet fungerer sammen med beltet og det variable timingsystemet, må du legge ekstra omsorg for å løse disse så godt du kan, ellers vil du lide av mer alvorlige problemer nedover linjen.

Mercedes W205 elektriske problemer

Mercedes W205 er kjent for å lide av elektriske problemer nå og da fordi W205 ikke er den nyeste bilen på markedet. Problemer som disse er vanligvis knyttet til innvendig belysning, utvendig belysning, GPS, tilbehør i bilen, telefontilkobling og Bluetooth.

Disse problemene er ikke alle plagsomme for det meste, men de har en tendens til å legge seg opp under eierskap. Dette betyr at du hele tiden bør gjøre ditt beste for å løse lignende elektriske problemer når de oppstår, spesielt når det gjelder utvendig belysning som ikke er veldig rimelig å erstatte.

  Problemer med Audi A3 1.8 TFSI

Mercedes W205 girkasse problemer

Mercedes W205 leveres med Mercedes 7G-Tronic 7-speed automatisk girkasse som perfekt skildrer hvordan en Mercedes-klasse girkasse skal prestere. Det er en jevn og pålitelig girkasse som skifter gir sømløst, samtidig som du sørger for at RPM-ene aldri er overbærende og høye.

Imidlertid er denne motoren kjent for ofte å lide av en uvillighet til å skifte gir, spesielt når du skifter fra nøytral til først, eller fra første til andre.  Furthermer, 7G-Tronic er også noen ganger treg å svare på et spark ned som ofte kan være forårsaket av mangelfull maintenance.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W205 C-klasse mer pålitelig enn W204?

W205 C-klasse er faktisk mer pålitelig enn W204 takket være mange fremskritt Mercedes har gjort under produksjonen av W205. Det er sant at eldre W205 C-klasse-modeller ikke er så pålitelige som de senere, men det er ofte tilfelle med mange andre bilprodusenter der ute.

Senere modeller fra en enkelt generasjon har en tendens til å tilby en mer raffinert pakke som means at Mercedes og mange andre bilprodusenter har en tendens til å stryke ut alle de mindre problemene som har en tendens til å vises under  produksjonen av en helt ny generasjon bil.

Hvilken er den beste W205 C-klasse?

Mercedes C350e er sannsynligvis den beste W205 Mercedes-modellen fordi den tilbyr anstendig kraft med tillegg av segmentledende effektivitet. C350e tilbyr 211hp, samtidig som den tilbyring oppover på 100MPG. Hvis du legger til det faktum at C350e også avgir mindre enn 50 gram CO2 per 100 kilometer, er du godt klar over hvorfor C350e er den som får.

  Problemer med Kia Picanto X Line

Noen eiere har rapportert problemer med hybridsystemet, men det virker som om disse problemene ikke er så vanlige.  Det er også verdt å nevne at C350e lider av et mindre lasteområde ettersom batteriene ligger under lasteområdet.

Er Mercedes W205 en god familiebil?

Mercedes W205 C-klasse er faktisk en veldig god familiebil fordi den tilbyr nok plass, er en trygg bil, og kommer med et raffinert og glatt fjæringssystem.  W205 er ny nok til å komme med all moderne teknologi og komfort gadgets, noe som betyr at barna dine sannsynligvis vil føle seg komfortable.

Bakdørene åpnes bredt, noe som skaper nok plass til å enkelt montere et barnesete, mens W205 også har mange bekvemmelighetsfunksjoner som gjør bilen enkel å kjøre, lett å parkere og lett å leve med på daglig basis.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter