Vil manuelle girkasser gjøre comeback?

 Det er ingen hemmelighet at dagens bilindustri ikke er glad i den manuelle girkassen, og ifølge noen få kilder tror noen til og med at den manuelle girkassen gjør comeback. Vi må imidlertid huske på at de som ønsker en håndbok, for det meste er entusiaster som også foretrekker manuelle daglige drivere.

Med utgivelsen av den nye Ford Bronco har Ford offisielt bekreftet at den nye Bronco også vil være tilgjengelig som en manual. Den etterlengtede nye BMW M3 vil også være tilgjengelig som en manual, men vær trygg på at de aller fleste kjøpere fortsatt vil velge en automatisk.

Håndbøker er faktisk morsommere og mer engasjerende, men de er for det meste begjært etter av de som allerede eier daglige sjåfører med automatiske girkasser, så de vil ha en håndbok som helgebil. Det er trygt å si at håndbøker ikke vil slutte å eksistere, men den manuelle girkassen gjør ikke comeback.

Det er bare mye lettere å leve med en automatisk, spesielt hvis du først og fremst kjører i byen. Videre  er en stor del av den yngre generasjonen ikke engang kjent med hvordan en manual fungerer fordi det ikke er behov for dem å know, da det knapt er noen manualer rundt i disse dager.

Fordeler med en manuell girkasse – #SaveTheManuals

Noen tror at håndbøker er bedre enn automatikk uansett hvordan du ser på dem, og det kan være sant til en viss grad.  Likevel foretrekker allmennheten en automatisk fordi det er mer praktisk, og bekvemmelighet er en stor faktor for de som tilbringer mye tid bak rattet.

Det første vi trenger å snakke om er imidlertid prisen fordi manuelle girkassebiler er langt billigere sammenlignet med automatikk.  I gjennomsnitt, hvis du vil ha en automatisk girkasse, ser du på ytterligere $ 1000 over en bil utstyrt med en manuell girkasse.

  Beste elbiler for en første bil

Manuelle girkasser er ekstremt populære når det gjelder ytelsesbiler fordi de tilbyr et ekstra nivå av engasjement og kontroll som gjør hele kjøreopplevelsen litt mer involverende og givende.

Håndbøker er ofte et foretrukket girkassealternativ for steinkryping også fordi en manuell girkasse lar deg  kontrollere bilen din bedre. Håndbøker har færre bevegelige deler, noe som også betyr at de er lettere, enklere å fikse og mer pålitelige samtidig.

Ulemper ved en manuell girkasse – #KillTheManuals

Allmennheten verdsetter en trygg, komfortabel, enkel og rimelig bil. Som sådan er en manual iboende vanskeligere å mestre fordi læringskurven med en automatisk er enkel og håndterbar ekstremt rask. På den annen side kan det å lære å kjøre en manual noen ganger vare i flere måneder før du er 100% trygg på abilitiene dine.

Videre er manuelle biler eksponentielt vanskeligere å kjøre i kuperte områder fordi du må håndtere både gassen og  clutchen  din tilstrekkelig mens du forhindrer bilen i å rulle ned bakken.  Selvfølgelig har mange biler i disse dager funksjoner som Auto-Hold, men disse funksjonene er ikke tilgjengelige på alle manuelle biler.

Et annet problem med en manuell girkasse er det faktum at bare noen få dusin biler til og med er tilgjengelige med en håndbok i disse dager. Noen ekstremt populære merker som Mercedes har solgt nøyaktig 0 manuelle biler i USA så lenge som 10 år.

Videre må du være forsiktig med å kjøre en håndbok fordi feil bruk praktisk talt kan ødelegge en helt ny girkasse. Til slutt er en manuell girkasse tregere enn en automatisk som til en viss grad ikke er så gunstig for en ytelsesbil tross alt.

  Hvilken SUV har minst veistøy?

Skjebnen til en manuell girkasse – #LoveTheManuals

Til syvende og sist bør en manuell girkasse aldri slutte å eksistere fordi alle de nevnte fordelene er både betydelige og nok til at vi foretrekker en manuell bil i en bestemt situasjon.  Manuelle ytelsesbiler er faktisk tregere, men vi verdsetter dem fordi de er mer spennende andre steder.

I dagens dagalder kan selv 4-dørs sedans nå 60 mph på under 3 sekunder, så det er egentlig ikke så spennende å være rask, men det er spennende å hæl og tå en manuell sportsbil, og sjansen er stor for at det alltid vil være en givende opplevelse for en entusiast.

Manuelle biler er bare mer givende når du får det riktig, og det ekstra kontrollnivået gjør hele opplevelsen litt morsommere, spesielt i dag når biler sakte blir til roboter. Selv om håndbøker sikkert ikke gjør et comeback, vil de fortsatt være rundt for de som vet hvordan de skal glede seg over dem.

Delen Vanlige spørsmål

Er manuelle girkassebiler mer effektive?

Mange tror at håndbøker er mer effektive enn automatikk, men dette avhenger sterkt av hvordan du kjører bilen. Når det er sagt, kan en manual være mer effektiv enn en automatisk, men det er bare tilfelle hvis du vet hvordan du kjører økonomisk.

Dette er ikke nok til å kalle dem mer økonomiske fra start, men en dreiemomentomformer automatisk bil bruker  faktisk mer drivstoff oftere.

Hvorfor har biler gir?

Biler har gir fordi gir gjør det mulig for en motor å være mer effektiv, kraftigere og de gjør det også mulig for deg å endre rotasjonsretningen. Lavere gir er designet for å i utgangspunktet skyve bilen fra stillstand, og når kjøretøyet har nok hastighet, kan du  skifte til et høyere gir som gjør at motoren kan være mer effektiv.

  Beste sportsbil for en første bil

Jo flere gir, jo lavere girforhold er det gunstig hvis du vil at motoren skal fungere på en bestemt måte. For eksempel bruker  Chevy en 10-trinns girkasse for å øke effektiviteten, mens Porsche GT4 bruker en 6-trinns manuell fordi den gjør motoren mer spennende å kjøre og morsommere ved høyere RPM-områder.

Har elbiler tannhjul?

Selv om de fleste elbiler ikke bruker en tradisjonell girkasse, gjør noen av dem det, og grunnen til at det er enkelt. VAG er en av verdens kraftigste og mest avanserte bilmammotter, og de bestemte seg for å tilby Porsche Taycan og Audi e-Tron GT med en 2-trinns girkasse selv om de er elbiler.

Årsaken til at bestemte seg for å gjøre det er at det første utstyret gjør det mulig for bilen å akselerere raskt, og det andre giret er mer skreddersydd for effektivitet, noe som er nøyaktig samme etos ICE-biler følger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter