Hvem lager BMW-olje?

BMW produserer ikke bare luksuriøse og høytytende biler, men det gjør også noen av de mest pålitelige bilene gjør på markedet. Og for at BMW-biler skal fungere optimalt og på et høyt nivå, bruker BMW spesiell olje. Men hvem lager BMW-olje?

BMW Group motorolje er laget av BP, som produsenter Castrol Oil Brands og andre høy ytelse smøremidler. BP fikk en 5-årig kontrakt i år. Før dette var den anbefalte BMW-oljeleverandøren Pennzoil, som er under Shell. 

Likevel var BP den offisielle leverandøren av BMW-olje før 2015. Selskapet hadde vært BMW-motoroljeleverandør i over 14 år. BP er valgt som motoroljepartner for BMW- og MINI-autoriserte forhandlere over hele USA, Canada og Mexico. 

Tvert imot leverer Pennzoil fortsatt BMWs forhandlere i Europa, Midtøsten og Afrika. Dette er etter at Shell ble tildelt en treårig forlengelse for noen år siden. Men i Nord-Amerika er BMWs oljeleverandør BP. 

Er BMW Group motoroljer fulle syntetiske?

Ja, BMW Group motoroljer er fullt syntetiske. For at BMW skal matche eksepsjonelle spesifikasjoner for ytelse, beskyttelse og drivstofføkonomi for sine kraftige motorer, trenger de premium gruppe III-baseoljer. Derfor trenger BMW fulle syntetiske oljer for å yte på et høyt nivå. 

Hvorfor er det viktig å bruke riktig type olje i BMW-en din?

BMW kan ha en pålitelig straight-six motor, men det krever riktig type olje for å gjøre høy kjørelengde. Bortsett fra det, er det også avgjørende å bruke riktig type olje. Dessuten må det også gjøres riktige oljeskift for effektivitet og eksepsjonell ytelse. 

Bruk av riktig type olje i DIN BMW fører til maksimal levetid, eksepsjonell ytelse i tøft vær som kulde, og en syntetisk olje av høy kvalitet reduserer friksjonen. Videre kan riktig syntetisk olje bidra til å redusere slitasje, slik at motoren varer litt lenger. 

  Volvo vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Siden forskjellige produsenter bruker forskjellige typer tilsetningsstoffer i oljen, vil bruk av riktig type syntetisk olje sikre at bilen presterer på høyest mulig nivå. Bortsett fra å plukke riktig syntetisk olje, må du også vurdere viskositeten til oljen. 

Hvorfor valgte BMW Castrol olje som anbefalt olje? 

BMW valgte Castrol Oil som olje på grunn av de eksepsjonelle egenskapene til denne motoroljen. Castrol olje er en full syntetisk olje. Dessuten beskytter den motoren og gir styrke under enormt trykk. På toppen av det er denne oljen lekkasjefri, resirkulerbar og motstår både varme og kulde. 

Er Pennzoil olje pålitelig og ideell for BMW? 

Pennzoil er også en kvalitetsmotorolje, da den også har attributter av topp kvalitet. Denne oljen er en full syntetisk olje med revolusjonerende PurePlus gass-til-væske-teknologi. Det gir enestående beskyttelse for å opprettholde høy ytelse. Dessuten er det resirkulerbart, forhindrer motorslitasje og motstår både varme og kulde. 

Hvor mange liter trenger jeg for BMW-motoroljeskiftet? 

Et stort antall BMWs krever mellom 5 og 8 liter motorolje. Likevel avhenger den endelige kvartsen av størrelsen på motoren. Jo større motoren er, jo mer kvarts trenger du. Dessuten bør du også alltid se i bilens håndbok for å vite hvor mye olje bilen din trenger. 

Etter hvor lenge skal jeg bytte olje i min BMW?

Tidligere anbefalte BMW sine kunder å bytte olje etter hver 25.000 miles. Det endret seg imidlertid flere år tilbake da BMW foreslår å bytte olje hver 10.000 miles etter 12 måneder. Bortsett fra å skifte olje, må du også bytte oljefilter. 

  BMW X6 M Pålitelighet

FAQ

Hvilket oljemerke bruker BMW?

Selv om BMW bare anbefaler BP som sin offisielle motorolje, kan du fortsatt bruke andre merker med topp full syntetisk olje. Disse merkene inkluderer Pennzoil fra Shell, Valvoline og Mobil 1. Alle disse oljene har utmerkede funksjoner, og de fleste av dem vil forbedre ytelsen til bilen din sammenlignet med å bruke standard olje. 

Hvorfor er syntetisk olje forskjellig fra standard olje? 

Hovedårsaken til at syntetisk olje er forskjellig fra standard olje, er at den er produsert av råolje eller gass ved hjelp av avanserte kjemiske prosesser. På den annen side skapes standard eller konvensjonell olje gjennom en kompleks kombinasjon av naturlig forekommende hydrokarboner som finnes i råolje. 

Hvorfor plukke syntetisk olje over standardolje?

Hvis du vil at BMW-en din skal yte optimalt og på høyest mulig nivå, er det viktig å bruke riktig olje. Ja, standardolje er bra, men den er ikke på samme nivå som full syntetisk olje. Syntetisk olje går glatt og renere, slik at bilen kan yte bedre, ha bedre drivstofføkonomi og vare lenger. 

Videre trenger syntetiske oljer færre tilsetningsstoffer enn vanlige oljer. Som et resultat er det mindre sammenbrudd under motorbruk, noe som fører til en mer langvarig motor. Og siden syntetiske oljer forblir mye tynnere under kulde, går de bedre under slike forhold. 

  Er det verdt å kjøpe en brukt BMW 3-serie?

Bør jeg bruke 5w30 i stedet for 10w30 motorolje? 

Når du velger motorolje til bilen din, er det viktig å se på viskositeten. Legg merke til at jo høyere viskositet jo bedre. Derfor vil 10w30 i dette tilfellet være den bedre oljen å bruke. Dette er fordi den har en høyere viskositet enn den tidligere. Det vil også strømme langsommere ved lavere temperaturer, og det er også tykkere. 

Konklusjon 

Nå som du vet hvem som lager BMW-olje, kan du gå videre og velge riktig BMW-olje for bilutvalget og modellen din. Den offisielle BMW-oljeprodusenten er BP. Dette selskapet står bak Castrol Oil Brands, som er oljen som brukes i BMWs. Merk at BP-olje bare er ment for BMW-forhandlere i USA, Canada og Mexico.

Når det gjelder Europa, Midtøsten og Afrika, er den offisielle produsenten av BMWs olje Pennzoil, som er et skallmerke. Pennzoil vil forsyne BMW med olje frem til 2022. Dette er etter at de fikk en forlengelse på tre år for noen år siden. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter