2023 Ford Edge vs 2023 Toyota Sequoia

2023 Ford Edge

Det er trygt å si at 2023 Ford Edge er en stor SUV, men de fleste vil ikke plassere den i SUV-segmentet i full størrelse som er mer opptatt av Ford Expedition. På den annen side, 2023 Toyota Sequoia har alltid vært en full-size SUV, selv med sin aller siste iterasjon. Crosshoping mellom disse to er faktisk ganske ofte som er grunnen til at vi kommer til å sammenligne disse to i en head-to-head matchup.

Den 1. generasjon Ford Edge ble introdusert for 2007-modellen år og var i produksjon frem til 2015 da den ble erstattet av en helt ny modell. Den ansiktsløftede 2. generasjon Edge kom ut i 2019 og produseres fortsatt selv om neste generasjon av Ford Edge er rett rundt hjørnet.

Toyota Sequoia har eksistert mye lenger enn det som 1. generasjon av Sequoia ble avslørt i 2000 og ble etterfulgt av 2. generasjon av Sequoia i 2007. Den aller siste 3. generasjonen av Sequoia kom ut i 2022 og er en av de mest konkurransedyktige Toyota store kjøretøyene der ute.

Hvis du vil vite hvordan 2023 Ford Edge klarer seg mot den splitter nye 2023 Toyota Sequoia, må du lese denne artikkelen!

2023 Ford Edge

Den 2023 Ford Edge starter på litt under $40,000 for SE-modus, mens top-spec Ford Edge ST starter på $48,000. 2.0L 4-sylindret motor med SE-modellen tilbyr 250hp og 275lb-ft dreiemoment. Denne motoren er i stand til å returnere rundt 28MPG på motorveien, og 21MPG i byen. Den dyrere motoren i lineup er 2.7 L EcoBoost V6 som finnes i Kanten ST

  Ford Fiesta ST Pålitelighet

Denne motoren skyver ut 335hp og 380lb-ft dreiemoment og tilbyr 19MPG i byen og 25MPG på motorveien. Begge disse er koblet til Ford er relativt glatt 7-trinns automatisk. Design-messig, det er vanskelig å si at Kanten ikke ser utdatert, spesielt på innsiden. Ford kom ut med en 2024 Ford Edge i Kina, men det har siden ikke blitt bekreftet om dette også kommer til å bli den AMERIKANSKE modellen.

Plass-messig, Kanten er mer enn god nok som det kan være hadde med tre rader med seter, og det blir massevis av familievennlige funksjoner som er sikker på å bli verdsatt av mange familier. Påliteligheten har forbedret seg siden bilen kom ut, noe som betyr at det nå er en ganske stout bil.

Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, men Kanten ST føles veldig dynamisk for hva det er.

2023 Toyota Mammuttrær

Toyota Sequoia er en mye dyrere SUV som entry-level SR5-modellen koster $60,000 uten opsjoner. Begrenset trim kommer ut på ca $66,000, Platinum presser at prisen for en ekstra $6,000, Capstone legger til en annen $4,500 på toppen av det, mens top-spec TRD Pro Sequoia starter på en utrolig bratt $78,000 som er nesten dobbelt så mye penger for en entry-level Ford Edge.

Den Sequoia drivverk er strengt hybrid som betyr at det tilbyr en 3.4 L turbo V6 sammen med en elektrisk motor for en kombinert effekt på 437hp og 583lb-ft dreiemoment. Denne motoren er koblet til en 10-trinns automatgir og en valgfri AWD-system (vanligvis er det bare en RWD-system). Takket være en hybrid drivlinje, Sequoia tilbyr 24MPG på motorveien og 21MPG i byen som er mer enn godt nok for sin størrelse og vekt.

  Vanlige Ford 2.0 EcoBoost problemer

Design-messig, den nye Sequoia ser ganske slående både innvendig og utvendig som det er fullpakket med den nyeste Toyota premium-teknologi som gjør det virkelig fristende. Pålitelighet er sannsynlig kommer til å bli veldig bra som er tilfelle med alle nyere Toyota-modeller, mens kjøreopplevelsen er ganske dempet.

Praktisk er så bra som det kan være fordi dette er en full-size SUV med tre seterader, god sikt, og et stort bagasjerom.

Konklusjon – Toyota Sequoia 2023 er den bedre bilen

Ford Edge har rett og slett eksistert altfor lenge nå, noe som betyr at den har blitt rundet av de fleste av konkurrentene. Sequoia på den annen side kommer fra en høyere klasse, samtidig som den er mye nyere. Det er faktisk betydelig dyrere, men Sequoia er en mye bedre SUV enn Ford Edge på nesten alle måter.

Den er mer praktisk, tryggere, mye bedre utstyrt, tilbyr bedre teknologi, mer plass og er mye mer komfortabel. Ford Edge er billigere, men er langt bak. Faktum er at Ford definitivt avvikler Ford Edge som en nyere, mer EV-ish SUV kommer til å ta sin plass snart nok.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor avvikler Ford Ford Edge?

Ford Edge har blitt produsert på Oakville Assembly Complex i Canada helt siden den første generasjonen. Dette anlegget er også hjemmet til Lincoln Nautilus som ser ut til å følge samme vei. Grunnen til at Ford bestemte seg for å kutte disse to SUV-ene er at dette produksjonskomplekset nå skal brukes til å lage fem nye Ford / Lincoln EVs.

  Er Ford Fusion en god bil?

Ford ser ut til å ha lagt noen planer med den kanadiske fagforeningen Unifor, noe som betyr at kanselleringen av Edge og Nautilus delvis skyldes arbeidsforhandlinger.

Er Ford Edge 2023 konkurransedyktig i 2023?

Nei, det er den ikke. Ford Edge føles som en bil fra en annen tid, selv om det er en 2023-modell. Dette betyr at de fleste som kjøper 2023 Edge sannsynligvis har fått en gal avtale på en eller ikke engang er klar over at bilindustrien har utviklet seg så mye som den gjorde.

Uansett er det vanskelig å sammenligne 2023 Edge med de fleste av konkurrentene, ettersom alle disse har blitt oppdatert for opptil tre år siden.

Hvorfor er crossovers så populære?

Folk elsker crossovere fordi de tilbyr en hevet kjørestilling, de har en tendens til å være veldig trygge, og de har en tendens til å være mer moderne og futuristiske. En crossover er en blanding mellom en vanlig bil og en SUV, noe som betyr at den får fordeler fra begge.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter