Alt om 2023 AMG GT Coupe

I fjor lanserte Mercedes den imponerende Mercedes-Benz AMG GT Black Series som et siste hurra for den nåværende Mercedes AMG GT Coupe, som kom ut som en erstatning for SLS AMG. Det ser ut til at den neste AMG 2-dørs sportsbilen fortsatt kommer til å hete AMG GT, og det er ikke sannsynlig at den kommer til å skille seg for mye fra den nåværende.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt om 2023 AMG GT Coupe, når den kommer ut, og om du bør vurdere å kjøpe en. Mer og mer informasjon om 2023 AMG GT kommer ut hver dag, og vi kommer til å kombinere alt vi vet så langt i denne artikkelen.

Først og fremst kommer AMG GT til å beholde sin heftige V8-motor, noe som er en velsignelse med tanke på at de kommende AMG-modellene får 4-sylindrede motorer. Mercedes SL-AMG er sannsynligvis den bilen som den nye 2023 AMG GT kommer til å dele de fleste delene med, men AMG sier at disse to kommer til å by på en helt annen kjøreopplevelse.

Alt i alt har AMG GT et veldig høyt gjerde å klatre over, ettersom dagens AMG GT er en usedvanlig vellykket bil og sannsynligvis en av, om ikke den beste AMG-sportsbilen gjennom tidene. Vi har allerede sett den oppdaterte 4-dørs AMG GT, men neste generasjons 4-dørs GT kommer til å være svært lik den nye 2023 GT.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – Drivlinjen

Det mest omtalte aspektet ved den kommende 2023 AMG GT er utvilsomt motoren, som heldigvis fortsatt kommer til å ha en V8-konfigurasjon. Mange Mercedes AMG-entusiaster var med rette bekymret for at den nye AMG GT kommer til å ha enten en V6 eller til og med en 4-sylindret motor, men Mercedes klarte på en eller annen måte å beholde V8.

  Skal jeg rustsikre Mercedesen min?

Toppmodellen 4.0L BiTurbo V8 i AMG GT kommer til å yte 831 hk, mens den andre modellen i serien kommer til å ha en V6-motor med rundt 500 hk. Enkelte kilder antyder at nye AMG GT også kommer til å tilbys med en 4-sylindret turboladet hybridmotor, sannsynligvis den vi nå finner i nye C63.

4MATIC vil sannsynligvis være valget for noen AMG GT-modeller, mens andre vil forbli rent bakhjulsdrevne. Automatgirkassen 9G-Tronic kommer til å tilbys med de fleste AMG GT-modellene, men V8-modellene kan få den mer robuste og oppdaterte AMG Speedshift-enheten som finnes i dagens AMG GT.
Alt i alt kan vi si at vi er mer enn fornøyde med at den nye AMG GT kommer til å være tilgjengelig med V8 også i 2023.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – design og kjøreegenskaper

Det finnes mange gjengivelser av den nye 2023 AMG GT på nettet, men ingen av dem er 100 % korrekte. Disse er basert på eksisterende spionbilder av 2023 AMG GT og er ikke langt fra hvordan bilen faktisk kommer til å se ut. Vi kan forvente at den får både slankere frontlykter og baklykter og Panamericana-grillen som vi finner på alle AMG-modeller i dag.

Sideprofilen kommer sannsynligvis ikke til å endre seg så mye fra den eksisterende AMG GT, noe som er bra. Interiøret kommer sannsynligvis til å bli overført fra 2023 SL, noe som ikke er så dumt, ettersom 2023 SL har et fantastisk interiør. Derfor kommer den nye 2023 AMG GT til å adoptere mange designelementer fra den nye SL-klassen.

  Hvilken Mercedes-modell er relatert til Chrysler Crossfire?

Når det gjelder kjøring, sier AMG at den nye AMG GT kommer til å bli både mer fokusert og mer lettkjørt takket være grundigere tilpasninger av kjøremodusene som kan endre karakteren til den nye AMG GT betydelig.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi ikke si noe sikkert ettersom AMG GT ikke er på markedet ennå. Vi kan imidlertid si at AMG GT ikke kommer til å bli den billigste AMG-en å leve med, slik tilfellet er med dagens AMG GT. Disse bilene krever mer vedlikehold og er utsatt for mange problemer hvis de ikke får det.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – verdi og praktiske egenskaper

2023 AMG GT kommer til å ha en prisøkning i forhold til dagens AMG GT, noe som sannsynligvis vil bringe startprisen nærmere 130 000-140 000 dollar for innstegsmodellen. De dyrere modellene kommer til å koste nærmere 200 000 dollar, mens eventuelle Black Series-modeller kan komme til å koste det dobbelte.

De praktiske egenskapene er like gode som med dagens AMG GT, noe som betyr at du bare får to seter, men et ganske stort bagasjerom med tanke på resten av segmentet.

FAQ-seksjonen

Når kommer Mercedes AMG GT 2023 ut på markedet?

Mercedes AMG GT 2023 kommer sannsynligvis til å bli offentliggjort før utgangen av 2022 eller tidlig i 2023, noe som betyr at de første bilene vil nå kundene i midten av 2023. Vi kan forvente at Mercedes kommer til å tilby den nye AMG GT med den velkjente Mercedes Edition 1-pakken som bare følger med de aller første modellene som forlater fabrikken.

  Kan du bytte grill på en Mercedes?

Disse Edition 1-modellene vil ha spesielle designdetaljer som sannsynligvis ikke vil være tilgjengelige for senere AMG GT-kunder.

Er Mercedes AMG GT 2023 bare en Mercedes SL med hardt tak?

Noen har sagt at AMG GT 2023 kommer til å bli en hard-top-versjon av den nye SL-klassen, noe som delvis stemmer. Den nye SL er også en 100 % AMG-bil, noe som betyr at den er designet og bygget av AMG, ikke av Mercedes, noe som er første gang dette gjøres for en SL.

AMG sier imidlertid at AMG GT kommer til å bli en mye mer fokusert bil med ikke på langt nær så mye vekt som SL. SL er mer en cruiser grand tourer, mens AMG GT er en rendyrket sportsbil.

Hvilke biler konkurrerer med Mercedes AMG GT 2023?

De viktigste konkurrentene til AMG GT er Porsche 911, Aston Martin Vantage og kanskje til og med den nye Ferrari Roma. Denne gruppen biler er laget for dem som ønsker en kompakt sportsbil med V8-motor som hovedsakelig er designet for prestasjonskjøring. Å kåre en vinner her er svært vanskelig og kommer sannsynligvis aldri til å bli avgjort objektivt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter