Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

Volkswagen Phaeton er den største VW sedan laget for de som foretrekker å bli kjørt i motsetning til å kjøre bilen selv. Den første iterasjonen av Phaeton kom ut tilbake i 2002 og ble etterfulgt av en heftig restyle i 2014. Phaeton ble offisielt avviklet tilbake i 2016, men VW planla å løslate etterfølgeren.

Det var før Dieselgate skjedde da VW måtte revurdere hele sin produktstrategi. Takket være store bøter og erstatninger ble den nye Volkswagen Phaeton til slutt skrotet helt. Mange troverdige kilder sier at Phaeton var en av de største pengegropene i selskapets historie, da VW angivelig tapte så mye som € 28 000 for hver solgte enhet.

Dette er hovedårsakene til at Phaeton aldri ble til, men i juli 2022 ga VW ut aldri sett før bilder av det som skulle være den nye Phaeton. De gjorde dette for å feire bilens   20-årsjubileum,  og vi kan helhjertet si at D2 Phaeton er en imponerende pakke.

I denne artikkelen vil vi sammenligne 1. generasjon av Volkswagen Phaeton  vs Volkswagen Phaeton D2 og fortelle deg hva det er vi gikk glipp av.  Hvem vet, kanskje D2 Phaeton ser dagens lys en gang nedover linjen.

Volkswagen Phaeton

Da den originale VW Phaeton kom ut, var folk raske til å oppdage at den hadde visse funksjoner som ikke mange biler kommer med i dag.  Den opprinnelige Phaeton var ikke basert på samme plattform som Audi A8, men heller med Bentley Flying Spur. Visst, motorene ble delt mellom alle disse tre merkene, men Phaeton gikk ikke glipp av noen av disse.

  Er Volkswagen T6 en god varebil?

Den originale Phaeton er tilgjengelig med både diesel og bensin V6-motorer, en bensin V8, en diesel V10, eller en range-topping bensin W12. Alle modeller av Phaeton tilbyr i overkant av 241 hk, mens nevnte W12 tilbyr 450 hk og er en av de jevneste drivlinjene som finnes i noen bil.  AWD var inkludert i de fleste modeller, men noen kom med et FWD-oppsett.

Den opprinnelige Phaeton kan nå fås for så lite som $ 5,000 mens gjennomsnittsprisen betalt for en 1st gen Phaeton er rundt $ 12,000. For denne prisen er VW Phaeton en absolutt og fullstendig luksusbilhandel, men vedlikeholdskostnadene er ikke like fristende.  Uansett tilbyr den originale Phaeton hektar med plass på alle måter, og det er en veldig behagelig bil generelt.

Pålitelighet er not bilens sterke dress, mest fordi folk kjøper dem for billig, og har en tendens til å opprettholde dem for billig.  Likevel kommer den originale Phaeton med sterke motorer, en veldig behagelig tur, en overraskende mengde teknologi, og er like trygg som en tank.

Volkswagen Phaeton D2

Tro det eller ei, Tesla Model S var også grunnen til at D2 Phaeton aldri ble til, da det var da VW bestemte seg for å kanalisere det meste av sin økonomiske innsats mot MEB-elbilplattformen. Men bak kulissene jobbet VW-ingeniører med den nye generasjonen av Phaeton som endelig har sett dagens lys sommeren  2022.

D2 Phaeton, bare tilgjengelig i langhjulsavstand, ble satt til å komme med enten en diesel V6, en hybrid bensin V6, en diesel V8, eller til og med en toppmodell W12-motor som finnes i den nåværende Bentley Flying Spur.    Kilder sier at denne motoren ble satt til å produsere rundt 650hp og en kolossal £ 664-ft av dreiemoment. VW brukte noen av sine erfaringer på D2 Phaeton for produksjon av den nåværende kinesisk-eneste VW Phideon.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

Interiøret i D2 Phaeton er en ekte festival for teknologi og luksus, da det ligner VW Touareg, men med materialer av høyere kvalitet.  Det er nok plass inne i D2 Phaeton for en fotballkamp, da den bare kommer i LWB-form.  Uansett hvordan du ser på det, er D2 Phaeton en ekte flaggskip sedan.

Verden hadde imidlertid andre planer,  og Dieselgate, elbiler og tregt D1 Phaeton-salg betydde at Phaeton D2 bare var en fjern drøm.

Verdict – Phaeton D2 er en fantastisk bil, men det kom aldri til å bli

Det er vanskelig å sammenligne en bil som har vært ute i 20 år og en bil som aldri ble bygget. D2 Phaeton gjør det imidlertid mulig for oss å se hva som kunne ha vært hvis biler som disse er like populære som de en gang var. VW vet at hvis de skulle komme ut med den nye Phaeton, ville salget sannsynligvis ikke kutte det.

Som sådan lurer vi på om VW gjorde et godt valg her, men Audi A8, en bil som deler hele sin filosofi med Phaeton, faller også raskt i salget.  Som sådan er det mer enn sannsynlig at D2 ville være bare en annen penger grop for VW.

FAQ-seksjon

Er Volkswagen Phaeton en ekte luksusbil?

Volkswagen er et av de merkene som klarer å gå linjen mellom luksusbiler og mer vanlige biler. Noen av modellene deres som Polo, Golf eller Jetta er ikke luksusbiler, selv om de er kvalitetsprodukter. På den annen side kan VW Phaeton, Touareg  og potensielt til og med VW Arteon betraktes som luksusbiler.

  Helautonome elbiler som lar passasjerene sove horisontalt

Phaeton er den desidert mest luksuriøse VW gjennom tidene, noen anser det til og med for å være en bedre totalbil sammenlignet med  den tyske luksustrioen fra den tiden.

Hvordan er VW Phaeton sammenlignet med Mercedes S-klasse, BMW 7-serie og Audi A8?

Vel, når det gjelder merkeappell, kan VW Phaeton ganske enkelt ikke kutte den, og gitt det faktum at de fleste ikke engang er så klar over  hvor faktisk god Phaeton er, mister den absolutt mange kjøpere fordi den ikke kommer med det mest premiummerket der ute.

Men stoffmessig er Phaeton ikke bare på nivå med sine tyske rivaler, men klarer til og med å slå dem i mange forskjellige aspekter. Dessuten var den opprinnelige Phaeton dyrere enn den heller questionable W220 S-Klasse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter