Blir det en Passat 2023?

Volkswagen Passat er en av de mest populære Volkswagen-modellene og en av de beste familiebilene penger kan kjøpe. Den aller første Passat-modellen ble introdusert i 1973 og har siden skapt 8 forskjellige generasjoner. Uansett er tidene i endring og VW Passat kan komme til en slutt veldig snart.

For å svare på hovedspørsmålet vil det være en Passat 2023, men visse endringer kommer til å finne sted. For det første vil en sedan-versjon av Volkswagen  Passat sannsynligvis bli avviklet av noen få forskjellige grunner, og du vil bare kunne kjøpe VW Passat Variant (stasjonsvognversjon).

Grunnen til at sedan går ut av produksjon er at Volkswagen Arteon eksisterer, og det er ikke nødvendig for VW å lage to virkelig like utseende og lignende størrelse sedans. Videre lever vi i en tid med SUVer og crossovers, og det er grunnen til at sedansalget faller generelt. Den kommende VW ID. AERO kommer også til å fylle ut Passats sko for elbilmarkedet.

Det er rett og slett ikke behov for Passat, da den ikke kan matche Arteon og fordi VW ID. AERO eksisterer. Vi vil sannsynligvis også se visse endringer med den  nye Arteon-serien for å gjøre den enda mer konkurransedyktig.

Er Volkswagen Passat en god bil?

Volkswagen Passat er faktisk en veldig god bil av mange grunner. For det første er det en bil som tilbyr komfortable sitteplasser for opptil fem passasjerer samtidig, og den tilbyr en klasseledende bagasjeromstørrelse.  Det er  en veldig trygg bil totalt sett, da den har vunnet en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering både med EuroNCAP og USA-baserte IIHS.

  Alt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Prismessig posisjonerer Volkswagen Passat seg under Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes Benz E-klasse og Volvo S90 som er der den klarte å selge best. Disse fire premium sedanene er dyrere, men tilbyr også mye mer i veien for luksus, komfort, praktisk og teknologi.

Volkswagen Passat er også en bil som kommer i mange forskjellige motorvarianter som inkluderer dieselmotorer med effekt mellom 116 og 240 hk. 2.0LTDI 4-sylindret med 240 hk er en av de kraftigste diesel 4-sylindrene gjennom tidene, men den klarer også å tilby imponerende MPG.

Pålitelighet og totale driftskostnader er veldig bra for en bil av denne størrelsen også. Alt i alt er Volkswagen Passat  en veldig god bil, da den tilbyr en godt avrundet opplevelse som sannsynligvis vil tilfredsstille 99% av kjøperne der ute.

Er Volkswagen Arteon og Volkswagen ID. AERO verdige erstatninger av Passat sedan?

Ifølge VW er de absolutt det. Vi må innse at Volkswagen ikke vil avvikle en bil som har eksistert siden 70-tallet hvis de ikke er 100% sikre på erstatningene. Arteon er  en av de flotteste bilene VW noensinne har laget fra utsiden, men på innsiden er den praktisk talt identisk med Passat, noe som også er grunnen til at dette gir mening.

Arteon og  Passat deler en haug med deler med hverandre, inkludert motorene, girkassen, chassiset og stort sett alle andre mekaniske komponenter som finnes. Arteon ser helt annerledes ut, men under er det bare en vanlig Passat.

VW ID. AERO er derimot en bil laget på den nye elbilplattformen MEB og er dermed et helt eget produkt. VW vet at det ikke gir mening å ha tre sedaner i sitt utvalg samtidig, spesielt når sedans ikke er så populære til å begynne med.

  Vanlige problemer med Volkswagen Atlas

Går sedansalget ned?

Ja, sedansalget faller raskt over hele linja, noe som lokket mange store bilprodusenter til å skalere ned på sedan-tilbudene sine til fordel for SUVer og crossovers. Ford Mondeo var en av de viktigste rivalene til Volkswagen Passat, men den ble avviklet sammen med alle andre sedaner Ford lager.

Grunnen til at sedans er avtagende er en delly at folk bare liker SUVer og crossovers mer, og fordi de ikke er like trygge som SUVer er. Jada, alle biler i disse dager er mye tryggere enn hva de var for noen tiår siden, men  du er mer enn 7 ganger mer sannsynlig å dø i en bil enn du er i en SUV.

SUVer, crossovers og elektriske biler blir de mest populære bilene på planeten, og det er grunnen til at mange bilprodusenter (inkludert VW) må revurdere sine oppstillinger. VW gjorde det og bestemte seg for  å droppe Passat sedan, da det rett og slett ikke er nok økonomisk fornuft til å holde på tre lignende sedaner samtidig.

FAQ-seksjon

Tilbyr Volkswagen noen sedaner i tillegg til Arteon, Passat og ID. AERO?

Ja, du kan kjøpe Volkswagen Jetta  som er den minste VW sedan på markedet, men foruten Jetta, er det ingen andre tilgjengelige sedaner med VW-merke. VW pleide å tilby Phaetonn som feiret sin 20-årsdag i år. VW selv planned på å gjenopplive Phaeton som de gjorde lage en fungerende og kjøring prototype som ble skrotet også.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

Selv om du ikke kommer til å kunne kjøpe mange sedaner fra VW, er VW fortsatt et av de merkene som tilbyr sedans i det hele tatt, mens mange amerikanske bilprodusenter har droppet sedans helt.

Er det fornuftig å kjøpe en brukt Volkswagen Passat?

Ja, en brukt Volkswagen Passat vil alltid være et godt valg av noen forskjellige grunner. For det første, hvis du kjøper den siste VW Passat sedan, vil du sannsynligvis se at verdien er  stabil i lang tid, da det er den siste Passat du kan kjøpe.

Videre tilbyr VW Passat det beste verdi-for-pengene-forholdet av alle eksisterende familiesedaner der ute. En relativt ny brukt WV Passat koster mye mindre enn sine andre tyske rivaler.

Hvorfor tilbyr VW fortsatt Passat Variant Estate?

Tro det eller ei, de fleste familier i Europa er interessert i  å kjøpe eiendomsversjonen av Passat i motsetning til sedanvarianten, og det er grunnen til at eiendommen Passat kommer til å leve videre. Arteon kommer også i stasjonsvogn/shooting brake-form, men den selger ikke på langt nær så godt som godsversjonen av Passat.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter