Alt om BMW dørlås aktuator problemer

BMW lager noen av de mest avanserte, luksuriøse, høytytende og moderne bilene på markedet. Men siden BMW introduserer mange innovative teknologier i bilene sine, står den også overfor mange problemer. Noen av disse problemene er problemer med dørlås aktuator.

Dørlåsaktuatoren er systemet som låser og låser opp bilens dører med et trykk på en knapp. Til tross for sin avgjørende rolle, utvikler BMW dørlåsaktuatoren også problemer som kan låse deg ute eller inne i bilen din. Så, hva er noen av BMW dørlås aktuator problemer?

De vanlige problemene med BMW dørlås aktuator er en defekt dørlås aktuator, sviktende nøkkelfob, blåste sikringer, defekte ledninger og funksjonsfeil kontrollmodul. Men i motsetning til de fleste BMW-problemer, er låseaktuatorproblemene enkle og rimelige å fikse.

Hva er de vanlige problemene med dørlåsaktuator med BMW?

Defekt aktuator for dørlås

Døraktuatoren er et elektronisk system som signaliserer at kjøretøyet skal låses eller låses opp på ulike måter. Dessuten kontrollerer den alle låsenes svar, for eksempel å låse bilen din ved hjelp av den automatiske nøkkelbrikken, trekke døren åpen ved håndtaket eller trykke på opplåsingsknappen på innsiden av døren.

Videre kommuniserer dørlåsaktuatoren med nøkkelen og håndtaket, noe som gjør den til et mellomledd mellom låssylinderen og kontrollenheten. Så når aktuatoren for dørlås svikter, kan det gjøre det vanskelig å få tilgang til BMW-en eller til og med låse deg ute. Derfor må du fikse dette problemet raskt for å avverge ytterligere problemer. 

Sviktende nøkkelfob

Nøkkelbrikken er svært nyttig, da den gjør det enklere å låse og låse opp din BMW. Videre hjelper det å avvæpne alarmsystemet, eller til og med til tider åpne bilens bagasjerom. Nøkkelbrikker kan imidlertid også fungere feil og forårsake alvorlige problemer med å låse eller låse opp bilen.

  Vanlige problemer med Renault Master

Så nøkkelbrikken kan være årsaken til problemer med dørlås i bilen din. Noen av tingene som gjør nøkkelen fob funksjonsfeil er et dødt batteri i nøkkelen fob, en feil koblet til nøkkelen fob intern programmering, eller en teknologisk feil.

Ta bilen til en profesjonell mekaniker for å finne ut hva som er problemet med nøkkelbrikken. Merk at en dårlig nøkkelfob kan byttes ut.

Blåste sikringer

Et annet vanlig problem som får aktuatoren til å svikte dørlåsen, er en blåst sikring. Blåste sikringer er svært vanlige og er en del av dørlåsesystemets problemer. Merk at sikringen bryter kretsen i tilfelle noe skulle gå dårlig i BMW dørlåsesystem.

Som et resultat, hvis sikringen får dørlåsaktuatoren til å mislykkes, betyr dette at det er et underliggende problem. Den enkleste måten å vite om sikringen er blåst, er hvis bare én dør på BMW-en ikke fungerer. Dette er en enkel og rask løsning. Bare besøk mekanikeren din og få den erstattet. 

Feil ledninger

Før du bytter ut noen av dørlåsdelene i bilen din, bør du sjekke ledningene. I de fleste tilfeller tror folk at deres dørlåsaktuator eller sikring har sviktet, bare for å innse at ledningene ble koblet fra eller ødelagt. Dette er svært vanlig i eldre BMW-modeller.

Ledningene i bilen går i stykker eller blir feil når bilen din eldes. Dette er fordi døren brukes ofte, og det er bare et spørsmål om tid før ledningene må byttes ut. Så før du bytter ut andre deler i dørlåsesystemet, må du sjekke ledningene og få dem reparert eller erstattet.

  BMW X5 E70 overføring problemer

Sviktende kontrollmodul

En sviktende eller funksjonsfeil kontrollmodul kan forårsake mange problemer med låsesystemet. Dessuten kan de fleste av disse problemene være utfordrende å identifisere og diagnostisere, og de er ganske dyre deler av systemet. I tillegg må kontrollenhetene også  programmeres, noe som øker de totale kostnadene for reparasjon. 

Derfor, hvis låseaktuatoren din har problemer på grunn av en sviktende kontrollmodul, må du sørge for at den diagnostiseres riktig.

Faq

Hvor mye koster det å bytte ut en aktuator i BMW?

Det avhenger av BMW merke og modellår. For eksempel vil det koste mellom $ 450 og $ 600 å bytte ut en dårlig dørlåsaktuator i BMW 328i. Merk at arbeidskostnaden er rundt $ 230 og delene vil koste rundt $ 280.

Hva får aktuatoren til å svikte dørlåsen?

Det er flere ting som kan føre til at aktuatoren for dørlåsen svikter. Den viktigste er imidlertid vann som siver inn i bilens dør. Dette fører til at aktuatoren for dørlås ikke fungerer som den skal. Derfor kan fiksering av lekkasjen redde dørlåsaktuatoren fra å svikte. En annen vanlig årsak er en gammel dørlåsaktuator, som bør byttes ut.

Hva er noen av tegnene på en dårlig dørlåsaktuator?

Hvis du mistenker at BMW-aktuatoren for dørlås er dårlig eller svikter, er det flere tegn som kan sette fingeren på problemet. Noen av dem inkluderer elektrisk dørlås som fungerer uberegnelig, dårlig dørlås fungerer ikke, langsom betjening fra dørlåsen og merkelige lyder mens du betjener dørlåsesystemet.

  BMW Z4 VS Audi TT – hvilken er bedre?

Kan en defekt dørlåsaktuator tømme batteriet?

Ja, en dårlig eller defekt dørlåsaktuator kan tømme bilens batteri. Dette skyldes at når låsestengene skyves ned og opp, går batteriet ned. Og hvis lysene forblir på, tappes batteriet ytterligere. Derfor er det viktig å fikse den dårlige BMW-dørlåsaktuatoren for å unngå ytterligere problemer.

Etter hvor mange miles begynner en dørlåsaktuator å få problemer?

Det er ikke en bestemt periode at dørlåsaktuatorer begynner å ha problemer i BMWer. Dørlåsaktuatoren skal vare livet ut. Likevel gjør de fleste av dem ikke og kan utvikle problemer når du minst forventer dem. En av BMW-modellene med dørlåsaktuatorproblemer er BMW 330-modellen.

Sammendrag

BMW dørlåsaktuatorer kan være en plage å håndtere, men de er enkle å fikse, i motsetning til andre BMW-problemer. Likevel kan de fleste av disse problemene unngås gjennom rutinemessige kontroller og riktig vedlikehold.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter