Alt om den helelektriske Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz er en batteridrevet elektrisk minivan som først ble introdusert av VW tilbake i 2017 som en konseptbil. Siden den gang kom ID. Buzz tilgjengelig for kjøp i 2021, og den går tilbake til gammeldagse VW-varebiler fra 60-tallet, men med en klar vekt på elektrifisering. I denne artikkelen vil vi fortelle deg Alt om den helelektriske Volkswagen ID. Buzz og hvorfor du bør kjøpe en.

For det første er ID. Buzz tilgjengelig i noen forskjellige former, en modell med kort akselavstand, en modell med lengre akselavstand eller til og med som bobil. ID. Buzz får et stort batteri med en anstendig rekkevidde som bør være mer enn nok for de fleste.  Med opp mot 200 hk er ID. Buzz en av de kraftigste VW-varebilene noensinne.

Designmessig handler ID. Buzz om fremtiden takket være glatte  karosserilinjer og futuristiske frontlykter, men fortsatt med en klar inspirasjon fra VW-bobiler frafortiden.  Interiøret er pent lagt ut med alle fasiliteter du forventer av en ekte 21 st-century EV.

Juryen er  fortsatt ute på  påliteligheten  til VW ID. Buzz er altfor fersk. Vi må vente noen år, og så vil vi kunne vurdere ID. Buzz er en pålitelig bil eller ikke.  Verdimessig kommer ID. Buzz med en heftig prislapp, men det er tilfellet med alle nye VW ELBILER. Praktisk er ganske utmerket fordi ID. Buzz sitter opptil 7 personer.

Volkswagen ID. Buzz

VW ID. Buzz – Drivverket

Den Volkswagen ID. Buzz får den kjente 82kWh batteri som finnes i mange andre VW ID. modeller som betyr at effekten er vurdert til 201hp mens dreiemomentet er vurdert til £ 229-ft. Dette batteriet er parret med en enkelt elektrisk motor som driver bakhjulene med en 0-60mph tid på rundt 10 sekunder, noe som er et ganske anstendig tempo for en varebil.

  Er Volkswagen Atlas en god bil?

Dette vil gi deg rundt 205 miles rekkevidde, og du kan lade ID. Buzz ved hjelp av en DC 175kW hurtiglader fra 20% til 80% på rundt 30 minutter eller så. Langsom ac-lading av hjemmekontakt tar rundt 8-9 timer, noe som er forståelig gitt hvor stort batteriet er.

Alt i alt får VW ID. Buzz en kompetent drivlinje som skal tilfredsstille de fleste der ute. Opp mot 200 hk i en VW varebil er ikke noe du ser ofte, spesielt med et batteri da elbiler har en tendens til å tilby deg 100% av kraften til enhver tid.

Volkswagen ID. Buzz

VW ID. Buzz – Design og kjøring

Designmessig er VW ID. Buzz et sammensurium av både fortiden og fremtiden, da det først og fremst er ment å være en 21-tallsrekonstruksjon av den ikoniske VW-bobilen fra 1960-tallet.  Den tofargede lakken er direkte inspirert av den bilen, mens alt annet er laget for å se futuristisk ut, spesielt frontlyktene og baklyktene. Interiøret er ekstremt moderne og fargerikt å knytte seg til eksteriøret på en sammenhengende måte.

Når det gjelder kjøreopplevelsen, er VW ID. Buzz ikke noe spesielt, da det tross alt er en varebil. Dette betyr at det er behagelig nok, men ikke dynamisk i det hele tatt. Tyngdepunktet holdes lavt takket være at batteriene er montert under setene, men det sletter likevel ikke det faktum at dette er en varebil.

  BMW VS Volkswagen pålitelighet – som er bedre?
Volkswagen ID. Buzz

VW ID. Buzz – Pålitelighet og vanlige problemer

Volkswagen ID. Buzz er altfor ny til at vi kan vurdere hvor pålitelig eller upålitelig den virkelig er. VW klarte imidlertid å stoppe produksjonen av den nye ID. Buzz allerede før den virkelig startet takket være problemer med bilens batteri.

Andre problemer inkluderer visse kvalitetsproblemer som sannsynligvis vil bli strøket ut før bilen når et betydelig antall miles. Alt i alt er dette ganske vanlig for helt nye biler fordi de er helt nye. Vi må vente en stund før vi virkelig kan si at ID. Buzz er pålitelig.

Volkswagen ID. Buzz

VW ID. Buzz – Verdi og praktisk

Med en startpris på rundt 45.000 dollar uten alternativer, er VW ID. Buzz veldig dyrt, men det er dessverre tilfelle med alle VW ID.-biler.  Elbiler koster mer penger å tjene i disse dager, men disse prisene skal i teorien komme litt ned etter hvert.

Praktisk er utmerket som ID. Buzz kommer i noen forskjellige varianter med plass til mellom 5 og 7 passasjerer totalt. Lasterommet er stort, og uten overheng foran er sikten foran perfekt. Sikten bak er ikke like god, men ID. Buzz får mange assistansesystemer som hjelper deg med å parkere den uten problemer.

Video: Den nye Volkswagen ID Buzz er retur av VW Bus!

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe Volkswagen ID. Buzz?

Hvis du er i markedet for en familie EV-bil som kan sitte opp 7 personer og er også ganske velutstyrt, moderne og kul, VW ID. Buzz kan like godt være ditt perfekte valg. Jada, det er noen elektriske varebiler på markedet som er betydelig billigere, men ID. Buzz er en spesiell bil , og den fortjener en prisøkning.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

På den annen side, hvis du ikke trenger 7 seter, vil jeg foreslå å kjøpe noe mer vanlig, da elektriske varebiler ikke er de mest effektive elbilene der ute, men de har en betydelig prisøkning. Derfor vil jeg heller gå for en velutstyrt VW ID. 4.

Finnes det en hybridversjon av VW ID. Buzz?

Nei, Volkswagen ID. Buzz er kun tilgjengelig som elektrisk varebil, slik tilfellet er med alle andre biler i VW ID.-serien. Dette betyr at ID. Buzz sannsynligvis vil bli tilbudt som en elektrisk varebil alene, og du vil ikke kunne kjøpe den med enten en hybrid eller en ICE-drivlinje.

Heldigvis er det nok av hybrid familie van / MPV valg innen VW og i resten av bilindustrien.

Hvorfor laget VW ID. Buzz?

Volkswagen ID. Buzz eksisterer fordi VW så en mulighet i å blande en av de største VW-bilene fra fortiden med fremtidens teknologi. Den originale VW-bobilen var sannsynligvis den mest berømte lille varebilen gjennom tidene, og VW ønsket å hylle den originale bobilen samtidig som de prøvde å tjene noen få dollar mens de solgte den.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter