Alt om den nye Citroën Fourgonnette

Citroën Fourgonnette

Tilbake i 1948 kom Citroën med den ikoniske 2CV som uten tvil er den mest ikoniske Citroën-modellen gjennom tidene. 2CV ble den best solgte bilen i sin tid da mer enn 3,8 millioner enheter ble produsert. Det var også den første FWD-bilen i historien som skiftet mer enn 1 million enheter over hele verden.

Citroën Fourgonnette er litt av en hyllest til den bilen, og vi vil fortelle deg alt om den nye Citroën Fourgonnette. Fourgonnette er basert på dagens Citroën Berlingo, noe som betyr at den deler det meste av fundamentet med Berlingo. Kroppen er designet og laget av en italiensk sofabygger Caselani.

Motormessig kan du velge mellom tre forskjellige motorer, en turbodiesel, bensin eller til og med en helelektrisk modell. Sannsynligvis det mest attraktive aspektet ved å eie Fourgonnette er utvendig design, da den har en retrofuturistisk iterasjon av den originale 2CV og er tilgjengelig i enten MPV- eller varebilform.

Pålitelighetsmessig kan du forvente at Fourgonnette er like pålitelig som Berlingo, noe som betyr at den for det meste burde være i orden. Verdimessig kan du forvente at Fourgonnette vil koste rundt 15.000 – 20.000 euro mer enn den vanlige Berlingo, mens praktiske forhold forblir det samme som i Berlingo.

Citroën Fourgonnette – Drivverket

Som nevnt i introduksjonen kommer Fourgonnette til å tilbys med tre forskjellige motorer, en 1,5L BlueHDi turbodiesel 4-sylindret motor med enten 100hk eller 130hk, en 1,2L bensinmotor med enten 110hk eller 130hk, eller en helelektrisk e- Berlingo-versjon med henholdsvis 50kWh batteri og 136hk.

Disse motorene er koblet til enten manuell eller automatisk girkasse og permanent FWD. Du kan forvente å få rundt 275 km rekkevidde med e-Berlingo mens lading fra 20 % til 80 % bør ta rundt 30 minutter.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

Effektivitetsmessig kan du forvente at Fourgonnette gjør rundt 55 MPG med dieselmotoren og 40 MPG med bensinmotoren, men manuelle versjoner burde også være litt mer effektive. Det er trygt å si at Fourgonnette ikke er laget for å være rask, da den først og fremst er ment for kommersiell bruk.

Citroën Fourgonnette – Design

Nå er det på tide å snakke om design som helt klart er den mest spennende delen av den nye Fourgonnette. Fra fronten deler Fourgonnette liten eller ingen likhet med Berlingo, da den nå bruker et par avrundede frontlykter med en umiskjennelig 2CV-inspirert grill.

Sideprofilen er primært preget av horisontale linjer over hele karosseriet mens bakenden rommer to runde bakvinduer som en hyllest til den originale 2CV. Sidevinduene på personbærerversjonen er også laget for å se ut som de i 2CV mens lasteversjonen ikke har vinduer på siden.

Hjulene er designet for å etterligne de som finnes på den originale 2CV, utvendige farger er blå og grønne som igjen minner deg om den originale 2CV. Hele bilen er en nøye designet hyllest til den originale 2CV som betyr at 2CV-entusiaster kommer til å elske den nye Fourgonnette.

Citroën Fourgonnette – Pålitelighet og kjøring

Pålitelighetsmessig bør Fourgonnette ikke være annerledes enn den vanlige Citroën Berlingo som har en tendens til å tilby middelmådige pålitelighetsresultater som helhet. Mest fremtredende bilmagasiner og uavhengige testere har sagt at Berlingo sitter enten i midten eller litt på den nedre enden av listen over «mest pålitelige biler».

  Er Citroën DS5 en god bil?

Kjøreopplevelsen forblir også relativt uendret fra Berlingo, noe som betyr en komfortabel tur, anstendig lydisolasjon og god drivstofføkonomi. Berlingo er litt på den stivere siden, spesielt varebilutgaven da den er i stand til å frakte en anstendig mengde last også.

Citroën Fourgonnette – Verdi og praktisk

Priser er foreløpig ikke offentliggjort, men de fleste innsidere oppgir at du må betale rundt $15.000 til $20.000 på toppen av den opprinnelige Berlingo-prisen hvis du vil ha Fourgonnette. Hvis disse ryktene er sanne, kan vi helhjertet si at Fourgonnette bare kommer til å bli kjøpt av folk som virkelig elsker 2CV og knapt noen andre.

Denne bilen er designet for å være en hyllest, en trip down memory lane for de som liker den originale 2CV. Det blir ikke noe spesielt over den vanlige Berlingo, bortsett fra det ytre designet som er mye kulere. Praktiskiteten forblir ganske uendret, noe som betyr mye plass overalt, men nye vindusdesign hindrer sikten litt.

FAQ-seksjonen

Når kommer Citroën Fourgonnette?

Den nye Fourgonnette ble først avslørt for offentligheten for noen uker siden, noe som betyr at det ikke er mye informasjon der ute akkurat nå. Noen sier imidlertid at leveransene vil begynne så tidlig som i slutten av oktober 2022, og at antall produserte enheter kommer til å avhenge av den opprinnelige interessen.

Siden Caselani ikke er en bilprodusent med høyt volum, er sjansen stor for at du må vente litt før du kan få tak i den nye Fourgonnette.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Aircross

Er nye Citroën Fourgonnette verdt det?

Svaret på dette spørsmålet er både subjektivt og objektivt. Subjektivt sett vil de som elsker 2CV sannsynligvis strømme til den nye Fourgonnette på grunn av sin arv og design. Objektivt sett er Fourgonnette bare en Citroën Berlingo med et karosserisett som koster massevis av penger på toppen av den opprinnelige prisen du må betale for Berlingo.

Som sådan kan vi bare virkelig anbefale Fourgonnette til de som ønsker det uansett hva. Denne bilen er ikke laget for å kjøpes med fornuft, men heller utenat når den går tilbake til en tid da Citroën laget den ikoniske 2CV. Fourgonnette selger følelser, arv og arv, ikke praktisk, effektivitet eller til og med verdi.

 Hva er forskjellen mellom Citroën Berlingo og Citroën Fourgonnette?

De to mest åpenbare forskjellene er pris og utvendig design. Fourgonnette koster mye mer penger enn Berlingo, og den kommer med et kraftig redesignet eksteriørutseende inspirert av 2CV. Synligheten er litt bedre med Berlingo, men alt annet skal se ut og føles mer eller mindre likt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter