Beste lille Mercedes SUV

SUV-er har blitt de mest populære bilene penger kan kjøpe i disse dager, noe som betyr at et merke så fremtredende som Mercedes trenger å tilby den øvre echelon av SUVer for dagens marked for å rettferdiggjøre bratte inngangspriser.

Mercedes tilbyr for tiden 3 kompakte SUV-er som starter med den minste, GLA, GLB og den største kompakte SUV-en, GLC. Mellom disse tre ser GLA ut til å være den beste å kjøpe hvis du ikke er ute etter en familie-SUV, hvis du er det, er du bedre  med GLB.

GLC bør være et betydelig skritt over både GLA og GLB, men det nåværende GLC kommer litt på og skyldes en fullstendig erstatning i det kommende året.  Inntil det skjer, bør du fokusere oppmerksomheten mest på GLA og GLB hvis du vil ha den beste kompakte Mercedes SUV.

Selv om alle tre er langt fra å være Mercedes SUV-benchmarks, er de hver bit en Mercedes fordi de tilbyr mer eller mindre de samme funksjonene du får på de største Mercedes SUVene.

Mercedes GLA – Den minste, men likevel den mest lovende

Den nye Mercedes GLA er plassert som SUV-versjonen av Mercedes A-klasse, noe som betyr at den skal balansere luksus, praktisk og relativ overkommelig pris.  Den 2022 Mercedes Benz GLA koster $ 37,450 uten noen alternativer for inngangsnivå GLA 250 som kommer med en 2.0L turbocharged 4-sylinder motor gjør 221hp.

Dette gjør inngangsnivå GLA til en veldig morsom bil å kjøre, spesielt hvis du velger premium AMG trim. GLA ser moderne og luksuriøs ut både innvendig og ut, takket være et utall futuristiske designinnslag.

  Hvilken liten SUV har flest hestekrefter?

GLA kommer til kort for relativ mangel på plass til de bakre passasjerene, noe som betyr at det ikke er den beste familie kompakte Mercedes SUV du kan kjøpe.  Det mangler også lasteplass sammenlignet med GLB selv om det gir en mer spennende kjøreopplevelse.

Mercedes GLB – Den beste kompakte Mercedes-familiens SUV

Som tidligere nevnt er GLB plassert som inngangsnivå ekte familie Mercedes SUV. Takket være den ganske boksete formen tilbyr GLB mye plass til både bagasjen og passasjerene dine. GLB er pakket så godt at den til og med tilbyr sitteplasser for opptil syv passasjerer som er uhørt i det kompakte SUV-segmentet.

Den tredje raden med seter er imidlertid ganske trangt og passer ikke for en stor voksen. Foruten plass, er GLB mer eller mindre det samme når det gjelder luksus og funksjoner. Inngangsnivået GLB250 koster $ 38,600 og det pakker også en 2.0L 4-sylinder med 221hp.

Det er mange alternativer du kan velge mellom hvis du vil få GLB til å føle deg mer luksuriøs og mer innbydende. Vær det som mulig, en velutstyrt versjon av GLB kan enkelt klatre over $ 50 000, og det er litt kostbart med tanke på markedsposisjonen.

Mercedes GLC – På grunn av en erstatning snart

Mercedes GLC ble ofte sett på som den beste generelle Mercedes SUV fordi den balanserer plass, størrelse  og verdi bedre enn alle andre Mercedes SUV. Imidlertid har den nåværende generasjonen av GLC eksistert i noen år nå, noe som betyr at den ikke kan konkurrere med den nyere generasjonen GLA- og GLB-varianter.

  Hvilken SUV er best å sove i?

Inngangsnivået GLC250 koster $ 43,850 som er et betydelig skritt opp fra GLA, spesielt når du vurderer at GLA tilbyr overlegen teknologi i nesten alle henseender.  Uansett er GLC fortsatt en konkurransedyktig kompakt SUV, men den kommer til kort på grunn av alderen.

Space-wise, GLC er bedre enn både GLA og GLB fordi det tilbyr en mer kommanderende kjøreposisjon og en mye mer ønskelig markedsposisjon. Mercedes er snart å avsløre den nye generasjonen GLC som skal se kjent for den nye Mercedes C-klasse både inne og ute.

Som sådan er det ikke en dårlig idé å vente på utgivelsen av det nye GLC fordi det nesten definitivt kommer til å tilby mye mer enn GLA og GLB selv med en betydelig prisdump.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor elsker folk SUV-er så mye?

SUVer er nå uten tvil de mest ettertraktede bilene på markedet fordi de tilbyr en mer ledende kjøreposisjon, mer plass og en generelt mer dyktig bil. Som sådan presser de nåværende trendene mot SUVer også bilprodusenter til å være nærmere oppmerksom på sin nye SUV og crossover-modeller.

Mercedes tilbyr for tiden 8 forskjellige SUV-er som starter fra den minste GLA og beveger seg helt opp til gargantuan GLS full størrelse syv-seters familie SUV.  Mercedes Benz G-klasse er fortsatt den mest ønskelige SUV Mercedes gjør, og det er sannsynligvis ikke kommer til å endre seg snart.

Lager BMW og Audi bedre SUV-er enn Mercedes?

Den eldgamle kampen mellom disse tre tyske executive premium bilprodusentene er like voldsom som alltid, spesielt når du tar en titt på SUV-segmentet. Siden BMW først pioner «Coupe» SUV med X6 Mercedes var snart å følge med GLE Coupe og Audi fulgte kort tid etter med Q8.

  Beste SUV-er for en første bil

I nesten alle mulige SUV-segmenter konkurrerer disse tre om mer eller mindre samme type kjøper. Mercedes har G-klasse som uten tvil er uten konkurranse fordi den tilbyr noe de to andre ikke kan matche. Alt i alt lager alle tre av disse bilprodusentene enorme SUV-er som kan handle slag likt.

Hva er den beste Mercedes elektriske SUV?

Mercedes har bare sluppet EQA, EQB EQC SUVer som begge er basert på deres eksisterende ICE-kolleger, GLA, GLB og GLC.  Disse tre følger mer eller mindre samme bane som sine ICE-kolleger, noe som betyr at EQA og EQB faktisk er bedre enn EQC.

Mercedes planlegger imidlertid å slippe en elektrisk SUV på et frittstående EV-chassis som lett skal kunne best mulig disse tre eksisterende EQ SUVene på nesten alle måter. Du trenger bare å ta en titt på Mercedes Benz EQS hvis du vil se hvor overlegen en ekte elektrisk Mercedes er sammenlignet med konkurrentene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter