Biler som ligner på BMW M3

BMW M3 er høyytelsesversjonen av BMW 3-serie. Dessuten er den utviklet av BMWs egen motorsportdivisjon, BMW M GmbH. Uansett, hvilke biler ligner BMW M3?

BMW M3 har mange rivaler på markedet. Likevel er det bare en håndfull biler som ligner på BMW M3. Noen av dem inkluderer Mercedes-AMG C43, Audi RS5, Cadillac CT4-V Blackwing, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Maserati Ghibli og BMW M4.

Hvilke biler ligner BMW M3?

Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz står alltid ved sitt slagord, «Det beste eller ingenting.» Mercedes-AMG C43 er et godt eksempel på dette mottoet. Mens BMW M3 er en høyytelsesbil med mye av den nyeste teknologien, tilbyr AMG C43 komfort, høyteknologiske funksjoner og luksus. Og siden det er en AMG-trim, gir denne bilen M3 et løp for pengene.

Mercedes-AMG C43 er utstyrt med en 2,0-liters rekke-4-motor som yter 402 hk, mens M3 yter 473 hk. Bortsett fra det kommer den med ytelsesforbedrende teknologi, inkludert bakhjulsstyring og adaptive dempere for aggressivt innstilt fjæring.

Alt i alt er M3 og AMG C43 veldig like på mange måter. De presterer begge enestående, har et smidig utseende og har utmerket håndtering. Når det gjelder pris, går AMG C43 for $ 63,000, mens M3 for $ 73,795.  Til tross for den høye prislappen ser Mercedes-AMG C43 mer elegant ut enn M3, men M3 yter bedre.

Audi RS5

I likhet med BMW M3 og Mercedes-AMG C43, Audi har også high-end og luksuriøse funksjoner. Audi RS5 har et mer luksuriøst og avansert interiør enn M3, men AMG-C43 er fortsatt bedre. Ikke desto mindre har den enestående håndteringsevner, noe som gjør turen jevn og morsom å kjøre.

  BMW 225xe – Alt du trenger å vite

Når det gjelder kraft, kommer Audi RS5 med en 2,9-liters V-6-motor som leverer opptil 444 hk. Dette er bedre enn AMG C43, men fortsatt lavere enn BMW M3. Audi RS5 har Quattro firehjulsdriftsystem som gir den mer kraft og gjør turen enkel på alle underlag og terreng.

Med en utmerket akselerasjon på 3,5 sekunder fra 0 til 60 mph og en toppfart på 155 mph, Audi RS5 og BMW M3 kan gå hals til nakke på banen. Likevel er Audi RS5 litt dyrere enn BMW M3. Audi RS5 går for $ 76,995.

Cadillac CT4-V Blackwing

Cadillac CT4-Y Blackwing er en av de kraftigste bilene på denne listen. Takket være sin twin-turbo 3.6-liters V-6-motor som leverer 472 hk og 445 lb-ft dreiemoment. Dette er svært nær BMW M3s hester, da den leverer 473 hk på basismodellen. Likevel slutter sammenligningen i ytelse der, da M3 er kraftigere enn CT4-V Blackwing.

Når det gjelder akselerasjon, tar BMW M3 3.5 sekunder å treffe 0 til 60 mph, mens Cadillac CT4-V tar omtrent 4.0 sekunder. Dessuten er CT4-V også komfortabel og luksuriøs, men kvaliteten på materialene er ikke på nivå med BMWs M3. Med en basispris på 61,890 XNUMX er Cadillac CT4-V Blackwing et godt kjøp.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Hvis du vil ha en sportsbil som er lik, men yter bedre enn BMW M3, er Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio det beste valget. Utstyrt med en 2,9-liters V6-motor, produserer denne bilen opptil 505 hk og 443 lb-ft dreiemoment. Dette hindrer BMW M3 med mer enn 30 hk.

  Biler som ligner på BMW X5

Bortsett fra ytelse, kan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ikke matche BMW M3 eller Mercedes-AMG C43 i komfort og pålitelighet. Interiøret mangler ganske mye, og det har mange problemer. Det er også ganske kostbart ettersom det går for rundt $ 80,755. Likevel ser denne bilen mer tiltalende ut enn BMW M3.

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli ser majestetisk og luksuriøs ut. Den kommer også med en 3.0-liters twin-turbo V6-motor som leverer opptil 345 hk og 369 lb-ft dreiemoment. Sammenlignet med BMW M3, er det klart at M3 er den kraftigere og høyytelsesturen. Ikke desto mindre er Maserati Ghibli luksuriøs med høyteknologiske funksjoner. Det er også mer elegant.

Basisprisen for Maserati Ghibli er rundt $ 83,795, noe som er ganske på den høye siden med tanke på at BMW M3 er bedre på flere måter.

BMW M4 

BMW M4 var en del av M3 før den ble rebranded. Så de er basert på samme plattform og deler mange funksjoner. For eksempel produserer den grunnleggende M4-trimmen også maksimalt 473 hk, mens M4-konkurransen produserer opptil 503 hk. Hovedforskjellen mellom disse bilene er at M3 er en sedan, mens M4 er en coupe. Videre går M4 for $ 75,695, mens M3 for $ 73,795.

Faq

Er det verdt å kjøpe BMW M3?

Ja, BMW M3 er verdt å kjøpe hvis du elsker fart. Denne bilen er også fascinerende å kjøre, da den er rask, komfortabel, lett å håndtere, romslig og trygg. Men hvis du ikke er klar til å bruke for å opprettholde den, bør du ikke investere i den.

  Beste twin-turbo BMW-modeller

Hva er hovedproblemene med BMW M3?

BMW M3 ser elegant, luksuriøs, romslig ut og fungerer utmerket, men den har også forskjellige problemer som eiere bør merke seg. Vanlige problemer med BMW M4 er feil girkasse, høy intern motorstøy, motorsvikt, drivstoffpumpefeil, mangel på reservehjul og lekkende servostyringsslange.

Hvor mye koster det å vedlikeholde BMW M3?

Det vil koste deg omtrent $ 1,161 for å vedlikeholde BMW årlig. Dette er mer enn bransjens gjennomsnitt på $ 651. For å unngå å pådra deg så høye vedlikeholdskostnader, bør du følge BMWs anbefalte vedlikeholdstjeneste.

Konklusjon

BMW M3 er en høyytelsesmodell av BMW 3-serie. I tillegg er den vakkert designet med avanserte og luksuriøse funksjoner. Bilen er også rask, men med flere konkurrenter som Mercedes-AMG C43, Audi RS5, BMW M4, Maserati Ghibli og mye mer.

Hvis du er usikker på hvilken bil du skal velge mellom BMW M3 og konkurrentene, bør denne sammenligningen hjelpe deg med å velge riktig bil for dine behov. Mercedes-AMG C43 er den mest luksuriøse, mens Cadillac CT4-V er den billigste. Alt i alt er BMW M3 fortsatt en av de beste sportsbilene på markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter