BMW 330e – Alt du trenger å vite

BMW 330e

BMW 330e er en av de fineste plug-in hybrid biler på markedet. Kombinasjonen av gass og batteripakke gjør den kraftigere enn den vanlige BMW 3-serien. Bortsett fra det, kjører den som en standard 3-serie, men med bedre effektivitet, ekstra rekkevidde og kraftig akselerasjon.

I 2021 utgjorde BMW 330e rundt 25% av alle 3-serie salg i Storbritannia. Dette er en enorm prestasjon, med tanke på at denne bilen er litt dyrere enn standard BMW 3-serien. En av hovedårsakene til at BMW 330e gjør det bra er på grunn av den store balansen mellom kraft, luksus og effektivitet som den gir.

Historien om BMW 330e

BMW 330e er en kompakt executive sedan under BMW 3-serien. BMW 3-serien har vært i markedet siden 1975. Det er også etterfølgeren til 02-serien, og den er for tiden i sin syvende generasjon. 330e ble først produsert i sjette generasjon, som er fra 2016 til dags dato.

BMW 330e er den første plug-in hybrid modellen i BMW 3-serien. Denne bilen er produsert på San Luis Potosi-anlegget i Mexico. I dag er 330e blant de bestselgende BMW plug-in hybrid-modellene på markedet.

Funksjoner av BMW 330e

Utseende

Når det gjelder utvendig utseende, noen plug-in hybrid modeller kan skryte av å ha et bedre utseende enn BMW 330e. I motsetning til andre Plug-in Hybrid modeller på markedet, kan du ikke fortelle om den nyeste BMW 330e er en hybrid bil eller ikke. BMW endret utformingen av de nyeste modellene, og de ser akkurat ut som vanlig 3-serie.

Utvendig ser til side, BMW 330e kommer også med en romslig, luksuriøs, og high-end interiør. Den har også noen av de nyeste teknologiske funksjonene, og infotainmentsystemet er veldig intuitivt.

  BMW X7 Pålitelighet

Prestasjon

BMW 330e kommer med to trim nivåer. Den har base 330e plug-in hybrid sedan som er utstyrt med en 2.0-liters turbo inline-4 hybridmotor med 8-speed automatic transmission. Denne motoren leverer opptil 288 hk og 310 lb-ft dreiemoment.

Den andre trim er 330e xDrive plug-in hybrid sedan, som også er utstyrt med en 2.0-liters turbo inline-4 hybridmotor med 8-speed automatic transmission. Den leverer også opptil 288 hk og 310 lb-ft dreiemoment, men den har et firehjulsdriftssystem, i stedet for bakhjulsdriftsystemet. Det er også dyrere. 

Komfort- og lasterom

Bortsett fra den eksepsjonelle ytelsen, er BMW 330e også en komfortabel og romslig bil. Dette er fordi den kommer med en romslig hytte og har rikelig med lasterom. Ikke bare er det en fem-seters, men den har også god benplass og takhøyde foran og bak på bilen. Og med 13,2 kubikkfot lasterom er dette en flott bil for en familie.

Drivstoffeffektivitet

Som nevnt tidligere, BMW 330e er en svært effektiv bil. Takket være kombinasjonen av bensinkraft og batteristrøm som gir ytterligere 50 miles. Denne bilen kommer med en EPA-vurdering på 25 mpg i byen, 34 mpg på motorveien og en kombinert 28 mpg. Dette er bedre enn standard BMW 3-serie EPA vurdering.

Pris

Å være en plug-in hybrid sedan, bmw 330e er litt dyrere enn standard BMW 3-serien. Denne bilen har en basispris på rundt $ 42,300, men dette kan gå opp hvis du velger BMW xDrive trim, i stedet for basen trim. Likevel er det verdt hver krone, da det tilbyr et bedre utvalg og effektivitet.

  BMW 8-serien Gran Coupe Pålitelighet

FAQ

Er BMW 330e verdt å kjøpe?

Det kommer an på hva du ønsker. Hvis du er klar til å betale litt ekstra penger for å få et bedre utvalg, effektivitet, kraft, eksepsjonell ytelse, luksus og komfort, er BMW 330e en flott plug-in hybrid bil å ha. Men hvis du ikke er klar til å bruke for å få eller vedlikeholde en luksus sedan, dette er ikke bilen for deg.

Er BMW 330e pålitelig?

Hvis du sammenligner BMW 330e med andre BMWs, så er dette en veldig pålitelig bil. Imidlertid, hvis du sammenligner BMW 330e med andre biler i sin klasse, vil du oppdage at den ikke er så pålitelig. Imidlertid er den vurdert litt over gjennomsnittlig pålitelighet, noe som er en god prestasjon med tanke på at de fleste BMWs faller under gjennomsnittlig pålitelighet.

Hva er forskjellen mellom BMW 330e og 330i?

Hovedforskjellen mellom BMW 330e og 330i er at 330e er en plug-in hybrid modell, mens 330i er en bensin-drevet bil. En annen forskjell er at 330e er kraftigere enn 330i som den leverer maksimalt 292 HP og 420 lb-ft av dreiemoment, mens dens motpart produserer 258 HP og 400 lb-ft av dreiemoment.

Hva er noen av de vanlige problemene med BMW 330e?

BMW 330e er en utmerket plug-in hybrid sedan som tilbyr kraft, luksus og effektivitet. Imidlertid har den også flere problemer som folk som har tenkt å investere i dem, bør være klar over. Noen av disse problemene er unnlatelse av å starte, batteriet lades ikke bra, dørtrimming gni døren og drivlinjeproblemer.

Hvilken bil er bedre – BMW 330e eller Volvo V60 lades opp?

BMW 330e og Volvo V69 lading er to utmerkede hybridbiler. Volvo V60 tilbyr imidlertid mer enn BMW 330e. BMW 330e kan være mer luksuriøs med high-end funksjoner, men Volvo V60 Recharge er kraftigere og romsligere.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - hvilken er bedre?

Dessuten kommer Volvo V60 Recharge med en firehjulsdrift, mens BMW 330e leveres med en bakhjulsdrift som standard. Ja, begge bilene har plass til opptil fem personer, men Volvo har bedre lugarplass. Dessuten har Volvo bedre drivstofføkonomi og lader raskere enn BMW 330e.

Så avhengig av smak, preferanse og budsjett, er begge disse bilene enestående. Merk at Volvo V60 Recharge er ganske dyrere enn BMW 330e. Basisprisen på BMW er omtrent $ 42,300, mens Volvo V60 Recharge går for rundt $ 67,300.

Avsluttende tanker

Hvis du er i markedet for en pålitelig, kraftig, effektiv og luksus plug-in hybrid sedan, BMW 330e bør være på toppen av listen. Til tross for å være litt kostbar, tilbyr denne luksuriøse sedan et eksepsjonelt utvalg, komfort, teknologi og luksuriøse funksjoner. Det er også kraftig, selv om det også har noen vanlige problemer.

Totalt sett er BMW 330e en verdig investering, da den også er drivstoffeffektiv, men med et ekstra utvalg. Og siden det kan romme opptil fem personer med god lasteplass, er dette en veldig praktisk bil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter