BMW i3 – Alt du trenger å vite

BMW i3

Hvis du leter etter en kompakt, stilig, miljøvennlig og luksuriøs elbil, er BMW i3 et godt alternativ. Denne bilen er også lett å kjøre rundt i byen og parkere. Til tross for sin kompakte design kan den bære opptil fem passasjerer.

Du må imidlertid betale mye for det vakre utseendet og høyteknologiske funksjonene som denne bilen tilbyr. Det er dyrere enn selv basen Tesla Model 3, som er raskere, mer pålitelig og fungerer bedre. Alt i alt er BMW i3 en utmerket bil for de som ønsker å ha en enkel tid rundt i byen.

Med en rekkevidde på rundt 150 kilometer er BMW i3 ikke den beste bilen for folk som ønsker å reise på lang avstand. Konkurrentene som Tesla Model 3, Nissan Leaf og Chevy Bolt har et bedre utvalg. Bortsett fra det, bmw i3 er mindre pålitelig enn de fleste av sine konkurrenter. 

Historien om BMW i3

BMW i3 er en høy takluke laget av BMW. Den leveres med et elektrisk drivverk og har en gulv litium-ion batteripakke. I tillegg er den utstyrt med et bakhjulsdriftssystem gjennom en enkelthastighetsoverføring. Det er BMWs første nullutslippsbil.

I motsetning til de fleste helelektriske biler, BMW i3 kommer med to trims, som inkluderer helelektrisk (BEV) trim og hybrid (REX) trim. Sistnevnte bruker batteriet, men har også en valgfri rekkeviddeforlengende motor. Dessuten startet produksjonen av BMW i3 i 2013 i Leipzig. 

Denne bilen har flere priser, og det er en av de fineste helelektriske kompaktbilene på markedet. BMW i3 ble rangert som nummer tre blant elbilene som ble solgt over hele verden fra 2014 til 2016. Dessuten mottok den to årets verdensbilpriser, og den ble også kåret til årets beste verdensbildesign i 2014.

  BMW Z4 VS Audi TT – hvilken er bedre?

Funksjoner av BMW i3

Utseende

BMW i3 er en pen og kompakt hatchback. Det er en av de flotteste bilene i sin klasse med en høy-rood design. Som de fleste elektriske BMW-modeller har den et lite nyregitter, plassert mellom to LED-lys.

Bortsett fra å ha et elegant eksteriør, er interiøret i BMW i3 også topp, da det kan skryte av en romslig hytte, high-end materialer og avansert teknologi. Den har også plass til opptil fem passasjerer med benplass foran og takhøyde som er mer romslig enn den andre benplassen og takhøyden.

Denne enestående hatchbacken kommer med en akselavstand på 101,2 tommer, en lengde på 158,1 tommer, en bredde på 70,5 tommer og en høyde på 62,6 tommer.

Prestasjon

Dette er et av områdene der BMW i3 mangler. Siden den kommer med et lite batteri, er denne bilen ikke veldig kraftig og har et lite utvalg. Den er basert på den elektriske / gassmotortypen som leverer maksimalt 181 hk og 199 lb-ft dreiemoment. Den har også en rekkevidde på opptil 150 kilometer, selv om dette kan endres i henhold til trimmen.

Komfort og lasterom

BMW i3 kan være en kompakt høy takluke, men denne elbilen er romslig. Den har plass til opptil fem passasjerer og har god plass. Den har totalt 84 kubikkfot passasjervolum, noe som er greit. I tillegg har den 15,1 kubikkfot lasteplass med bakseter opp og 36,9 kubikkfot plass med bakseter brettet.

  BMW VS Lamborghini pålitelighet – hva er bedre?

Pris

Før du kjøper BMW i3, er det avgjørende å sammenligne prisen med konkurrentene, for eksempel Nissan leaf (28,400), Tesla Model 3 (46,400) og Chevy Bolt ($ 32,400). Du vil legge merke til at BMW i3 er mye dyrere enn disse bilene, mens de har bedre rekkevidde, kraft og er mer pålitelige. BMW i3 har en basispris på rundt $ 52,400.

FAQ

Hva er de vanlige problemene med BMW i3?

Hvis du har tenkt å skaffe kvalitet brukt BMW i3, sørg for å vite noen av problemene du sannsynligvis vil møte underveis. Noen av de vanlige BMW i3 problemer er feil trykt kretskort, styring problemer, problemer med rekkevidde extender, langsom lading, drivstoff-damp problemer, og motor mount feil.

Vær oppmerksom på at disse problemene varierer fra ett BMW-modellår til et annet. Noen problemer kan bare bli funnet på 2014 BMW i3, mens andre på 2018 BMW i3. Så ta deg god tid og finn ut hvilke problemer som er vanlige på modellen du har tenkt å skaffe deg.

Er BMW i3 billig å vedlikeholde?

Ja, BMW i3 er en av de dyreste elbilene å vedlikeholde. Som de fleste BMWs opplever denne bilen også mange problemer som bør håndteres i tide for å unngå kostbare reparasjoner. Dessuten er delene og BMW-tjenestene veldig kostbare, og legger opp kostnadene ved vedlikehold.

Etter hvor mange miles begynner BMW i3 å utvikle problemer?

Noen BMW i3-brukere har uttalt at de begynte å oppleve problemer så raskt som 40,000 miles. Imidlertid starter de fleste alvorlige problemer etter at bilen treffer omtrent 80.000 miles. Så hvis du vil forlenge levetiden til batteriet i3, må du sørge for at riktig pleie og vedlikehold overholdes.

  Hvorfor ikke kjøpe en BMW

Hvor lenge varer BMW i3?

BMW i3 har vært på markedet i minst 9 år. Likevel, selv om denne bilen kan dekke over 100.000 miles, har den vist at det er ganske problematisk og kostbart å eie i det lange løp. BMW i3 er en av de dyreste helelektriske bilene å eie på grunn av antall problemer den står overfor.

Er BMW i3 fortsatt verdt å kjøpe?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du ønsker en kompakt elektrisk hatchback som er lett å ri rundt i byen, har et førsteklasses interiør og er miljøvennlig, er i3 det ideelle valget. Men hvis du vil ha en kompakt elbil med et anstendig utvalg, mer pålitelig, raskere og billigere å vedlikeholde, er i3 ikke den beste bilen.

Sammendrag

BMW i3 tilbyr en jevn tur, utmerket håndtering, et eksklusivt interiør, høyteknologiske funksjoner og en romslig hytte. Imidlertid har den et lite utvalg, er mindre pålitelig og dyrere enn de fleste konkurrenter. Som et resultat er det et stort røverkjøp med tanke på at konkurrentene er billigere, raskere, kraftigere og mer pålitelige.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter