BMW X1 – Alt du trenger å vite

BMW X1

BMW X1 er en av de beste kompakte premium SUVene å kjøre. Det er også praktisk, drivstoffeffektivt og billigere å vedlikeholde enn de fleste bilene i sin klasse.

BMW X1 er en subcompact luksus crossover SUV med et stilig eksteriør, luksuriøst interiør og eksepsjonell ytelse. Selv om det er veldig praktisk, er det fortsatt kostbart å vedlikeholde denne bilen, akkurat som mange BMWs. Totalt sett er det en fin kompakt SUV for daglig kjøring.

Historien om BMW X1

Overraskende nok er BMW X1 blant de første subcompact crossover SUVer på markedet. Denne bilen ble introdusert i 2009, og første generasjon var basert på BMW E90 3-serien. Første generasjons BMW X1 kommer også med en bakhjulsdrift som standard. Andre generasjons BMW X1 ble imidlertid endret til et forhjulsdriftssystem.

Da BMW X1 ble introdusert av BMW, var det den minste SUV i BMW-oppstillingen under BMW X3. I motsetning til de større BMW SUVene, er X1 liten, drivstoffeffektiv og billigere å vedlikeholde. Etter introduksjonen av BMW X2, er X1 nå den nest minste BMW SUV på markedet.

Funksjoner av BMW X1

Utseende

BMW X1 er kanskje ikke den peneste bilen i sin klasse, men den har en elegant og elegant design som vil tiltrekke seg tilskuere når bilen cruiser nedover gaten. Takket være 18-tommers Y-Spoke bi-color hjul, matt krom utvendig finish, sateng aluminium takskinner, og ikke-metallisk maling. Dessuten gir kromgitteret det et smidig utseende.

Når det gjelder interiørdesign og finish, er BMW X1 fortsatt godt gjort med førsteklasses materialer og utførelser. Noen materialer mangler imidlertid, noe som gjør det mindre ønskelig enn de større søsknene som X3 eller X5 som har avanserte materialer.

  Polestar vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Noen av de bemerkelsesverdige interiørfunksjonene inkluderer SensaTec møbeltrekk, gulvmatter, antrasitt headliner, høyglanset svart interiør trim med perleglans krom høydepunkt, stilig måler klynge, og en spinkel hanskeboks dør.

Totalt sett er X1 en fin bil for folk som ønsker en pålitelig, kompakt, luksuriøs og avansert SUV. Den har en akselavstand på 105,1 tommer, en lengde på 175,5 tommer, en bredde på 71,7 tommer og en høyde på 62,9 tommer.

Prestasjon

Første generasjons BMW X1-modell leveres med bakhjulsdrift som standard, mens andre generasjons modell leveres med forhjulsdrift som standard. Uansett, BMW X1 kommer bare med ett motoralternativ. Den er utstyrt med en 2,0-liters inline-4 motor.

BMW X1 kan ha en motor, men motoren er kraftig nok til å levere en kraftig og jevn tur. Det er også lett å håndtere og flott på cornering på grunn av vekten. Motoren kan levere opptil 228 hk og 258 lb-ft dreiemoment. Den kan også akselerere fra 0 til 60 på bare 6,3 sekunder.

Den 2022 BMW X1 kommer med to alternativer; BMW X1 sDrive28i eller xDrive28i. Vær oppmerksom på at sDrive28i er basismodellen, og den er utstyrt med forhjulsdriftsystemet, mens xDrive28i leveres med firehjulsdriftsystemet. Dessuten er BMW X1 med xDrive litt dyrere.

Komfort og lasterom

BMW X1 er en vakkert bygget bil med en stor hytte og rikelig lasteområde. Selv om denne bilen ikke er så stor som BMW X3, vil beboerne fortsatt være komfortable som sine godt bygget med komfortable seter. Den har 40,4 tommer bakre benplass og 37 tommer benplass på andre rad.

Videre har den 41.9-inches av front takhøyde og 39.4-inches av andre rad takhøyde. Med totalt 101.2 kubikkfot passasjervolum, vil dine venner eller barn passe komfortabelt inn i bilen. Denne SUV-en har totalt 58,7 kubikkfot lastplass bak første rad, noe som er eksepsjonelt.

  Har BMWs blinklys?

Drivstoffeffektivitet

Siden BMW X1 kommer med en mindre motor sammenlignet med BMW X3, X5 og X6, bruker den lavere drivstoff, noe som betyr at den er mer drivstoffeffektiv. Den har en EPA-vurdering på 23 mpg i byen, 31 mpg på motorveien og en kombinert 26 mpg.

Med slik drivstoffbruk vil denne bilen spare deg for mye, da du vil bruke mindre penger på drivstoff sammenlignet med andre biler i sin klasse. Likevel er det fortsatt praktisk da det bærer opptil fem passasjerer og har rikelig lasteområde.

Pris

Som de fleste BMW SUVer, BMW X1 kan være billigere, men fortsatt dyrere sammenlignet med vanlige biler. Og hvis du legger til kostnadene ved vedlikehold, vil du oppdage at det kan være ganske kostbart å ha denne bilen til slutt. Den opprinnelige prisen på BMW X1 er rundt $ 36,200.

FAQ

Er BMW X1 pålitelig

Hvis du sammenligner BMW X1 med andre biler i sin klasse, kan du bli overrasket over å finne at det er ganske pålitelig. I tillegg er det den nest mest pålitelige BMW-modellen etter BMW 3-serien. Så hvis pålitelighet er det du leter etter i en kompakt luksus SUV, BMW X1 er et utmerket valg.

Hva er de vanlige problemene med BMW X1?

Før du investerer dine hardt opptjente penger i BMW X1, er det viktig å vite noen av utfordringene du vil møte. De vanlige problemene med BMW X1 inkluderer lavere kontroll arm / bushing problemer, for tidlig bremsekloss slitasje, overdreven vind støy fra bakdøren vinduet, skift knott defekt, timing kjede problemer, oljelekkasje, og suspensjon problemer.

  Vanlige problemer med BMW X7

Vær oppmerksom på at de fleste av disse problemene utvikler seg etter å ha dekket visse miles. Dessuten er noen problemer vanlige med bestemte BMW X1-modeller. Men med riktig vedlikehold og reparasjon kan det hende du ikke opplever noen av disse problemene.

Er BMW X1 dyrt å vedlikeholde?

Når det gjelder kostnadene ved å vedlikeholde luksusbiler, er BMW en av de dyreste. Dette gjelder også BMW X1. Denne bilen er litt dyrere å vedlikeholde sammenlignet med andre biler i sin klasse. Bortsett fra det, er kostnaden for reservedeler og service også høy; dermed øke den totale kostnaden for vedlikehold.

Bunnlinjen

BMW X1 er en subcompact luksus crossover SUV bygget fra 2009 til dags dato. Denne lille, men kraftige bilen er komfortabel, luksuriøs, drivstoffeffektiv og veldig rimelig. Det er også veldig praktisk, da det kan romme opptil 5 passasjerer, og det har god lasteplass.

Likevel, som mange BMW SUVer, har denne bilen også flere problemer, inkludert for tidlig slitasje på bremseklosser, skiftknappfeil, nedre kontrollarm / foringsproblem, overdreven vindstøy fra bakdørsvinduet, fjæringsproblemer, timingkjedeproblemer og mye mer. Totalt sett er det en fin bil og mer pålitelig enn de større søsknene.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter