BMW X3 – Alt du trenger å vite

BMW X3

BMW er et av de beste bilmerkene som tilbyr en rekke bilmerker og modeller. Uansett, BMW X3 er blant de fineste bilene noensinne laget av BMW. Det er en utmerket all-around bil som det kommer med en high-end interiør, en komfortabel hytte, en høy ytelse motor, fantastisk håndtering, og det er pålitelig.

Dessuten er BMW X3 den bestselgende BMW SUV på markedet. Den har tre trims å velge mellom; sDrive30i, xDrive30i og M40i. SDrive30i er basismodellen, og den kommer med et bakhjulsdriftsystem. xDrive30i leveres med et firehjulsdriftssystem, mens M40i er ytelsestrimmen.

Hvis du bor i kalde områder, BMW X3 xDrive30i er det beste alternativet som det kan håndtere glatte overflater, for eksempel snødekte veier og isete overflater. Derimot er M40i bedre for de som ønsker fart og kraft.

Historien om BMW X3

BMW X3 er en kompakt luksus crossover SUV laget av BMW. Denne bilen ble introdusert i 2003, 4 år etter at den introduserte BMW X5. Dessuten er BMW X3 basert på BMW 5-serien plattform. Siden introduksjonen er bilen i sin tredje generasjon, som også består av noen av de mest holdbare BMW X3-ene gjennom tidene.

BMW X3 ble designet for å være mer kompakt enn BMW X5. Imidlertid har den lignende funksjoner og kjøreopplevelse. Den første generasjonen ble produsert mellom 2003 og 2011, andre generasjon mellom 2011 og 2017, og tredje generasjon fra 2017 til i dag.

Funksjoner av BMW X3

Utseende

BMW X3 er godt designet for å konkurrere gunstig med andre kompakte SUVer i sin klasse. Den har et stort nyregitter smurt mellom to LED-frontlykter. Den har også store hjul som gir den et sporty utseende. Interiøret i BMW X3 er også førsteklasses med en av de beste infotainment funksjoner.

  Beste BMW for off-road

Med en akselavstand på 112,8 tommer, en lengde på 185,9 tommer, en bredde på 74,7 tommer og en høyde på 66 tommer, kan denne bilen romme både høye og korte individer.

Prestasjon

BMW X3 er en høy ytelse bil. Dessuten kommer den med tre forskjellige varianter, slik at kjøpere kan velge en bil etter deres preferanser. Den første varianten er BMW sDrive30i, mens den andre varianten er BMW xDrive30i.

Den tredje varianten er BMW M40i, som er ytelsesmodellen. Den kommer 3,0-liters inline-6 motor med totalt 382 HP og 369 lb-ft av dreiemoment. I motsetning til basetrimmene som akselererer fra 0 til 60 på 6,2 sekunder, tar denne modellen bare 4,4 sekunder. Så det er raskere og kraftigere.

Komfort- og lasterom

Siden BMW X3 er en kompakt SUV, er den perfekt for en familie på fem. Bilen er ikke for stor eller liten for en ideell familie. Takket være det totale passasjervolumet på 101,4 kubikkfot, 40,3 tommer benplass foran og 36,4 tommer benplass på andre rad. Begge bilene har en 2,0-liters firesylindret motor som leverer 248-hk.

Bortsett fra å tilby god passasjerplass, kommer bilen også med et stort lasteområde for å hjelpe deg med å holde alle eiendelene dine trygge når du skal på tur.  Den har 28,5 kubikkfot plass bak andre rad, mens den har totalt 62,7 kubikkfot med baksetene foldet.

Drivstoffeffektivitet

I motsetning til de fleste biler i sin klasse, BMW X3 er svært drivstoff-effektiv. Den har en EPA-vurdering på 21 mpg i byen, 28 mpg på motorveien og en kombinert 24 mpg. CO2-utslippene er også lave med totalt 7,3 tonn per år.

  BMW i3 Pålitelighet

Pris

BMW X3 er ganske priset, vurderer alle funksjonene som den følger med. BMW sDrive30i har en basispris på $ 44,600, mens xDrive30i går for rundt $ 44,600, og BMW M40i går for omtrent $ 58,700. Så hvis du vil ha et sporty design med ekstra kraft, kan du betale ekstra for å få M40i.

FAQ

Er BMW X3 pålitelig?

Sammenlignet med andre BMW-serier, er X3 en veldig pålitelig bil. Men når du sammenligner den med andre biler i sin klasse, er denne bilen ikke så pålitelig. Dette er fordi bilen har flere problemer som også er ganske kostbare å håndtere. Som et resultat er det ikke veldig pålitelig, men rangerer litt over gjennomsnittet.

Hva er noen av de vanlige problemene med BMW X3?

BMW X3 er en utmerket kompakt SUV med førsteklasses og avanserte funksjoner. Imidlertid kommer denne bilen også med noen utfordringer du bør vite om, slik at du kan være forberedt på å håndtere dem. Noen av disse problemene inkluderer oljelekkasje, takluke rattle &lekkasje, tung styring, tap av bremsekraft og mye mer.

Hva er høy kjørelengde på BMW X3?

BMW X3 er en enestående kompakt SUV med eksepsjonelle funksjoner. Likevel, hvis du har tenkt å kjøpe en kvalitet brukt BMW X3, vet miles det har dekket er viktig. Dette er fordi en BMW X3 med over 100k miles kommer med flere problemer enn en med mindre enn 100,000 miles.

  BMW 328i vs 528i - hva er bedre?

Er BMW X3 en god bil?

Ja, BMW X3 er en fin bil hvis du vil ha en kompakt SUV som er lett å kjøre rundt i byen, men også komfortabel, romslig, utfører enestående, og er praktisk. Det eksklusive interiøret oser av luksus, og de svært avanserte teknologiske funksjonene gjør det trygt og morsomt å kjøre. 

Er BMW X3 billig å vedlikeholde?

Nei, BMW X3 er ikke billig å vedlikeholde. Dette er på grunn av de forskjellige problemene som denne bilen står overfor, mer når den treffer over 100,000 MILES. Dessuten er kostnaden for reservedeler høy, noe som betyr mer penger å bruke. Og med den dyre BMW-tjenesten kan denne bilen koste deg mye for å holde den i gang.

Sammendrag

BMW X3 er en utmerket allsidig kompakt SUV. Takket være den komfortable og eksklusive kabinen, kraftig motor, smidig håndtering, elegant design, sikkerhetsfunksjoner og god lasteplass. Likevel har den også noen problemer, for eksempel oljelekkasjer, tap av bremsekraft, overoppheting av motoren og mye mer.

Dessuten selges BMW X3 til en eksepsjonell pris, og du kan velge enten en bakhjulsdrift eller firehjulsdrift, avhengig av dine behov. AWD-varianten er bra for folk i tørre områder, men ikke i kalde områder der det snør. Alt i alt er det en fin bil med utmerket drivstofføkonomi.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter