Den beste kjølevæsken for BMWs

Det er mange typer bilmotorkjølemidler som kommer i forskjellige farger og er laget av forskjellige stoffer. De varierer avhengig av hvilke materialer bilens motor er laget av. BMWs trenger vanligvis kjølevæsker som passer til å fungere med stål, aluminiumslegeringer, kobber, grått støpejern, messing og plast.

Noen av de beste kjølevæskene for BMWs inkluderer:

  • BMW Frostvæske / Kjølevæske 81 22 9 407 454 Blått Konsentrat
  • BMW Frostvæske / Kjølevæske 82 14 2 209 769 – Ekte Blå
  • BMW Frostvæske/ Kjølevæske 82 14 1 467 704 – Grå
  • Zerex G-05
  • Glysantin G48

Hvordan velge riktig BMW kjølevæske

De fleste fora, anmeldelser og die-hard BMW fans alltid sier at ved hjelp av en ikke-BMW kjølevæske på din BMW vil drepe kjøretøyet. Men er dette sant?

BMW-biler trenger en kjølevæske som fungerer bra med både plast og aluminium siden begge disse materialene er til stede i din typiske BMW-motor. De fleste andre kjølevæsker, for eksempel, fungerer bedre med jern- og kobber- og messingbaserte motordeler.

En god kjølevæske som gjør underverker med aluminium og plast er Glysantin G48, eller Zerex G-05.

Mange skiller kjølevæsker etter farger, men farge sier ikke alt om den hellige væsken som holder kjøretøyene våre i orden. Imidlertid er både grønne og «europeiske blå» typer kjølevæsker greit for den gjennomsnittlige BMW. Hvis du lurer på hva forskjellen er, kommer fargeendringen fra teknikken som brukes til å danne disse væskene.

Hva skal en god BMW kjølevæske være?

De fleste eldre BMW-biler har et kjølesystem som krever at de fylles med anerkjente merkevarekjølevæsker basert på etylenglykol. På et generelt notat, uavhengig av produksjonsåret for kjøretøyet ditt, unngå kjølevæsker med nitritt eller fosfat i dem, siden de er de store korrosjonskatalysatorene for metallene i bilens motor.

  Den verste BMW å kjøpe brukt

Gode BMW kjølevæsker må være i stand til:

  • Beskytte de forskjellige metallene i motoren mot korrosjon – stål, aluminiumslegeringer, grått støpejern, lodde, messing og kobber
  • Garanterer tilstrekkelig kjølenivå til motoren
  • Forhindre agglomerering av overdreven silikagel i systemet, noe som til slutt kan tette det
  • Pass på at systemet fungerer som det skal i de kaldere vintermånedene. (Frostvæske)

Hva betyr kjølevæskefarge?

Kjølevæsker som er avledet ved hjelp av Additiv teknologi (IAT) er for det meste grønne i fargen, mens de oransje kommer fra enten Additiv teknologi eller Organisk syreteknologi (OAT). Gule kjølevæsker kommer fra Hybrid Organic Acid Technology og rosa fra Fosfatert Hybrid organisk syreteknologi, som også kan gi deg et blått kjølevæske til slutt.

De forskjellige fargene kan være forvirrende, men de beste valgene for en BMW blander den nye blå kjølevæsken med eldre grønn kjølevæske. Fordelene med blå kjølevæske er at den beskytter metallene i bilens system mot korrosjon og gir beskyttelse mot aluminiumsdelene dine mot de høye temperaturene som oppnås av motorens ytelse.

Viktig merknad: Ikke velg kjølevæske etter farge. Ta kontakt med en mekaniker eller begrens kjøpsalternativene til kjølevæsker som anbefales av bilforhandleren eller produsenten. Kjølevæskene de bruker må oppfylle de spesifikke kravene til bilens motor, som bestemmes av materialene som brukes i produksjonen.

Topp 3 beste kjølevæskemerker for BMWs

BMW er en stor bilprodusent som har sluppet rundt 2,5 millioner biler per år de siste årene. Dette betyr at service bare BMWs kan være en egen virksomhet for gründere. Mange har utviklet spesifikke kjølevæsker designet spesielt for BMWs. Noen av disse er godkjent av BMW å bruke. Sørg alltid for å kjøpe et godkjent kjølevæske og frostvæske.

  Er brukte BMWs pålitelige?

BMW Frostvæske/ Kjølevæske 81 22 9 407 454 – Blått konsentrat

Dette er en helårs frostvæske som er både fosfatfri og mono-etylenglykol og aminbasert, noe som gjør den til den perfekte passformen for nesten alle BMW-er. Til tross for at den er produsert spesielt for BMWs behov, er denne kjølevæsken et toppvalg for både Porsche, Hondas, Land Rovers, Jaguars og Fords.

Det gir svært høye nivåer av rustbeskyttelse, og dette er en av hovedårsakene til at de fleste produsenter anbefaler det. Den er utmerket for bruk i jern- og aluminiumsmotorer og er kompatibel med bilradiatorer.

BMW Frostvæske / Kjølevæske 82 14 2 209 769 – Ekte Blå

Toppvalget til mange anmeldere er denne kjølevæsken frostvæske som kommer i en en-liters flaske. Det hevder å være en passform for alle BMW-modeller, men sørg for å sjekke detaljene i bilens motor før du går for det. Produsenten av kjølevæsken anbefaler å fortynne den med 50 / 50 destillert vann før du fyller bilens system med den.

BMW Frostvæske/ Kjølevæske 82 14 1 467 704 – Grå

Dette er en all-time bestselgende frostvæske kjølevæske som passer de fleste BMWs. Den smører bilens vannpumpe kraftig og beskytter motoren mot korrosjon. Det er en spesielt god passform for kaldere klima og vil gjøre det veldig bra anti-fryse kjøretøyets motor.

Det er en typisk blå BMW kjølevæske som fungerer for de fleste BMWs og er produsert av merkevaren selv. Det er best brukt når det blandes i et 50 / 50 forhold med destillert vann.

  Hvilken BMW har en V8-motor?

Vanlige spørsmål om kjølevæske

Er det greit å bruke en vanlig ikke-BMW kjølevæske på din BMW?

BMWs er kjent for å ha svært følsomme kjølevæskesystemer. Ulike kjølevæsker er produsert for å betjene forskjellige typer materialer i et gitt kjøretøys motor. På generelt grunnlag kan du hvilken som helst kjølevæske som oppfyller kravene til bilens motor som er oppført i bilhåndboken. Det er imidlertid tryggere å holde seg til en BMW-godkjent kjølevæske, i stedet for å ta noen risiko med bilens motor.

Kan jeg bruke Zerex G-48 Formula Full Strength som kjølevæske for min BMW?

Ja, Zerex G-48 er en av de beste kjølevæskene for BMW-biler. Den er designet for både bensin- og dieselmotorer og inneholder svært lave silikater og et flott pH-nivå. Den er utviklet med en antifosfatteknologi, som gjør det mulig å beskytte alle metaller som brukes i produksjonen av en typisk BMW-motor.

Hvor ofte bør du bytte kjølevæske på din BMW?

Generelt foreslår eksperter at du endrer kjølevæsken til BMW-en din hvert annet til tredje år, avhengig av om du kjører bilen mye eller ikke. Sørg for å velge det beste og mest passende produktet for bilens behov.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter