Er amerikanske eller japanske biler mer pålitelige?

Sannheten er at amerikanske biler ikke er i nærheten så pålitelige som japanske biler er, men det er fordi japanske biler sannsynligvis er de mest pålitelige bilene på planeten. Merker som Toyota, Lexus, Mazda, Genesis og Honda leder listene når det gjelder pålitelighet i flere tiår nå, og det ser ut til at denne trenden ikke kommer til å endre seg snart.

Disse diagrammene gir bare mening hvis du tar vare på bilen din som anbefalt av produsenten. Det er også viktig å merke seg at det er mange variasjoner på et individuelt nivå som også noen ganger  kan få det til å virke som om disse diagrammene ikke skildrer det store bildet.

Når det er sagt, er det et par grunner til at japanske biler er mer pålitelige. Fra og med kulturelle forskjeller er japanske arbeidere vanligvis mer lojale og er mer stolte av hva de gjør som igjen øker nivået på kvalitetskontroll og produksjon.

Videre er japanske merker mer fokusert på pålitelighet fra start, i motsetning til visse tyske / britiske / amerikanske  bilprodusenter som primært fokuserer på komfort, luksus, teknologi og innovasjon. Japanske produsenter fokuserer på bevist taktikk, og de går sjelden ut og prøver å endre spillet.

Kulturelle forskjeller mellom USA og Japan

Hvis du spør noen som bodde i Japan en stund, er sjansen stor for at de vil fortelle deg at japanerne er stolte av alt de gjør som yrke. Selv om europeiske og amerikanske bilprodusenter er stolte av det de gjør, er selskapets lojalitet på et annet nivå når det gjelder japanske arbeidere.

  Bentley Brooklands pålitelighet

Hele de regulatoriske aspektene ved bilproduksjon i Japan ble skreddersydd for arbeidere som førte til et samarbeidsvillig, mer sammenhengende ledelse-til-arbeider-miljø sammenlignet med den vestlige verden. Hele ideen bak japanske biler er å gjøre dem pålitelige, og det viser øyeblikket du ser på fabrikken.

En konservativ tilnærming til bilproduksjon

Som nevnt tidligere, er den tyske bilindustrien  ofte ansett som den mest »teknologidrevne» bilindustrien.  En slik tilnærming er et tveegget sverd, mens det øker spenningen og innovasjonsnivået, gir det også mer rom for feil, da mange nyere teknologiløsninger bare begynner å nå markedet og dermed er upålitelige.

Den japanske bilindustrien er vanligvis mer konservativ fra det synspunktet som noen ganger resulterer i utdatert teknologi, selv i øvre echelon. Et godt eksempel ville være siste generasjon Lexus infotainment system som var ekstremt utdatert og mangler riktig funksjonalitet og tilgjengelighet.

En slik tilnærming er forståelig for Toyota eller Honda, men det er ikke for Lexus fordi Lexus også bør være en teknologi og innovasjonsdrevet bilkompani. Motorer brukes i flere tiår før de erstattes med nyere, og det er den samme historien med mange andre drivlinjekomponenter.

Japanske biler er først og fremst økonominivå

Sannsynligvis hovedårsaken til at japanske biler styrer hagen er at de først og fremst fokuserer på økonomibiler, og økonomien bilmarkedet verdsetter pålitelighet mer enn andre markeder.  Som nevnt tidligere handler luksussegmentet mest om luksus, teknologi, komfort og stil.

Dette betyr vanligvis at disse bilene er eksponentielt mer komplekse, og de bruker alltid toppmoderne teknologi som noen ganger kan være rudimental og utsatt for problemer.  En gjennomsnittlig Cadillac-kjøper er ikke bekymret for langsiktig pålitelighet fordi flertallet av nye Cadillac-kjøpere selger bilene sine etter noen års bruk.

  Hvilken SUV har det bredeste førersetet?

På den annen side har gjennomsnittlige Toyota Corolla-kjøpere en tendens til å beholde corollas lenger, og de velger først og fremst en Corolla fordi de tilbyr overlegen pålitelighet. Pålitelighet er sannsynligvis førsteprioritet for økonomibiler fordi japanske produsenter gjorde det slik.

Enkeltnivå – Stark-variasjoner

Til slutt er det viktig å nevne at ting kan variere på individnivå. Det handler om hvor godt du tar vare på bilen din, hvis du ikke gjør det ordentlig, spiller det ingen rolle om du eier en amerikansk eller en japansk bil.

Selv om du gjør alt ditt vanlige og uregelmessige vedlikehold, betyr det fortsatt ikke at den japanske bilen din vil vare lenger enn en bil laget i USA. Det er et sjansespill, og ingen kan se sikkert. For å maksimere bilens pålitelighet, må du alltid gjøre det anbefalte vedlikeholdet uansett hvilken bil du eier.

 

 Delen Vanlige spørsmål

Hvilke amerikanske bilmerker er de mest pålitelige?

For å være rettferdig er det ganske mange relativt pålitelige amerikanske bilmerker der ute, og for tiden er den mest pålitelige Buick. Buick tilbyr et begrenset utvalg av modeller sammenlignet med konkurransen, og de slipper også nye modeller neppe, som alle favoriserer langsiktig pålitelighet og midtsyklusforbedringer.

Foruten Buick, Chevrolet er også en ganske pålitelig bilprodusent stadig etter Buick både for nye og opptil tre år gamle biler. Nøkkelen til suksess var en mer japansk-lignende tilnærming når det gjelder innovasjon og merkevarestrategi.

  Er det verdt det å bytte ut et hybridbatteri?

Hvilke japanske bilmerker er de mest pålitelige?

Mazda er det mest pålitelige japanske bilmerket for 2021, men Toyota er kontinuerlig på toppen i flere tiår. Foruten disse to, er Lexus også helt på toppen, mens Honda også er i 5. Årsaken til at disse merkene er så pålitelige, er diskutert i de siste avsnittene i denne artikkelen.

Genesis er et nytt barn på blokken når det gjelder japanske »øvre skala» biler, og ifølge mange online utsalgssteder har Genesis til og med klart å avspore Lexus og bli det mest pålitelige japanske premiummerket for 2021 , noe som er ganske overraskende for et helt nytt bilmerke.

Hvilke tyske bilmerker er de mest pålitelige?

Som nevnt tidligere fokuserer de fleste tyske bilprodusenter først og fremst på innovasjon som ofte fører til en mer feilutsatt plattform. Porsche klarer imidlertid å tilby teknologi, innovasjon, luksus, stil, kraft  og pålitelighet.

Foruten Porsche, Volkswagen og BMW er også nylig topping listene når det gjelder tyske bil automaker pålitelighet. Audi slår for tiden Mercedes ifølge mange nettutsalg, men forskjellene er i beste fall bare marginale.  Audis A4- og A5-modeller ser imidlertid ut til å være de mest pålitelige tyske modellene for 2021.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter