Er Audi S6 en god bil?

Er Audi S6 en god bil?

Den Audi S6 er en entry-level mellomstore Audi sport sedan som spor mellom den vanlige Audi A6 og den kraftigste og mest spennende RS6-modellen. S6 opprettholder et diskret utseende, men med mye mer ytelse om bord. Er Audi S6 en god bil? Ja, Audi S6 er virkelig en veldig god bil. Hvis du vil vite hvorfor, må du lese denne artikkelen.

For det første er S6 tilgjengelig med enten en diesel V6 eller en bensin V6 avhengig av hvor du får den. Begge disse drivverkene er paret til Audis Tiptronic automatiske girkasse som er jevn, effektiv og sofistikert. Når det gjelder utseendet, ser S6 mye mer diskret ut sammenlignet med RS6, men den skiller seg fra den vanlige A6-oppstillingen.

Interiøret i S6 er kledd med avanserte materialer som lær, tre, aluminium, karbonfiber eller svart pianoplast. S6 får også massevis av stylingoppgraderinger over den vanlige A6, som alle knytter seg til en veldig attraktiv pakke.  S6 kjører litt mer fokusert enn den vanlige A6, men den beholder fortsatt glattheten og komforten vi vanligvis forbinder med en A6.

Pålitelighet er anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Grunnen til at S6 er som god bil er fordi den er rask, luksuriøs, romslig og veldig praktisk. Du kan få det i enten eiendom eller sedan form avhengig av dine personlige preferanser og praktiske behov.

Audi S6 – Drivverket

Som nevnt i begynnelsen får S6 enten en diesel V6 eller en bensin V6. Den 3.0L TDI S6 får 350hp og 516lb-ft av dreiemoment som er nok til å drive S6 fra 0-60mph i rundt 5 sekunder. Denne motoren er paret to en 8-trinns Tiptronic girkasse som passer veldig godt til S6-karakteren.

  Hva er bedre – Quattro VS 4Matic?

Den bensindrevne S6 får en 2.9L twin-turbocharged V6 med 450hp og 405lb-ft av dreiemoment.  Den kommer fra 0-60 mph på mindre enn 5 sekunder, og den gjør det på en mye mer spennende måte sammenlignet med diesel S6. Den er også paret til en automatisk girkasse som skifter gir jevnt og uanstrengt.

Effektivitetsmessig er diesel S6 mye bedre da den klarer å returnere opptil 35-40MPG mens den bensindrevne S6 bare er i stand til å maksimere på 25-30MPG.  Uansett  er begge disse drivverkene spennende, men ekte bensinhoder vil sannsynligvis foretrekke bensin V6 mens de som reiser lange avstander kommer til å foretrekke diesel S6 på grunn av effektivitetsfordelene.

Audi S6 – Design og chassis

Audi S6 får ganske mange oppgraderinger over den vanlige A6 både inne og ute. For det første får S6 et litt mer spennende utvendig karosserisett som har bredere åpninger, et sett med lavprofilhjul, større bremser, quad eksosrør, et S6-spesifikt frontgitter og en haug med merker for å la alle få vite at du ikke kjører bare en vanlig S6.

Interiøret i S6 er også bedre utstyrt sammenlignet med den vanlige A6 fordi den har sportsseter, et sportsratt og noen få S-Line-merker for å minne deg om at du ikke kjører bare en vanlig S6. Kjøremessig beholder S6 komforten forbundet med den vanlige A6, samtidig som den er mye mer fokusert i hjørnene.

  Er Audi RS e-Tron GT en god bil?

Audi S6 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, skiller S6 ikke så mye fra den vanlige A6, noe som betyr at den klarer en relativt problemfri opplevelse hvis du opprettholder den godt nok. Disse bilene kan rett og slett ikke vare uten riktig vedlikehold, og det er et faktum.

De vanligste S6-problemene er relatert til motoren, overføringen, elektronikken, fjæringen og oljelekkasjene.

Audi S6 – Verdi og praktisk

S6 koster nesten $ 40,000 billigere enn RS6, noe som er en stor forskjell. Det er derfor mange mennesker ikke er villige til å bruke nesten $ 115,000 XNUMX for en barebone RS6. Som sådan gir S6 mye mer mening, men hvis du ikke er interessert i ytelsessiden av ting, vil du sannsynligvis foretrekke den mye billigere vanlige A6.

Praktisk-klok, S6 er flott fordi den er tilgjengelig i enten eiendom eller sedan form.  Eiendommen tilbyr en stor hatchback trunk som kan pakke en haug med ting mens sedan er ikke mye verre. Det er mye plass i ryggen, så mye at verken barna dine ellerVIP-er kommer til å bli skuffet.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi S6?

Hvis du er interessert i en rask, praktisk og luksuriøs tysk premium mellomstor bil, er S6 et godt valg. S6 kombinerer mange fordeler forbundet med sedans / eiendommer med en mer fokusert kjøreopplevelse somlivner opp den noe kjedelige karakteren til den vanlige A6.

Noen mener at A6 bare er litt for klinisk, at den mangler karakter og derfor er litt kjedelig. S6 løser dette problemet fordi det kommer med en spennende motor som er i stand til å løpe ut selv noen alvorlige sportsbiler utenfor linjen.

  Vanlige problemer med Audi S3

Er eiendommen Audi S6 bedre enn sedan S6?

Hvis du spør Audi, vil de fortelle deg at en eiendom S6 alltid kommer til å være et bedre valg fordi eiendom (Avant) Audi S og RS biler er en del av Audis arv.  Det er ikke å si at sedan ikke er, men Audi er kjent for å lage raske eiendommer mens alle andre fra klassen deres er kjent for å lage raske sedans.

Uansett bør du velge den du liker mer. Eiendomsversjonen tilbyr litt mer plass, men sedanen er uten tvil den penere bilen for de fleste.

Er Audi S6 rask?

Vi har allerede nevnt at S6 skal gjøre 0-60 mph på mindre enn 5 sekunder, men noen uavhengige journalister har tidsbestemt S6 fra 0-60 mph på omtrent 4.4 sekunder som er en alvorlig 0-60mph tid.

Topphastigheten er  begrenset til 155 mph mens kvartmilstiden er et sted rundt 12,5 sekunder, noe som også anses raskt av bokstavelig talt alle som ikke er vant til å kjøre Porsches, Lambos og McLarens.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter