2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Den nåværende generasjonen av Mercedes Benz GLA og den nåværende generasjonen av Audi Q3 er uten tvil den mest ønskelige og beste luksus subcompact SUVs penger kan kjøpe i disse dager. Men når vi setter disse to tyske SUV-ene head-to-head, er det vanskelig å velge en klar vinner.

Den 2022 Mercedes Benz GLA ser og føles fantastisk takket være en futuristisk tilnærming til design mens Audi Q3 også ser stilig, spesielt i kupé form.  Interiørmessig føles GLA nyere og mer dristig, mens Audi føles mer funksjonell og litt bedre satt sammen.

Kjøremessig er disse to nesten identiske, men det virker som om GLA tilbyr en jevnere tur totalt sett. På den annen side tilbyr Q3 litt mer passasjerplass og mye mer lasteplass. GLA er mer ønskelig, men Audi ser bedre ut.

Begge disse er perfekt tilpasset når det gjelder motorutganger, effektivitet, sikkerhet  og pålitelighet.  Q3 føles noen ganger litt mer eksklusivt, men GLA ser mer eksklusiv ut. Du får mer for pengene dine med Q3, men du kan få mer generelt med GLA.

2022 Mercedes GLA – Den mest ønskelige subcompact luksus SUV på markedet

Den 2022 Mercedes GLA 250 SUV starter på $ 36,230 og den tilbyr en 2.0L in-line 4-sylinder motor som skyver ut 221hp og 258lb-ft av dreiemoment. Du kan betale ytterligere $ 2000 hvis du vil ha AWD. Med AWD skal GLA250 4MATIC kunne gjøre 0-60 mph på rundt 6,8 sekunder.

Du kan også velge mellom to AMG-modeller, GLA 35 og GLA 45, men disse selger ofte for mer enn $ 55,000 og er ikke akkurat så vanlige.  Det viktigste salgsargumentet til Mercedes Benz GLA er merket som det er inngangsnivå Mercedes SUV som ikke føler seg litt mindre av en Mercedes.

  Hvilken Mercedes har en Sport-modus

Designmessig har GLA imponerende kurver som oser av eleganse og interiøret resembles mange dyrere Mercedes-modeller.  99% av folk ville plukke GLA interiør over Q3 interiør fordi det ser mer dristig og selvsikker-inspirerende.

GLA kjører på en sofistikert måte, og den tilbyr en mer komfortabel tur enn Q3. GLA har en mer moden kjøreopplevelse selv om den ser ganske ungdommelig ut både inne og ute.

2022 Audi Q3 – En flott all-around subcompact luksus SUV

Den 2022 Audi Q3 starter på $35,900 og den pakker en 2.0L 4-sylinder som skyver ut 228hp og 258lb-ft av torque og kommer med Quattro AWD.  Q3 pakker et mer intuitivt interiør som noen kan synes er litt kjedelige sammenlignet med GLA, men faktisk er  Audi-interiøret litt bedre satt sammen.

Q3 er tilgjengelig i enten standard SUV- eller Coupe-form mens GLA bare tilbys i standard SUV-form. Q3 ser litt sportier og ungdommelig ut fra utsiden, spesielt hvis den er utstyrt med S-line trim og hvis den er malt i en mer dristig farge.

Q3 gir mer plass til passasjerene og betydelig mer lasteplass. Q3 er faktisk klasselederen når det gjelder lasterom, mens GLA tilbyr minst mulig lasteplass av alle subcompact luksus-SUVer.

Audien føles litt mer vanlig mens du er på veien. Veistøyisolasjon og generell komfort og nærhet, men GLA føles litt bedre dempet. Hvis du verdsetter ytelse og håndtering, den topp-of-the-line Audi RS Q3 tilbyr en bedre opplevelse enn range-topping GLA 45 AMG, spesielt i motoravdelingen.

  Hvilke Mercedes-Benz-modeller er hardtop-kabrioleter?

Konklusjon – Begge disse er like imponerende

Å velge det bedre alternativet mellom Q3 og GLA er vanskelig, da de er i stand til å handle slag i nesten alle henseender. GLA er mye mer ønskelig, men Q3 er mye mer praktisk. GLA koster mer penger, men Q3 koster mer å fikse hvis noe går galt.

De er begge like effektive, like trygge og like pålitelige.  GLA tilbyr en mer komfortabel tur mens Q3 håndterer bedre i sin mest sporty form.  Begge er tilgjengelige med AWD, og begge tilbyr effektive 2.0l 4-cylinder-motorer i hele serien.

GLA tilbyr et mer futuristisk interiør, men Q3 tilbyr et mer funksjonelt og mer intuitivt interiør.  Du trenger ikke å bruke så mye penger for å få alle nødvendige alternativer med Q3, men det er flere ting du kan få med GLA.

Uansett hvordan du ser på det, kan disse to handle slag hele dagen. Som sådan er det vanskelig å velge en klar vinner.

Delen Vanlige spørsmål

Bruker Mercedes GLA og Audi Q3 premium drivstoff?

Mercedes Benz GLA er vurdert spesielt for premium drivstoff bare mens Q3 ikke er. Dette betyr at du sannsynligvis kommer til å spare ganske mye penger hvis du pleier å beholde bilen i 5 eller flere år hvis du velger Q3.

Dette betyr ikke at Q3 er mindre premium enn GLA, men heller det faktum at den er basert på en VW delt plattform som også inkluderer VW T-Roc.

  Hvilken Mercedes er V12?

Er Mercedes Benz GLA en bedre off-roader enn Audi Q3?

Hvis det er valgt ut med AWD, er begge disse relativt dyktige i mindre enn ideelle forhold som vinter eller is, men ingen av disse er designet for å takle noe mer utfordrende terreng. De er teknisk suvs, men ingen kommer til å bruke dem til off-roading formål.

Som sådan er det også meningsløst å velge en klar vinner her, men Audi er et merke kjent for overlegen trekkraft og rallyhistorie, så det er forståelig hvis du tror at Q3 kan være litt bedre.

Er Mercedes Benz GLA en bedre familiebil enn Audi Q3?

Nei, det er det ikke. Q3 tilbyr mer generell plass i hvert sete, samtidig som den tilbyr klasseledende lasterom. GLA er ikke liten eller ubehagelig for yngre familier, men Q3 tilbyr mye mer. Eldre GLA-modeller var forferdelige når det gjaldt å transportere folk, og den nye GLA er mye bedre, men fortsatt ingen steder så god som Q3.

Hvis du vil ha en ekte familie SUV, er det bedre å velge en kompakt til mellomstor SUV som Mercedes GLC eller Audi Q5.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter