Er biler med takluker verdt det?

En panoramisk takluke er et ønskelig alternativ for mange moderne biler, og det er lett å se hvorfor. De får hytta til å føles luftig og mindre klaustrofobisk, noe som gjør kjøreopplevelsen langt mer behagelig for både front- og bakpassasjerene.

Imidlertid introduserer panorama takluker en ny variabel for både praktisk og vedlikehold, så mye at noen tror at det å velge en panorama takluke skaper unødvendige problemer som lett kan unngås.

Det kan være tilfelle hvis du ikke er tilhenger av hva et panoramatak gir deg, og det er da åpenbart hvorfor du bør hoppe over det. På den annen side, hvis du regner med at fordelene oppveier ulempene, er det en verdig vurdering å velge en panorama takluke, hvis den til og med er tilgjengelig.

Det finnes forskjellige typer takluker der ute, og de større er vanligvis kostbare å erstatte hvis noe går galt. Vær det som mulig, de får bilen til å føle seg mer komfortabel, morsommere uansett hvor du sitter.

Soltakfordeler – ekstra synlighet, ekstra stil, ekstra lys, ekstra luft

Synlighet er en ofte oversett fordel med en takluke fordi folk som ikke er vant til å eie en bil med soltak, ikke engang er klar over dette. Likevel, en anstendig størrelse takluke lar deg nyte fyrverkeri, stjerner, eller nordlyset fra komforten av your hytte.

Store panorama takluker er nesten alltid farget for å beskytte beboerne mot solen, men dette betyr også at taket er i en fin kontrastfarge til resten av bilen. Dette kan dramatisk forbedre måten en bil ser ut, spesielt hvis bilen har en lysere kontrastfarge.

Imidlertid er de beste aspektene ved en takluke den ekstra luften og det ekstra lyset. Siden de fleste biler er utstyrt med mørkere interiør, kan de noen ganger føle seg litt mørke og elendige inni. Hvis du eier en panoramisk takluke, kan du få bilen til å føle seg mer levende på innsiden, noe som er flott for de som tilbringer mye tid på veien.

  Slik gjør du bilen høyere

Videre er det uvurderlig å kunne slippe litt luft inn gjennom takluken på en varm sommernatt fordi det også lar deg lukte og få kontakt med omgivelsene dine enda mer.

Sunroof ulemper – Kostnader, Praktisk, Vekt, Kompleksitet

Selv om jeg er en stor talsmann for panoramiske takluker, er det umulig å benekte at de er langt fra perfekte fordi de koster mye penger. Hvis du vil ha en større takluke som omfatter hele taket, ser du på noen tusen dollar mer, noe som betyr at et pannetak ofte er det dyreste alternativet du kan få på en bil.

Selv om det koster så mye, reduserer det nesten alltid bilens praktiske praksis fordi den senker bilens taklinje som spiser inn i passasjerhoderommet. Dette er ikke et problem hvis du ikke er et spesielt høyt individ, men hvis du er det, er dette en dealbreaker.

En panoramisk takluke er ofte konstruert av noen få glassplater som noen ganger kan veie dobbelt så mye som et vanlig tak gjør, noe som betyr at biler med panorama takluker er merkbart mindre effektive. Hvis du verdsetter ytelse, betyr et høyere tyngdepunkt også at bilen ikke er så smidig som den ellers ville være uten pannetak.

Til slutt legger en panoramisk takluke til et helt nytt nivå av kompleksitet som ofte kan skape problemer som ikke engang burde eksistere. Hvis du knekker pannetaket ditt, kan det koste deg uanstendige mengder penger å fikse det, dessuten kan mekanismen som støtter åpningsdelen også bryte.

  Hva bør du IKKE si til en bilselger?

Ulike typer takluker – Verst til best

Det finnes forskjellige typer takluker der ute, og de mest populære er en standard panorama takluke, en stor panoramisk takluke og en gammeldags takluke. Mellom de tre kan den gamle skolens takluke alltid åpnes, et standard pannetak er også ofte åpent, men de større er vanligvis festet på plass.

Dette betyr at større pannetak bare er der for å slippe inn ekstra lys, men de er måter å gjøre store for dem å bli åpnet. Et standard pannetak er det beste valget av gjengen fordi det er stort nok til at det blir lagt merke til, og det kan også åpnes.

En gammeldags takluke er den verste av gjengen fordi den knapt slipper inn luft eller lys, og den er vanligvis konstruert ved hjelp av gamle teknikker som ikke er i nærheten av så pålitelige som nyere.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster et panoramatak?

Det avhenger av bilen og modellåret, men det er trygt å si at de fleste nyere bilprodusenter vil belaste deg hvor som helst mellom $ 1k til $ 2k for en standard størrelse takluke.  Dette er den typen takluke som lett kan åpnes ved å glide og er den vanligste typen takluke på markedet.

På den annen side kan en større takluke koste så mye som 5 ganger, avhengig av den aktuelle bilen. Noen merker som Ferrari vil belaste deg så mye som $ 30k for en panorama takluke som er ganske latterlig.

  Er hybridbiler bra for motorveikjøring?

Koster biler med takluker mer å forsikre?

Soltak har en tendens til å påvirke det generelle sikkerhetsnivået til en bil fordi de påvirker strukturell integritet og legger mer vekt på toppen. Videre etablerer  et glasstak en helt ny variabel som kan bryte, og dermed øke forsikringskostnadene.

Så ja, en bil utstyrt med panoramatak koster mer å forsikre. Dette bør imidlertid ikke ses på som en stor ulempe fordi mange faktorer som disse neppe noen gang er et problem på moderne biler.

Er biler med takluker trygge?

Biler utstyrt med soltak er faktisk trygge, men i virkeligheten er de ikke så trygge som biler uten en. En takluke er egentlig et stort hull på toppen av bilen din, og det er rimelig å tro at det ikke vil være i stand til å støtte vekten et vanlig tak gjør.

I tillegg til det øker en takluke drastisk sjansen for lekkasje som ofte er vanskelig å fikse til en OEM-standard. Alt i alt er biler med takluker trygge, og du bør ikke bekymre deg for at de er farlige. Men hvis du vil ha den sikreste opplevelsen mulig, er det best å unngå en bil med soltak.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter