Er BMW e39 en god bil?

BMW e39

BMW E39 er en av de flotteste bilene noensinne laget av BMW. Den nærmeste rivalen når det gjelder utseende er BMW E46 3-serie sedan. Bortsett fra utseende, BMW E39 er en høy ytelse og morsom å kjøre bil. Men er BMW e39 en god bil?

BMW e39 er både bra og dårlig. Det er bra på grunn av sin eksepsjonelle ytelse, enestående pålitelighet og flotte utseende. Det kan imidlertid være dårlig på grunn av de dyre vedlikeholdskostnadene, høye startkostnader og kostbare reparasjoner. Samlet sett er BMW e39 en utmerket BMW 5-serie og en av de beste BMWene som noensinne er laget.

Historien om BMW e39

BMW E39 er en del av BMW 5-serie. Det er fjerde generasjon av BMW 5-serie med executive-biler. Dessuten ble den laget mellom 1995 og 2004. Selv om BMW E39 først ble lansert i sedan-karosseristil, ble en stasjonsvogn introdusert senere i 1996.

Noe av det som gjorde BMW e39 unik er bruken av aluminium til alle de store delene i forhjulsopphenget og bak. Dessuten var det også den første 5-serien som hadde en firesylindret dieselmotor. Denne bilen hadde forskjellige motorer, for eksempel 2.0-3.0-liters M52/M54 inline 6-motor og 3.5-4.9-liters M62/S62 V8-motor. 

Funksjoner av BMW e39

Utseende

BMW e39 er en av de flotteste BMW-modellene noensinne. Under utgivelsen ble bilen rost av alle medier rundt om i verden. Noen av funksjonene som skiller seg ut fra denne bilen er LED-baklyktene med klar linse frontlys og store hjul. Interiøret er også koselig med mange avanserte funksjoner.

  Vanlige problemer med BMW ix

Prestasjon

Sammenlignet med bilene i sin generasjon, er BMW e39 en av de beste bilene. Mens BMW e39 har forskjellige trims, er M5 den best presterende trimmen. Takket være den kraftige 4.9-liters S62 V8-motoren som leverer opptil 394 hk og 369 lb-ft dreiemoment.

Komfort og lasterom

BMW e39 kommer i sedan og stasjonsvogn karosseri stiler. Begge bilene har fem seter, som er ideelle for familier. Interiøret er også romslig med mye benplass. Når det gjelder lasterom, tilbyr denne bilen totalt 16 kubikkmeter plass, noe som er ganske stort og ideelt for å bære mye bagasje.

Sikkerhet

BMW bygger noen av de sikreste bilene på markedet. Til tross for at det er en gammel bil, er BMW e39 fortsatt veldig trygg med mange avanserte sikkerhetsfunksjoner. Noen av de beste sikkerhetsfunksjonene som denne bilen kommer med er stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser, pretensioners, et sikkerhetssystem, kollisjonsputer foran, sidekollisjonsputer og overliggende kollisjonsputer.

Drivstoffeffektivitet

BMWer er normalt ikke drivstoffeffektive biler. BMW e39 er ikke et unntak. For eksempel kommer 2003 BMW 540i med en kombinert EPA-vurdering på 16 mpg, med 14 mpg i byen og 21 mpg i byen. Med en slik EPA-vurdering, forvent å bruke litt mer på drivstoff. 

Pris

Prisen for BMW e39 varierer fra sted til sted. I tillegg avhenger det av bilens tilstand. For øyeblikket selger de fleste BMW e39-modeller mellom $ 6,000 og $ 12,000. Likevel er det avgjørende å få bilen inspisert før du betaler for den.

Faq

Er BMW e39 verdt å kjøpe?

Ja, BMW E39 er verdt å kjøpe hvis du ønsker en høy ytelse, slank, kraftig og pålitelig BMW sedan. Tvert imot er det ikke en ideell bil for en person som leter etter en lite vedlikehold og rimelig luksussedan. Totalt sett er det en utmerket bil og ideell for en familie.

  Den beste BMW-modellen for pengene

Hvor rask er BMW e39?

Sammenlignet med konkurrentene på byggetidspunktet, var BMW e39 en av de raskeste bilene på markedet. Den raskeste BMW e39 trim er M5 med 4,9-liters S62-motor. Denne bilen produserer maksimalt 394 hk og 369 lb-ft dreiemoment. Den kan også akselerere fra 0 til 60 mph på 5.3 sekunder med en toppfart på 155mph.

Hva er de vanligste problemene med BMW e39?

BMW e39 er en pålitelig bil, men har også flere problemer som interesserte kjøpere bør være klare til å håndtere. Noen av de vanlige problemene er kjølesystemfeil, dual-Vanos-feil,  LCD-skjermproblemer, slange- og linjelekkasjer, sviktende vindusregulatorer og svikt i strømpearmforinger.

Til tross for flere problemer, kan de fleste av dem unngås ved å ta godt vare på din BMW og følge BMWs anbefalte planlagte vedlikeholdsservice.

Hva er den høye kjørelengden for BMW e39?

BMW avviklet BMW e39 i 2004. Som et resultat er det nesten umulig å finne en ny BMW e39 på markedet. Så, hvis du er i markedet for en brukt BMW e39, er det stor sjanse for at du vil komme over høy kjørelengde BMW e39s. Hvis du vil ha færre problemer med slike gamle BMWer, bør du vurdere å kjøpe en med mindre enn 150k miles.

Samlet sett opplever de fleste BMW e39-modeller alvorlige problemer etter å ha klokket over 150k miles. Men hvis bilen er godt vedlikeholdt, bør du ikke oppleve mange alvorlige problemer.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Blir BMW e39 en klassiker?

Ja, BMW e39 har blitt anerkjent som en klassisk BMW. Det er en av de beste bilene, og den ser ekstraordinær ut. Denne bilen har alle indikasjoner på en klassisk bil. For ikke lenge siden gjorde BMW E39s status offisiell ved å skifte e39-chassiset fra den «nåværende» delekatalogen til «arv» eller «klassisk» katalog.

Sammendrag

BMW E39 er en av de fineste bilene i sin generasjon. På tidspunktet for konstruksjonen var det blant de mest moderne BMW-modellene på markedet med god håndtering, kontroll og enestående ytelse. Men som mange BMW-modeller har også denne bilen flere problemer å forholde seg til. Ikke desto mindre forhindrer riktig pleie og vedlikehold at de fleste problemene finner sted.

Nå som BMW e39 er i ferd med å bli en klassiker, har prisen gått opp. Om noen år vil BMW e39 være en av de mest ettertraktede BMW-modellene på 90-tallet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter