Er det vanskelig å stjele en Mercedes?

De siste årene har det vært en økning i «nøkkelfri» biltyveri ved hjelp av reléangrep. Mercedes har også vært på mottakssiden da noen Benz-biler har blitt stjålet ved hjelp av reléangrep. Er det imidlertid vanskelig å stjele Mercedes?

Mercedes-Benz-modeller har nøkkelfri gå som et alternativ, men de er ikke lett å stjele. Sammenlignet med andre tyske luksusbiler som BMW, Audi, Porsche og Volkswagen, er Mercedes blant de minst stjålne bilene. Takket være deres avanserte sikkerhetssystem som er vanskelig å bryte inn.

På grunn av tyverisikringspakken som Mercedes-Benz kommer med, er det ikke så enkelt å stjele en Mercedes. Dette systemet beskytter bilen mot å bli brutt inn og tauet bort. Dessuten har Mercedes forbedret sine nøkkelfrie go-funksjoner, da den har en sensor og det nøkkelfrie signalet kan slås av etter å ha låst bilen.

Et annet skritt som Mercedes har tatt for å gjøre bilene sine sikrere er ved å legge til bevegelsessensorer til nøkkelfobene sine. Denne teknologien er viktig for å hindre biltyveri ved hjelp av reléangrep. Dette er fordi det hindrer nøkkelen i å produsere noe signal hvis den ikke beveger seg.  Så tyver kan ikke hacke signalet som før. 

Hva er nøkkelfritt biltyveri?

I motsetning til tradisjonelle biler med metallnøkler, har nøkkelløse biler vanligvis ikke en tradisjonell metallnøkkel for å åpne bildører eller starte den. Tvert imot bruker nøkkelløse biler en digital fob, smarttelefon-app eller kort for å få inngang og noen ganger for å starte bilen. Alt som trengs er at den digitale nøkkelen skal oppdages inne i bilen for at den skal starte.

Så nøkkelfritt biltyveri er når en tyv får inngang og stjeler bilen din uten å ha den originale nøkkelfoben eller kortet. Biltyver lurer bilen til å tro at den digitale nøkkelen blir brukt.

  Mercedes R350 Pålitelighet – er det en pålitelig gammel bil?

Hvordan fungerer nøkkelfri teknologi?

Nøkkelfri teknologi fungerer ved å bruke en nøkkelfri fob som bruker radiobølger med kort rekkevidde. Nøkkelfoben formidler et signal som fanges opp av en mottaker i kjøretøyet ditt. Hvis kjøretøyet oppdager signalet, låses kjøretøydørene opp. I noen kjøretøy må du kanskje trykke på en knapp. Den samme prosedyren brukes til å starte kjøretøyet.

Hvordan fungerer Signal-videresending eller reléangrep?

 Dette er den typen nøkkelfritt tyveri som tyver bruker relébokser. En boks er vanligvis i nærheten av bilen din og en annen boks i nærheten av der du holder nøkkelen fob. Tyver forlenger vanligvis signalet som produseres av bilnøkkelen din; dermed lure det til å tro at nøkkelen er i nærheten.

Bortsett fra reléangrep, bruker tyver også andre metoder for å stjele bilen din ved hjelp av nøkkelfri gå jamming signalet, nær rekkevidde testing, nøkkelprogrammering, App hacking, og kode gripe.

Slik beskytter du Mercedesen din mot nøkkelfritt tyveri

Det er flere måter du kan beskytte Mercedesen din mot nøkkelfritt tyveri. Noen av dem inkluderer:

  1. Låse bilen

Lås alltid Benz selv om du skal betale for parkeringsavgifter. På toppen av det, sørg for at alle sikkerhetsfunksjonene er slått på for å avskrekke tyver fra å stjele bilen din. Når du låser bilen, må du lytte etter låsen før du antar at du har låst den ordentlig.

  • Riktig lagring av nøkkelfob

Årsaken til at biltyveriene har økt, er at smarte tyver bruker nøkkelsignaler for å bryte seg inn i biler og reise med dem. Så å holde bilnøklene på rett sted vil bidra til å redusere tyveri. Derfor bør du holde nøkkelfob ute av syne og utenfor rekkevidde.

  Hvilken Mercedes er firehjulstrekk?

Det beste stedet å holde nøkkelfoben din er i en signalblokkeringsboks eller en aluminiumsform. Og hvis du beveger deg rundt, hold bilsignalet i en beskyttet lommebok eller aluminiumsform. I tillegg bør du holde nøkkelfoben borte fra vinduet eller døren der et signal enkelt kan hentes.

  • Investere i sikkerhetssystem

Du bør også investere i et godt sikkerhetssystem for bil og hjem. Først av alt må du øke bilsikkerheten ved å legge til en rattlås og hjulklemme. Så hvis den nøkkelfrie gå er kompromittert, tyver vil fortsatt ha vanskelig for å ta bort bilen. Ikke glem å legge til et sporingssystem i bilen din.

Dessuten bør du gjøre det vanskeligere for tyver å få tilgang til huset eller bilgarasjen. Legg derfor til ting som smarte dørklokker, sikre porter og CCTV-kameraer. Selv om disse tingene ikke vil hindre tyvene i å bryte seg inn i hjemmet ditt, men de vil avskrekke dem da tyver ikke vil ha det vanskelig.

  • Riktig biloppbevaring

Sist, men ikke minst, bør du investere i en trygg og sikker bilgarasje. Parkering av bilen utenfor er veldig risikabelt og gjør det lettere for tyver å skille seg ut med bilen din. I tillegg, holde bilen parkert vekk fra nysgjerrige øyne vil ikke tiltrekke tyver.  

FAQ

Hvordan beskytter jeg Mercedesen min mot tyveri?

Hvis du vil hindre mercedesen i å tyveri, må du sørge for at bilen oppbevares i en garasje eller i et lukket område. For det andre, hold nøkkelfoben borte fra der signalet kan kompromitteres. Deretter må du sørge for å slå av nøkkelfoben etter at du har låst bilen ordentlig.

  Hvilke Mercedes -modeller har 360 ° kameraer

Er push-start biler lettere å stjele?

Selvsagt, ja. Pushstart-biler kan bli stjålet ved hjelp av reléangrep, jammingsignaler og nøkkelprogrammering. Sørg derfor for å sikre bilen din mot slike typer tyveri. Bruk sikkerhetsrutinene vi har listet opp i denne artikkelen for din bils sikkerhet.

Er Mercedes blant de mest stjålne bilene?

Nei, Mercedes er ikke blant de mest stjålne bilene. De beste stjålne bilene er Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW X5 og BMW 3-serien. Likevel er den mest stjålne Mercedes-Benz-modellen Mercedes-Benz C-klasse, etterfulgt av Mercedes-Benz E-klasse.

Sammendrag

Det er ikke lett å stjele en Mercedes-Benz. Dette er fordi bilene deres er utstyrt med en tyverisikringspakke som holder dem litt trygge, men ikke sikre. Tilfeller av biler med nøkkelfri inngang stjålet har vært på vei opp og noen Mercedes-eiere har vært ofre.

Den gode nyheten er at Mercedes har forbedret funksjonen til sin nøkkelfrie gå som den kan slås på / av. På toppen av det hele har Mercedes-Benz lagt til bevegelsessensorer, noe som gjør at reléangrep er dysfunksjonelle. Du må imidlertid fortsatt holde nøklene langt borte fra bilen for å øke sikkerheten.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter