Hvilken Mercedes er firehjulstrekk?

Mercedes-Benz tilbyr biler med forskjellige drivlinjer. Noen har RWD-, FWD-, AWD- og 4WD-systemer. Men hvilke Mercedes-modeller leveres med et 4-hjulstrekksystem?

Mercedes-Benz modeller med 4-hjuls stasjonen systemer er CLA-klasse, C-klasse, E-klasse, S-klasse, CLS-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse, og GLS-klasse. Alle disse bilene fungerer usedvanlig bra i alle terreng. Det er imidlertid viktig å merke seg at Mercedes-modeller med firehjulsdriftsystemer koster litt høyere enn de med AWD-, RWD- eller FWD-systemer.

Hvordan fungerer Mercedes 4Matic firehjulstrekksystem?

4Matic 4WD-systemet fungerer på en enkel måte. Før vi kommer inn på hvordan 4WD-systemet fungerer, er det viktig å nevne noen av delene i dette systemet: 4-hjuls elektronisk trekkraftsystem, 7-trinns automatgir og vektskift. Slik fungerer 4WD-systemet:

  • 4-hjuls elektronisk trekkraft system – det sender strøm til hjulene. På toppen av det kan glidning unngås da hvert hjul holder sitt eget. Sammen med Antilock Bremsesystem kan 4-ETS unngå å skli i dårlig vær og hjelpe til med å koble bremsene til glidehjulet.
  • 7-speed automatisk girkasse – det sender strøm til for- og bakaksler, i kombinasjon med 4-hjuls elektronisk bremsesystem, bidrar det til å kontrollere dreiemomentet til hvert hjul.
  • Vektskift – når bremser påføres, overføres vekten til forhjulene, slik at bilen kan stoppe med mye letthet.

Er Mercedes-Benz G-klasse en 4WD- eller AWD-bil?

Mercedes-Benz G-Wagon er bygget for militær bruk, og er en av de kraftigste off-road SUVene på markedet. Som forventet kommer G-Wagon med et firehjulstrekksystem. Dette betyr at den har firehjuls elektronisk trekkraft kontroll og differensiallåser.

I motsetning til andre firehjulsdrevne biler, lar systemet på G-Wagon føreren engasjere forskjellige hjul ved å trykke på en av de tre låsene. Låsene kan brukes elektronisk av de dashbordmonterte vippebryterne som styrer mekanisk drevne ermer på hver differensial.

  Ruster Mercedes-Benz?

Oppsummert gir hver differensiallås en ekstra margin av off-road trekkraft. Mange sjåfører elsker å bruke senterforskjellslåsen. Men hvis trekkraft blir dårlig, prøver de å bruke en bakre differensiallås. Til slutt, når ting kommer ut av hånden, påføres den fremste differensiallåsen.

Er 4WD det samme som AWD?

Selv om disse to stasjonssystemene er like, er de ikke de samme. Begge drivsystemene leverer strøm til alle fire hjulene. Imidlertid begrenser de fleste firehjulsdriftssystemer stasjonen til bare ett sett med hjul, og engasjerer bare de andre hjulene hvis det merker mangel på trekkraft eller glidning, eller av effektivitets- eller ytelseshensyn.

Tvert imot brukes firehjulsdrift som en beskrivelse av biler som er mer egnet for bruk off-road. Dette betyr at 4WD er kraftigere enn AWD. Det kan imidlertid ikke brukes på asfalterte veier som AWD-systemet, da det kan ha en effekt på det. Uansett er dette systemet det beste for ekstremt gjørmete eller glatte overflater.

Hvis du leter etter det beste drivverket for et kjøretøy på veien, er AWD-systemet det beste. Men hvis du vil ha det beste kjøresystemet for terrengaktiviteter, er 4WD-systemet det beste. Og hvis overflaten er ekstremt glatt, vil du elske 4WD-systemet.

Hva er fordelene med å ha et firehjulstrekksystem?

Den største fordelen med et firehjulstrekksystem er at det gir den beste trekkraften for terrengkjøring. På toppen av det leverer den enestående håndtering i robuste scenarier, men ikke på asfalterte veier. I motsetning til AWD-systemet kan et 4WD-system slås av for å spare drivstofføkonomi.

  Hvilken Mercedes har blind flekk assist

FAQ

Hva heter Mercedes 4X4?

Mercedes 4X4 linje av kjøretøy er referert til som 4Matic. Så hvis du ser navnet 4Matic på baksiden av en Mercedes-Benz, er dette et tegn på at den har et firehjulstrekksystem. Dessuten betyr dette også at i stedet for at motoren sender strøm til enten for- eller bakhjulene, sender den strøm til alle fire hjulene.

Hvordan vet jeg om min Mercedes er 4Matic?

Først og fremst er 4Matic navnet som Mercedes gir bilene sine som har et firehjulstrekksystem. Å vite hvilket system Benz kommer med er viktig, da det hjelper deg å skaffe de riktige delene til bilen din. Du kan ikke erstatte en bildeler som er ment for et RWD-system eller et AWD-system.

Det er enkelt å identifisere om bilen din er utstyrt med et 4WD-system. Alt du trenger å gjøre er å se på baksiden av kjøretøyet for etiketten som sier «4Matic». Derfor, hvis du ikke ser 4Matic-etiketten, er dette en indikasjon på at bilen din ikke er 4Matic.

Er 4Matic god i snø?

Ja, Mercedes 4Matic 4-hjulstrekksystemet er bra i snø og andre vanskelige overflater. Takket være 4Matic 4WD-systemet som maksimerer trekkraften ved å bruke alle fire hjulene. På toppen av det reagerer dette drivsystemet raskt og justerer bilen for å tilpasse seg enhver overflate.

Så hvis du bor i snødekte eller isete områder, er det en fordel å ha en Mercedes-Benz med et 4WD-system. Dette systemet vil forbedre trekkraft og håndtering i snøområder, noe som er svært viktig ettersom veier på slike steder er svært glatte. AWD-systemer er også gode i snø, men når overflaten er ekstremt glatt, er det enda bedre å ha et 4WD-system.

  Vanlige problemer med Mercedes 4Matic

Hva er noen av fordelene med AWD-systemet?

Den største fordelen med et firehjulstrekksystem er det eksepsjonelle trekkraften. Dette er fordi kraft påføres hvert hjul uavhengig; Dermed vil bilen din fortsette å bevege seg selv om ett eller to hjul mister trekkraft på grunn av en glatt overflate.

En annen fordel med et AWD-system er bedre ytelse og håndtering. I motsetning til en bil med RWD-system eller FWD-system, tilbyr biler med AWD-systemer forbedret trekkraft som hjelper biler med å oppnå raskere akselerasjoner på tørre overflater.

I tillegg tilbyr AWD-systemet bedre vektfordeling. Dette gjør det derfor enkelt og tryggere å håndtere bilen enn andre drivsystemer. Dessuten tillater dette systemet sjåfører å kjøre i alle terreng, inkludert is, snø og gjørmete overflater med lite eller ingen problemer.

Sammendrag

De fleste av de nyeste Mercedes-modellene leveres med AWD-systemet. Imidlertid er det flere modeller som er utstyrt med 4WD-systemet, og de inkluderer CLA-klasse, C-klasse, E-klasse, S-klasse, CLS-klasse, GLA-klasse, GLC-klasse, GLE-klasse og GLS-klasse. Hvis du har tenkt å gå off-road, vil det å ha en av disse bilene sikre at du har en jevn og komfortabel tur.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter