Er det verdt å kjøpe en Porsche Macan?

Porsche Macan er inngangsnivået Porsche kompakt SUV som tilbyr dynamikk,stil  og luksus. Foruten premiummerket er Macan en ekte Porsche, da kjerneidentiteten er utviklet med en klassisk Porsche-oppskrift.

Når det er sagt, er Macan verdt å undersøke om du er i markedet for en slik bil. Selv om Macan er en av de mest dynamiske kompakte SUV-ene på markedet, er Macan ikke i nærheten så dynamisk som noen andre  sportier  Porsche-alternativer. ̧  

Hvis du ser lenger inn i konkurransen, virker det som macan koster i gjennomsnitt $ 10k mer enn en sammenlignbar luksus SUV fra andre tyske premiummerker. Men du betaler ikke bare for merket, du får faktiskpengenedine verdt hvis duvelger Macan.

Hvis du bryr deg om hvor godt  en bil kjører, og du  kan betale premien over andre tyske luksus kompakte SUVer, er Macan vel verdt pengene. Og den beste modellen ut av den nåværende range er sannsynligvis den 6-sylindrede Macan S.

Kjøpe en ny eller en brukt Macan?

Selv om Macan er en av de minst avskrivende bilene Porsche lager, og absolutt en av de minst svekkende kompakte SUVene på markedet, sparer kjøp av brukte deg ganske mye penger, og spesielt hvis du vurderer at selv inngangsnivået Macan koster så mye som $ 53k uten alternativer.

En tre-jar -gammelMacan med rundt 50k miles på klokken kan stille deg tilbake for rundt $ 40-42k, noe som er en ganske god verdi. Når det er sagt, for samme mengde penger kan du få enten en lett brukt tre år gammel Macan S eller en helt ny basemodell Macan.

Etter fem år eller så beholder Macan så mye som 62% av sin opprinnelige verdi. For en flekk av kontekst, en BMW X3 og en Audi Q5 beholde bare ca 51% av sin opprinnelige verdi etter fem år. Hvis du ser på det på denne måten, kan du til og med hevde at premien på $ 10 000 en helt ny Macan krever er vel verdt det etter fem år.

  Er Porsches dyrt åvedlikeholde?

Å kjøpe nye har også en rekke fordeler som garantier,oppdateringspakker  og vedlikeholdsprogrammer. Og å kjøpe en splitter ny Porsche er en opplevelse, selv om det’er»bare» en Macan, og ikke en 911 eller en Cayman / Boxster.

Porsche Macan/Porsche Macan S – modeller på startnivå

Porsche Macan-lagoppstillingen starter med basemodellen Porsche Macan. Porsche Macan handler for omtrent $ 53k, og du får en 2.0L 4-sylindret motor med 248hp og AWD. Macan er bare tilgjengelig med Porsches interne PDK dual-clutch automatisk.

Inngangsnivået Macan er ikke så godt utstyrt fra fabrikken.  Somstandard  får du et sett med LED-frontlykter, et 10-høyttaler lydsystem, Bluetooth, Wifi, Apple Car Play. Det er sterkt tilrådelig for deg å velge en Premium-pakke og Porsche Sport Chrono-pakken, samt det bidrar til å selge bilen etterpå.

Macan S derimot koster rundt $ 10k mer, og S er sannsynligvis det søte stedet ut av hele oppstillingen takket være en 3. 0L 6-sylindret turboladet motor. Den er også utstyrt med  en  Porsches PDK girkasse og et permanent sett med firehjulsdrift fra fabrikken.

Den 6-sylindrede 350hp gjør S mye morsommere å kjøre enn inngangsnivået Macan AWD. Alternativmessig erdetstort sett den samme historien som i inngangsnivået Macan, og hvis du vil ha en anstendig alternativ bil, ser du på et par thousands av dollar på MSRP-prisen.

Porsche Macan GTS/Turbo – modeller med høyere trim

Hvis budsjettet ditt strekker seg til $ 70k eller til og med $ 80k, for en slik pris kan du få enten Macan GTS eller toppmoderne Porsche Macan Turbo. Begge disse tilbyr en 3.0L 6-sylindret motor med 375hp i GTS eller 434hp i Turbo-modellen.

  Er en brukt Porsche Boxster et godt kjøp?

GTS er en mer aggressiv versjon av den allerede ganske imponerende Macan S-modellen, og Turbo er et betydelig skritt over begge deler. Macan Turbo er en av, om ikke de mest dyktige kompakte luksus-SUVene på markedet, men det koster $ 85k.

Både GTS og Turbo får mer aggressiv styling, bedre utseende og større hjul,  og oppgraderte bremser. Et sett med sporty eksosrør kommer også som standard, og det gjør også et sett med sporty godt forsterkede sportsseter.

Macan Turbo er en imponerende bil, og det er ingen måte å benekte den på. Selv om det koster ganske mye penger, andre kompakt sport SUVer som Audi SQ5, Mercedes Benz GLC63,  eller BMW X1 er ikke så dynamisk som Macan Turbo er.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche Macan en ekte Porsche?

Objektivt sett er Macan en flott bil. Men er det en ekte Porsche? Tross alt er Porsche kjent for å lage sportsbiler,  ikke SUVer. En ekte Porsche må være den mest dynamiske bilen i sin klasse, den må også tilby luksus, overlegen byggekvalitet, pålitelighet  og verdi oppbevaring.

Og Macan er virkelig den mest dynamiske kompakte SUV på markedet, og dettilbyr også rikelig luksus, selv om interiøret sakte begynner å vise sin alder. Macan er like god som alle andre Porsche. Og den samme historien går for pålitelighet og verdi oppbevaring.

  Hva er en 7-trinns Porsche Doppelkupplung?

 Bør jeg velge Porsche Cayenne i stedet?

Porsche Cayenne er Porsches SUV flaggskip. Cayenne er tilgjengelig som en SUV eller en »coupe» SUV. Cayenne er mye større, mye kraftigere og tilbyr også mer veitilstedeværelse. I nesten alle aspekter der ute slår Cayenne Macan.

Når det er sagt, hvis du har midler til å gå for en Cayenne, bør du definitivt, spesielt hvis du liker »coupe» SUVer. Ytelsesmessig kan Cayenne utstyres med et 8-sylindret hybrid drivverk som skyver ut oppover 600hp.

Er Porsche Macan bedre enn Audi Q5, Mercedes GLC eller BMW X3?

Den Audi Q5 er også en ganske populær kompakt SUV takket være sin elegante interiør og utvendig design og flotte allsidige evner. GLC er litt mer blingy, men like behagelig, mens BMW X3 er nærmest Macan når det gjelder dynamisk kjøring.

Men Macan tilbyr overlegen pålitelighet, verdioppbevaring og et mer premiummerke. Når det er sagt, koster Macan i gjennomsnitt $ 10k mer sammenlignet med disse tre, men det beholder også bedre verdi. Alt dette indikerte at Macan er et skritt over disse tre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter