Er Porsche en superbil

En superbil er en ganske løst definert gaterettslig luksus sportsbil. Også kjent som en eksotisk, er en superbil vanligvis sjelden, slående i design, og er formål-bygget med tanke på ytelse. Og faktisk er noen Porsches superbiler.

Men ikke alle av dem skjønt. Porsche Cayenne er en luksuriøs sports-SUV, mens Cayenne absolutt er rask,deter ikke en superbil, ikke med en kilometer. Den samme historien gjelder for Macan, Taycan og Panamera.

Porsche 911-modeller er litt mer konservative designmessig sammenlignet med en McLaren,Ferrari  eller en Lamborghini. Men de er like raske, noen ganger enda mer formål-bygget ogganske sjeldne. Så noen 911 modeller kan betraktes som superbiler.

Boxster / Cayman-plattformen er den definitive Porsche sportsbilplattformen, men den er bare ikke eksotisk nok til å bli ansett som en superbil. På motsatt side av spekteret er Porsche 918 eller Carrera GT superbiler gjennom og gjennom.

Porsche 911

Den ikoniske 911 silhouette er umiskjennelig, og det samme er den essensielle oppskriften. 911 har ikke endret alt dette dramatisk de siste tiårene, men oppfatningen av 911 gjorde det absolutt. Lenge er dagene da RUF måtte involvere seg for at Porsche skulle være rask, i dag er selv inngangsnivået 911 raskt.

Og hastighet er en viktig egenskap ved en superbil. Og noen 911 modeller er i stand til 200 mph, og en 0-60 mph tid på 2,5 sekunder. Sådeter vanskelig å si at 911 ikke er en superbil, selv om 911s tilbyr problemfrie konstante lanseringskontroller uten problemer, hevder noen fortsatt superbil-ness av 911.

  Bør jeg rustsikre min Porsche

911 GT-produktserien, eller GT3-, GT3RS-, GT2-,GT2RS-modelleneer ekstremt formål -bygget. De tilbyr et lett chassis, en naturlig aspirert motor, imponerende downforce-figurer, og de holder stadig verdensrekorder på mange forskjellige  racerbaner  rundt om i verden.

Når det gjelder sjeldenhet, er ikke alle 911 modeller begrenset, men for de begrensedeer etterspørselen stor. Noenfå 911-modeller er faktisk begrenset i produksjon, og slike begrensninger gjenspeiles i prislappen.

Porsche Macan/Cayenne

Porsche Macan / Cayenne SUV-modellene er ikke superbiler. En SUV kommer nesten aldri til å bli en superbil fordi SUVer er formål-bygget, men ikke for direkte spor / gateytelse.

De er for tunge, for store,  og for ubalanserte til å tilby ytelsesnivåer som kan sammenlignes med en 911. Og dette er et iboende faktum forbundet med alle SUVer på markedet, selv de mer ekstreme modellene som Lamborghini Urus.

Selv om du kan få en 670hp Cayenne rett ut av  fabrikken, gir de imponerende krafttallene bare mening i en rett linje. Både Cayenne- og Macan-modellene er langt fra eksotiske, selv de besteTurbo-modelleneer ganske lik en mer vanlig modell, og bare en entusiast  kan  se forskjellen.

Og til slutt erdu  ikke sjelden, eller begrenset. Porsche selger titalls thousands av disse per år, og den som ønsker en kan bare gå til forhandleren og kjøpe en. Dette er delvis grunnen til at en Cayenne / Macan SUV avskriver så mye mer enn en 911-modell.

Porsche 918/Carrera GT

Porsche Carrera GT er en to-seters superbil laget av Porsche fra 2004 til 2007. Carrera GT tilbyr en racerbil-avledet min-montert naturlig aspirert V10-motor, en lett kropp, og den ser også ut som en ekte  fullblods  superbil.

  Hva er galt med en Porsche Boxster?

Carrera GT blir sakte men sikkert et ikon for bilindustrien, og verdiene til Carrera GT-modellene strekker seg lett inn i $ 1M-regionen. Carrera GT er en gjennom og gjennom superbil, og knapt noen ville noen gang tro noe annet.

Porsche 918 Spyder er også en to-seters Porsche superbil, men 918 er noe en moderne versjon av Carrera GT. 918 tilbyr en hybrid drivlinje, en glatt kropp, og en haug med racing-avledede komponenter. 

Porsche solgte bare 918 Porsche 918s, og da 918 ble introdusert, var det den mest dyktige banen-fokusert bil på planeten. Bare McLaren P1 og Ferrari LaFerrari kunne sammenlignes. Og den nåværende verdien av enngjennomsnittlig  918 Spyder er også lett over en million dollar.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom en superbil og en hyperbil?

For et par år siden begynte begrepet »hypercar» å få trekkraft blant superbilentusiaster. Selv om begrepet ikke har en streng definisjon, er en klar oversikt over betydningen av ordet hyperbil nå ganske forståelig.

En hyperbil er en superbil med høyest ytelse legitimasjon. Vanligviskoster  en bil bygget av Bugatti eller Koenigsegg, en hyperbil godt over en million dollar, ekstremt begrenset i produksjon, og utrolig ønskelig.

Hva er forskjellen mellom en sportsbil og en superbil?

En sportsbil er vanligvis en ganske kompakt, 2-seters, kvikk bil som er designet for rask  respons og maksimal tilbakemelding fra sjåfører. Sportsbiler er raske, men de er ikke raske som de fleste superbiler er. En Porsche Cayman / Boxster er en definitiv sportsbil, og alle egenskapene til Cayman / Boxster-plattformen er avgjørende for en sportsbil.

  Audi Q5 mot Porsche Cayenne

Forskjellen er at en sportsbil vanligvis ikke er begrenset, heller ikke så rask som en superbil. En sportsbil er også vanligvis litt billigere og mindre eksotisk. Det handler om   ytelsesnivåene, en sportsbil er den minst dyktige, etterfulgt av en superbil, og toppet av en hyperbil.

Hva er ulempene med en superbil?

Superbiler er fantastiske. De er elsket likt av barn og rike voksne, de er utrolig morsomme å kjøre, de ser fantastiske ut og de høres fantastiske ut. Men deterikke bare solskinn når det gjelder superbiler fordi de er kostbare å kjøpe, vedlikeholde og forsikre.

Videre er de ikke like praktiske eller effektive for lengre reiser. Superbiler er også noen ganger litt for høye og motbydelige, og ikke alle synes at superbiler er kule. Noen kan til og med hevde at superbiler er unødvendige og laget for douchebags, men ingen kan argumentere for kjøreopplevelsen og spenningen ved å eie et så spesielt stykke bilteknikk.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter