Hva skjer når en hybridbil går tom for batteri?

I dagens tid og alder tror mange at hybridbiler er de aller beste bilene på markedet fordi de kombinerer rekkevidden og bekvemmeligheten til en forbrenningsmotorbil med miljøbevissthet, effektivitet  og teknologi til en elbil.

Selv om du aldri bør prøve dette, kan noen  hybridbiler kjøre uten batteriet, men kjøreopplevelsen kommer til å bli helt forferdelig. I tillegg til å være ukomfortabel, kan kjøring av en hybrid uten batterikapasitet også forårsake uopprettelig skade på hybridsystemet ditt.

Deter alltid best å bare bruke bilen til det den ble laget for. Hvis du ikke kan utnytte hybridplattformen helt, ikke kjøp en hybrid i det hele tatt. Hvis du kjøper en hybrid, og du ikke kobler den til, stoler du på forbrenningsmotoren som er det motsatte av hva du bør gjøre.

På den annen side, hvis en hybrid går tom for bensin, vil du ikke kunne kjøre bilen. Selv om en hybrid kan kjøre i elektrisk modus, er dette bare tilgjengelig hvis du har en  anstendig mengde drivstoff i tanken din. Hvis dette noen gang skjer,  vil  de fleste biler ikke være  kjørbare.

Kjører på et dødt batteri

Ikke alle hybridbiler kan kjøre med et dødt batteri, noen av dem bare stengt for å  beskytte hybridsystemet. Denne typen hybrider er designet på  en måte der  bensinmotoren og den elektriske motoren fungerer sammen, noe som betyr at de er avhengige av hverandre for å fungere ordentlig.

På den annen side er noen hybrider som Prius designet differently. Prius opererer på et såkalt »parallelt system» der bensinmotoren og den elektriske motoren fungerer sammen, men de stoler ikke på hverandre på samme måte som vanlige hybride  drivlinjer  gjør.

  Beste hybridbiler for pendling

Dette betyr at Prius bare kan kjøre på forbrenningsmotoren, men dette er bare reservert for når du trenger å nå en bensinstasjon eller et trygt sted å trekke over. Foruten å ikke virkelig kunne kjøre bilen, hvis du slår den av, vil du ikke kunne slå den på igjen fordi det elektriske systemet slår på forbrenningsmotoren.

Deter verdt å nevne at deter ekstremt vanskelig å lade utet EV-batteri helt fordi  mange systemer er designet for å forhindre at dette skjer. Hvis du helt tømmer batteriet, er sjansen stor for at noe er ødelagt.

Går tom for gass i en hybrid

Hvis du ender opp på motsatt side av spekteret,  igjen, avhenger det av  hvilken bil du har. Noen hybrider som Chevy Tahoe eller Nissan Altima vil ikke være drivbare uten gass, mens en Chevy Volt for eksempel kan kjøre uten en eneste dråpe drivstoff i tanken.

Årsaken til at du ikke kan kjøre visse hybrider uten gass, er at  slike omstendigheter kan skade hybridsystemet. For eksempel har mange hybridbiler ikke vanlige motorstartermotorer fordi forbrenningsmotoren er  engasjert av det elektriske systemet.

Dette betyr vanligvis at hvis forbrenningsmotoren slås av, vil det elektriske systemet prøve å starte motoren, men det vil ikke kunne gjøre det hvis det ikke er gass i drivstofftanken. Toyota Prius kan også kjøre uten gass, men dette er bare begrenset til et par miles.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Etter det vil bilen slå seg av for å bevare batterikapasiteten. Det er verdt å nevne at du ikke bør kjøre hybrid uten gass, uansett omdeter mulig eller ikke.

Indre arbeid av et hybridsystem

Som nevnt tidligere er det forskjellige måter man kan bygge et hybridkjøretøy på. Noen av dem er designet med et parallelt system i tankene som gjør at bilen bare kan stole på sin elektriske motor eller på forbrenningsmotoren.

På den annen side er noen  hybrider også designet for alltid å stole på både forbrenningsmotoren og den elektriske motoren. Hybrider  kommer ofte med to batterier, en mindre 12V en, og et større høyspenningsbatteri.

De tilbyr også en funksjon som kalles regenerativ bremsing som lagrer tapt kinetisk energi på retardasjon i det større batteriet. Poenget med en hybrid er å forsiktig bytte mellom forbrenningsmotoren og den elektriske motoren for å maksimere effektiviteten.

Hybrider fungerer best i urbane kjøremiljøer fordi det gjør at de kan bruke regenbremsing, og overveiende kjøre med den elektriske motoren, og sparer forbrenningsmotoren bare når deter nødvendig.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster det å bytte ut et hybridbatteri?

Hybridbatterier er dyre, og det er ingen måte å komme seg rundt det på. I gjennomsnitt ser du på $ 1000 – $ 6000 for et helt nytt batteri avhengig av størrelse og produsent. Disse estimatene tar ikke hensyn til arbeids- og forhandlerkostnader, så denne prisen kan til og med nå $ 10k  onvisse anledninger.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Imidlertid planlegger manufacturers å senke batterikostnadene i de kommende årene, og når hybrider og elbiler blir mainstream, bør batteriprisene  falle til et mer  oppnåelig nivå.

Er hybrider verdt det?

Det kommer an på hva du trenger bilen din til. Hvis du planlegger å kjøpe en bil for daglig bypendling med noen få dusin miles per dag, kan en hybrid være det beste alternativet for å gjøre det. Men hvis du hovedsakeligd riving  lang-avstand  motorveier reiser, bør du hoppe over å kjøpe en hybrid.

Dette er fordi en hybrid fungerer best i bymiljøer der du helt kan stole på det elektriske systemet og fordi du kan bruke regenbremsing.

Hvor lenge varer et hybridbatteri?

Ifølge noen få anerkjente kilder på nettet, bør et hybridbatteri vare minst 80 000 miles, mens de fleste batterier kan vare enda dobbelt så lenge. Deter verdt å nevne at de fleste produsenter tilbyr en 8-10 hybrid systemgaranti som inkluderer batteriet.

For å konkludere, kan et hybridbatteri vare lenge. Hvis du gjør alt riktigog følgerprodusentens instruering når det gjelder lading og vedlikehold av batteriet, bør du kunne stole på det i mange år fremover.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter